Berta Sándor

G20 - egyezség a mesterséges intelligencia irányelveiről

A világ 19 legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő szervezet tagjai megállapodtak a technológia legfontosabb jellemzőiről.

A G20-tagállamok pénzügyminiszterei Tsukubában találkoztak egymással és számos fontos kérdésről, illetve területről egyeztettek. A világ vezető gazdasági hatalmai először tértek ki a mesterséges intelligencia alapelveire. A cél az volt, hogy az emberek és a cégek jobban megbízzanak a technológiában és a jövőben teljes mértékben ki lehessen aknázni az abban rejlő lehetőségeket.

A kiadott közös nyilatkozat alapján azoknak, akik a mesterséges intelligenciát alkalmazzák vagy fejlesztik, tiszteletben kell tartaniuk az alapvető jogokat, az emberi jogokat és a demokratikus értékeket. Ahhoz, hogy ez a bizalom kialakuljon, majd megerősödjön, szükség van arra, hogy a technológia használatakor az ember legyen a középpontban. Az elfogadott elvek szerint a mesterséges intelligencia rendszereknek robusztusoknak és biztonságosaknak kell lenniük a teljes használati időtartam alatt, s nem jelenthetnek észszerűtlen biztonsági kockázatokat.

A csúcstalálkozóra mindenképpen érdekes időszakban, az Amerikai Egyesült Államok és Kína között dúló kereskedelmi háború heteiben került sor. A G20-tagországok delegációi emiatt meglehetősen szkeptikusak voltak abban a tekintetben, hogy a június 28-én és 29-én Oszakában rendezendő G20-csúcstalálkozót sikerül-e megtartani, s az milyen sikerrel zárul majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ellaberin #5
    Kb.
    (Mindig tetszik amikor fogalmatlan politikusok összeülnek és jól megszakértenek bármit IS.)
  • Zoliz #4
    Az 5G emberi tesztelése a legfontosabb. Nincs még elég rákos.
    https://www.5gspaceappeal.org/the-appeal
  • Zoltan1984 #3
    Amikor az autonom fegyverrendszer celoz tenyleg fontos, hogy az ember legyen a kozeppontban.
  • dregnarr1 #2
    Először meg kell érdeklődni a macskától, hogy macskának vallja-e magát...
  • Sydra #1
    Szóval a cikk szerint egy csomó fogalmatlan idióta összeült és zagyvaságokat beszélt.
    "A kiadott közös nyilatkozat alapján azoknak, akik a mesterséges intelligenciát alkalmazzák vagy fejlesztik, tiszteletben kell tartaniuk az alapvető jogokat, az emberi jogokat és a demokratikus értékeket."
    Ez mit jelent? Ha megírom a következő if-else elágazásomat, vagy sql lekérdezésemet, akkor mit csináljak másképp, mint eddig? Vagy hogyan evolváljak macska felismerő neurális hálót úgy, hogy 100 generáció után figyelembe vegye a demokratikus értékeket?
    Utoljára szerkesztette: Sydra, 2019.06.11. 16:55:10