Szekeres Viktor

Újabb népszerű scifisorozatot szüntettek meg

Vége a dalnak, annyi a The 100 című scifinek.

Az amerikai CW csatorna bejelentette, hogy a hetedik évadon túl nem fog folytatódni (náluk) a The 100 című posztapokaliptikus tini scifisorozat. Mindez azok után történt, hogy még kvázi a hatodik évad premierje előtt berendelésre került a hetedik szezon is, de úgy tűnik a széria nyári futása során továbbra sem szállított elfogadható nézettséget.

Az itthon az RTL Spike-on sugárzott, jövőben játszódó széria első szezonjában a népesség megmentése érdekében az űrben rekedt túlélők száz fiatalkorú bűnözőt küldenek vissza a Földre, hogy megtudják, lakható-e az emberiség egykori otthona. Az űrhajó vezetői nem is sejtik, mi történik odalent a bolygón, mégis nehéz döntéseket kell meghozniuk életről, halálról, és az emberi faj fennmaradásáról. Persze azóta igencsak bonyolódott a történet, szinte rá sem ismerni az alaphelyzetre, főleg, az 5. évados cliffhanger után.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #9
    Ha egy sorozat nem kap az elején értelmet, akkor érthető, hogy kasza - mondjuk annál azért illene dörzsöltebbnek lenni, hogy egy cliffhangert nem értékel túl az ember és tulajdonít neki értelemnyerést.

    Mondjuk meglepő volt, hogy nem lett siker, mert a Grey's Anatomy mintájára amolyan űrszappan volt, hasonló, női közönséget megcélozva, de valamiért nem találtak rá a nézők.
  • Nabateus #8
    USben lehet folytatja az ABC...
  • Ender Wiggin #7
    A Defying Gravity nagyon jó volt. Aztán mikor értelmet kapott, akkor jött a kasza...
  • NEXUS6 #6
    Hát ja. XD

    Nekem az Origin jött be tavalyról. Aztán azt is törölték egy évad után. :(
    Volt még a Defying Gravity, az elég HC sci-fi volt még 2009-ből. Nyilván törölték azt is 1 évad után. :(

    Aztán kb. ennyi, amit nyugodt szívvel mernék ajánlani sci-fi műfajban.
  • wraithLord #5
    Szerintem ebben elsősorban nem a sci-fi a lényeg. Leginkább azért van rajta a "sci-fi plecsni", mert a jövőben, és Földön kívül (is) játszódik.
    Mindenesetre azt azért nem mondanám, hogy a poszt-apokaliptikus Föld, az AI-ok, stb. ne lenne elég jól kitalálva vagy legalábbis megcsinálva...
    De egyébként igaz.
  • bunny #4
    Az a baj a mostani scifi sorozatokkal, hogy se nem tudományosak se nem fantasztikusak ... felraknak az égre 2 holdat meg egy színszűrőt meg 10mp CGI szutyok (z)űrhajót osztjóvanazúgy nesze szájfáj.

    Az Expanse volt ami tényleg hozott valami elvártat, meg most az a borzalmas gagyi Pandora. Ezekhez képest a Pirx kapitány kalandjai atomkeményvonalas műremek :)
  • wraithLord #3
    Én mondjuk már a az 5. évad végén el tudtam volna képzelni egy lezárást, pl.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    nem keresnek más bolygót, hanem sikerült a Föld valamelyik részét újra termékennyé tenni, aztán élnek nyugiban... legalábbis egy ideig... de azt mi már nem látjuk... :D


    A 6. évadtól nem vártam semmi eredetit/jót, ahhoz képest egyáltalán nem rossz. Tovább húzni viszont nem tudom, mi értelme lenne.

    Kíváncsi vagyok, hogy békés lezárása lesz-e, tehát letelepednek valahol, vagy valami baljós cliffhanger, vagy esetleg most magukkal együtt pusztítanak el mindent... :D Utóbbi 2 jobban illene a sorozathoz... :D
  • NEXUS6 #2
    Egyetértek.
    Nem láttam még olyan sorozatot (a Barátokközötten kívül XD), amit a 7. évad után is érdemes lett volna folytatni.

    Az izgalom eltűnt azzal, hogy az első évadokban még lelkiismeret furdalás nélkül kinyírtak 1-1 főszereplőt és ez azért nagy parát jelentett. Ma meg kiirthatatlanokká váltak, akik megmaradtak és túl sok jellemfejlődésen sem mennek át, kb Octavia a kivétel.
    Meg azért X+1-szer elpusztítani a Földet, elárulni mindenkit, majd újra megmenteni őket az azért kezd unalomba fulladni egy idő után.
    Ha egy évadot eltöltöttek volna azzal, hogy felépítenek végre valami kis élhető közösséget, amiért aztán lehet izgulni, az jó megoldás lehetett volna.
    Talán
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2019.08.12. 15:38:19
  • wraithLord #1
    Nem baj, elég az a 7 évad. Mielőtt ebből is valami híg f...őzelék lesz. A mostani sztorit fejezzék be, és ennyi.