Szekeres Viktor

Itthon sem lett sikeres az Orville

Az Orville nem csak Amerikában nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.

Június 27-én a Prime csatorna folytatni fogja itthon a The Orville című scifikomédiát, azonban a széria kezdési időpontja éjfélre tolódott. Ebből pedig arra lehet következtetni, hogy nem teljesített az első évadnak adott 22:00-s sávban, így kiemelték onnan, mert az NCIS-ismétlések jobb számokat hoznak. Hiába került tehát kisebb csatornán bemutatásra a széria, akárcsak Amerikában, itthon is alulmúlta az elvárásokat.

A TV2 hivatalos leírása alapján a The Orville "Az Űrszekerek által ihletett félig komikus, félig drámai hangvételű sorozat, a 25. évszázadban játszódik. A Bolygóközi Szövetség tisztje, Ed Mercer példátlan lehetőséget kap: egy felderítő űrhajó, az Orville kapitánya lesz, ahol nem csak emberekkel, illetve űrlényekkel kell együtt dolgoznia, hanem a volt feleségével is, akit a hajó első tisztjének osztottak be. A hajót különféle diplomáciai küldetésekre és expedíciókra küldik, miközben a szedett-vedett legénység megpróbálja elviselni egymást."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mrzed001 #11
    "Uhh, társadalomkritika, mert mondjuk azt mondják, hogy "ölni rossz" vagy "szeressük egymást, gyerekek". Nevezzük konyhafilozófiának, mint azt a korai valóságshow-s részt - ez túl "csak debileknek" szint, nem sok újat mond."

    Hát barátocskám TE nem tudom mit néztél, de hogy nem az Orville-t az hétszentség.
    A mai napig emlegetem az 1.évad 7-es részét: Majority Rule (vagy ahogy sokan emlegetjük a Facebook bolygó)
    Akkora Kbszott társadalomkritika van benne, hogy még a legostobább amcsikáknak is leesett, mint üllő a kredencről.
    Azóta is csak idézgetem:
    A: Honnan tudják... melyik étel a legegészségesebb a gyermekeik számára, vagy melyik gyógyszert vegyék be, ha betegek?
    B: Szavazunk róla.
    A: Azt hiszem, önök összekeverik a véleményt a tudással.


    "Egyrészt ugye régen elég kiemelt sávban ment a West Wing (elég sokáig - senki nem ásta el, mert nincs semmilyen ilyen szokás),"
    Egyrészt fogalmad sincs. Mert bizony első vetítésre a 00:00-02:00+ sávban ment a West Wing (volt 01:30-as kezdése is).
    Másodrészt, soha a bdös életben nem ment KIEMELT (18-22:00 v. 19-23:00 csatornától függően) sávban.
    Szóval kérlek, NE VETÍTS, mert "a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát".


    "Egy West Wing pont, hogy kiemelt sávban nem lehet siker (itthon nem tömegsorozat),"
    Naná hogy nem, hisz BE SE MERTÉK TENNI főműsoridőben. Amit nem tesznek be főműsoridőben az egyértelműen (by definition) se lehet tömegsorozat.

    "viszont olyan, kevésbé frekventált sávban, ahova követi a potenciális tábor nagyobb része, befuthat"
    Mármint a 01:30-as kezdéssel? Mégis kik között, az éjszakai portások népes serege ?!??
    Az emberek 95+%-a ekkor kapaszkodj meg: ALSZIK
  • Cyberdog #10
    Sarkítva, de igen... az is befolyásoló tényező. De sok minden meghatározza még. Mint például a csatorna profilja és típusa is.
    Free-to-air, pay-per-view, miegymás, de az is, hogy kábel, műholdas, vagy földi sugárzású, illetve, hogy melyik napon és melyik műsorsávban vetítik a műsort. Ezért a nézőszámok nem mindig adnak megfelelő képet, ha csak arra koncentrál az ember.
  • zetortraktor #9
    és re: Orville - ha egy sorozat még este tízkor vagy tizenegykor sem képes legyőzni AZ UGYANCSAK ESTE TÍZKOR VAGY TIZENEGYKOR sugárzott konkurenciát, akkor attól nem érdemes túl sokat várni. mert ez a kulcs, hogy ami kiemelt sávban megy, az kiemelt sávos műsorokkal csatázik, ami meg éjszaka, a más, eldugottakkal. és, ha valami még azoktól is kikap...
  • zetortraktor #8
    Uhh, társadalomkritika, mert mondjuk azt mondják, hogy "ölni rossz" vagy "szeressük egymást, gyerekek". Nevezzük konyhafilozófiának, mint azt a korai valóságshow-s részt - ez túl "csak debileknek" szint, nem sok újat mond.

    A másik..., ez a tipikus, amikor valaki nagyon nem ért hozzá:

    " Nem is értem erről miért (nem?) a West Wing (Elnök emberei) jut eszembe, amely ugyancsak alulmúlta a várakozásokat, mert nem teljesített a 00:00 - 02:00-ás sávban ?!?"

    Egyrészt ugye régen elég kiemelt sávban ment a West Wing (elég sokáig - senki nem ásta el, mert nincs semmilyen ilyen szokás), másrészt ideje lenne felfogni, hogy a sorozatok sikerét nem az adja, hogy hányan nézik, hanem az, hogy a másik csatornához képest hányan nézik. És igen épp ezért vannak olyan sorozatok, amiket este 11 után sikeresek lehetnek, de 8 órától buknak. Csak szemléltetésképp: valami 150 ezer nézővel lehet siker 23:00-tól, de 500 ezer nézővel bukás 20:00-tól. Egy West Wing pont, hogy kiemelt sávban nem lehet siker (itthon nem tömegsorozat), viszont olyan, kevésbé frekventált sávban, ahova követi a potenciális tábor nagyobb része, befuthat, mert bár az abszolút számai nem magasak, relatíve lehet magas.
  • morguldae #7
    Szerintem jó volt! Várom az új részeket!
  • Bozi_Vilag #6
    Hát, ahhoz képest hogy alulteljesített, van 2. évad, és valószínű a harmadik is...

    #4 Szedett-vetett legénység? Egy kapitány, akinek még hajója nem volt (Mercer), az exe (Grayson), egy gyökér haverja a főtisztek (Malloy)... Egy újonc (Kitan), no meg egy nem-szövetségi robot (tudom, keyloni).
    Innentől fogva nem mondhatsz semmit erre.
  • Zombee #5
    Ember, földönkívüli, megy egy ex-feleség, aki ezek szerint se nem ember, se nem földönkívüli. :D Feminista ne lássa ezt a cikket. :D
  • pitepeti #4
    Ki az a marha, aki a Star Treket manapság Űrszekereknek hívja? Meg mi az, hogy szedett-vetett legénység?
  • Ender Wiggin #3
    Ja, szokás a rosszul teljesítő sorozatokat megújítani újabb évadra... Szegény cikkszerző nagyon erőlködik.
  • Cyberdog #2
    A tv2-ről beszélsz... Vajon miért lehet így? :)))

    Ami meg a cikket illeti... a FOX Tv sorozatai közül a nyolcadik legnézettebb a 16-ból. A második évad átlagos nézőszáma: 3.162 millió néző. A teljes nézőszám 4.33 millió amely magába foglalja a A FOX saját Live Stream, On demand és a DVR szolgáltatását is.
    De sem a HULU, sem pedig az Amazon Prime vagy ITunes Stream letöltésszámait.
    S még nincs benne sem a City Tv (ami amúgy meg, a Star Trek szériák otthoncsatornája is egyben). A letöltésszámok pedig nem kerülnek bele a tényleges nézőszámi adatokba. Arról külön statisztikák vannak, az adott szolgáltatóknál.
    Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2019.06.13. 03:37:09