Szekeres Viktor

Kőkemény 18-as karikát kapott itthon a Gyerekjáték - itt a bizonyíték

A Child's Play nem úszta meg a piros korhatár-karikát nálunk.

A mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 20. § (1) bekezdés értelmében a Magyarországon forgalomba kerülő filmalkotásokat a kiskorúak egészséges szellemi és lelki fejlődése érdekében a törvény 21. §-ban meghatározott kategóriákba be kell sorolni. Ennek céljából a mozgóképszakmai szervezet létrehozta és működteti a Korhatár Bizottságot, amely bizottsági ülés keretében javaslatot tesz a filmalkotások kategóriákba sorolására.


A Bizottság tagjai nemrég újabb premier előtt álló filmeket néztek meg, és legutóbbi döntésük nem okozott meglepetést, hiszen a Gyerekjáték (Child's Play) című horror is megkapta a 18-as plecsnit a "májusi vérengzés" után. Mondjuk itt már az is meglepő volt, hogy a film forgalmazója előzetesen ideiglenes 16-os karikával reklámozta a filmet, ami minden bizonnyal taktikai lépés volt, hogy a trailer minél több nézőhöz eljusson. A frissített előzetes már természetesen 18-assal fut.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CsepeLee fiú #3
    Akkor a nagy klasszikus Alien-t is, mikor külföldi csatorna úgy vetíti vagy esetleg lefokozták volna? Megsúgom, hogy 5 évvel ezelőtt pont az első résszel kapcsolatban tervezetben állt a lefokozás. Ám a rendezői változat miatt úszta meg, mert amiatt továbbra is muszáj volt 18-asban tartani. Illetve sok külföldi országban 16-osba tartoznak az ilyen régi nagy klasszikusok. De a 16-os karika nem jelenti azt, hogy veszítettek volna értékükből vagy minőségükből. Egyszerűen nagyobb az ingerküszöb és több vér is folyik napjainkban. Láttam én már sok jó horrort 16-os karikával.
  • zetortraktor #2
    Betiltós mentalitás, szimpatikus gondolkodás mód.

    Ez van. Vannak egyszerű emberek, akik azt hiszik, hogy csak akkor lehet jó egy horror, ha testnedvek vagy belső szervek vannak benne. Mennyi klasszikussal és alapvetéssel lennénk így szegényebbek.
    Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2019.06.06. 09:04:09
  • Zombee #1
    Minden horrort betiltanék, ami nem 18-as karikás.