MTI

Csalódás az online élelmiszerárusítás Németországban

Nem váltotta be a szolgáltatók reményeit a friss élelmiszerek internetes értékesítésének piaca Németországban - írták német hírportálok azzal kapcsolatban, hogy a német posta (Deutsche Post) DHL nevű expressz kézbesítő vállalkozása beszüntette az együttműködést a világ egyik legnagyobb online áruháza, az Amazon élelmiszereket árusító részlegével (Amazon Fresh).

A DHL és az Amazon Fresh 2017-ben kezdett együttműködésének alig két év után vége - áll a beszámolókban, amelyek szerint a friss gyümölcsöt, zöldséget, húst és egyéb élelmiszert - több tízezer árucikket - kínáló szolgáltatás kezdettől fogva gyengén teljesített. "Az interneten rendelt friss élelmiszerek piaca mostanáig messze a várakozásoktól elmaradó mértékben fejlődött" - nyilatkozott a DHL egy szóvivője, hozzátéve, hogy a csalódást keltő adatok és a szolgáltatás összetettsége miatt felülvizsgálják a tevékenységüket ezen a területen.

A DHL 2016 óta foglalkozik friss élelmiszerek kiszállításával, DHL FoodDelivery nevű részlege az Amazon mellett más partnerekkel is együttműködik. Sajtójelentések szerint a vártnál gyengébb eredmények miatt valószínűleg nemcsak az Amazonnal szakítja meg a közös munkát, erre utal, hogy az egyik legnagyobb németországi élelmiszer-kiskereskedelmi lánc, a Rewe sem szerepel már honlapján az együttműködő partnerek között. Az Amazonnál nem kommentálták a beszámolókat. A vállalat köreiből származó értesülések szerint az Amazon Fresh vásárlóit nem érinti a változás. A cég vagy a saját kézbesítési hálózatába építi be az élelmiszer-kiszállítást, vagy keres egy másik logisztikai partnert a DHL helyett - áll a jelentésekben.

A kereskedelmi vállalkozások országos képviseletének (Handelsverband Deutschland - HDE) kimutatása szerint a németek továbbra is közértbe, szupermarketbe járnak élelmiszerért, ezt jelzi, hogy tavaly csupán 1,2 százalékot tett ki az internetes értékesítés a friss élelmiszerek piacán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • _svd_ #5
    "Friss élelmiszer mi?"

    Gyakorlatilag élelmiszer kiszállítás.
    A német Amazon esetében ez egy konkurens szolgáltatás ami a másik Amazon szolgáltatás ellen dolgozik. Egy szűkebb és drágább listából eddig is lehetett rendelni, amit kettő órán belül ingyenes kiszállítással, egy órán belül felár ellenében lehetett igénybe venni. Este kilenckor még meg lehet rendelni a éjszakai parti kellékeit. Ha nyomtató vagy festék kell hozzá, akkor azt is.
    Az élelmiszerekkel van egy probléma. A német piacon hatalmas a verseny az élelmiszer hálózatok között. Ha vásárolsz akkor a nagyon frisset kapsz. Ha rendelsz, akkor talán.
    Ha vásárolsz egy ruhát vagy cipót szombat este és nem OK, akkor hétfőn visszaküldöd és minden rendben. A málnát hiába küldöd vissza hétfőn mert már ehetetlen volt, hétfőre már az ehető is teljesen tönkre megy.
  • Zoliz #4
    Friss élelmiszer mi?

    A piacon legalább meg lehet bizonyosodni arról, de egy futár alig várja, hogy aláird az átvételt és elhúzzon a retkesbe mert hajtják tovább.

    Ne magyarázzon senki KKV-kről meg a többi hülyeségről csak használjátok a józan agyatokat, ha még maradt belőle valami.
  • ostoros #3
    Ez nagyrészt nem igaz.

    Ami a kkvk-at illeti, kapnak több milliárdos adókedvezményeket állambácsitól? Körbe nyalja a seggüket az önkormányzat teljes képviselő testülete, hogy egy szaros bádog épületet felhúzzanak a településen (ahol aztán árulják a másod osztályú szlovák árut)?
    Én úgy tudom, nem.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.08.26. 21:04:49
  • lammaer #2
    Persze, sokkal jobb a sarki kisbolt ahol a lejárt túrórudit akciózzák, és minden drágább mint máshol.

    Plusz nyitva vannak éjjel/nappal/hétvégén/ünnepnap is, ami persze nekem mint vevőnek nem rossz, de igazi dolgozócentrikus hozzáállás.

    Magyarországon az a legtöbb esetben a dicsőített KKVk jobban zsigerelik a dolgozókat és verik át a vevőket mint a szemét multik....
  • ostoros #1
    Éljen! Minél kevesebb helyre tud beállni egy gigacég a pénzmozgás útjába annál több marad a kisembernek. (Nem mintha az offline értékesítő gigamulti szemernyit is jobb lenne...)
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.08.22. 21:18:06