Szekeres Viktor

Még a vártnál is kevesebb embert érdekel az AZ 2

Nem lesz meg a 100 milliós hétvége az AZ folytatásának?

Túl vagyunk a pénteken, megérkeztek az első mozis látogatottság-becslések, és kiderült, hogy az AZ folytatását még a vártnál is kevesebben nézik meg első körben. Arról már hetekkel korábban írtuk, hogy a második rész nyitóhétvégéje nem fogja elérni az előző film 123 millióját (ami valahol meglepő, hiszen egyrészt jól fogadta a közönség a filmet, másrészt pedig ilyenkor sok kései nézőből első hétvégés néző lehet), de most úgy tűnik, hogy még a várt 100 milliós start sem lesz meg.

A film 37,4 millió dollár bevételt hozott pénteken (a csütörtöki elővetítésekkel), ami 90 millió dollárt meghaladó debütálást jelez előre, ami persze remek szombattal akár 100 milliós is lehet még. Ez annak ellenére csalódás, hogy összességében piszok jó eredmény és hatalmas anyagi sikert jelez előre. És még mielőtt valaki elkezdene "Ebben nincs semmi meglepő"-következtetéseket levonni a fejében, érdemes megvárnia a nemzetközi, vagy például a hazai eredményeket, melyek nem egyszer szembehaladtak az amerikai trendekkel, így téve a sommás hot take-eket, következtetéseket semmissé, arra rámutatva, hogy nincsenek általános igazságok, az egyik piac teljesen ellentétesen is reagálhat egy filmre, mint egy másik piac.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • UUUU #3
    Az meg nem jelenti azt, hogy tobben lattak, mint a tobbi filmet egyutt, hogy a vartnal nem kisebb a siker, mivel nem tudjuk, hogy milyen bevetellel kalkulaltak.
  • Jawarider #2
    2 sorral feljebb a címlapon:

    "Az AZ2-t többen látták a hétvégén, mint a többi filmet összesen"
  • barret #1
    Egy másik főcím erről az oldaról...: Az AZ2 is hatalmas sikernek ígérkezik