Berta Sándor

Távoznia kellene Mark Zuckerbergnek?

A társaság egyik korábbi meghatározó menedzsere úgy véli, hogy az lenne a legjobb megoldás, ha a vezető háttérbe vonulna.

Alex Stamos, a Facebook volt biztonsági főnöke a Torontóban megrendezett Collision nevű technológiai konferencián szólalt fel, s a beszédéből a The Information és a CNBC idézett.

A férfi kijelentette, hogy Mark Zuckerberg jelenleg túl nagy hatalommal rendelkezik és távoznia kellene a pozíciójából azért, hogy teljes mértékben a termékfejlesztésre tudjon összpontosítani. A menedzser kiemelte, hogy az is elegendő lehetne, ha Zuckerberg csak a hatalma egy részéről mondana le. Amennyiben ő lenne a Facebook-alapító helyében, akkor alkalmazna egy új vezérigazgatót. S, hogy ki lenne alkalmas a pozícióra? Nos, Stamos szerint az ideális jelölt Brad Smith, a Microsoft elnöke és jogi igazgatója.

A volt biztonsági főnök kitért arra a kérdésre is, hogy fel kellene-e darabolni a Facebookot. Leszögezte, hogy amiatt, mert három vállalat jönne létre egy helyett és mindegyiket ugyanazok az alapvető problémák jellemeznék, semmitől sem lenne jobb helyzet.

Tavaly októberben közepén befektetők követelték Mark Zuckerberg távozását, elsősorban a Facebookkal kapcsolatos adatvédelmi botrányok és az orosz beavatkozás ignorálása miatt. A társaság alapítója akkor közölte, hogy hallani sem akar egy esetleges visszalépésről és egy ilyen döntés nem szerepel a tervei között.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TokraFan #18
    A topik igen, de a téma amire most reagáltál, az 5-ös hsz.-ben innen indult:

    "Nem is tudom, az igazán gazdagok általában ritka nagy gyökerek."

    Én erre reagáltam, hogy nem minden gazdag gyökér, illetve a szegények között is pont annyi a gyökér... A milliók feletti hatalmat már te keverted ide...
  • ostoros #17
    Cuki gyerekről kezdtük a témát.
  • TokraFan #16
    Csak jelezném, hogy gazdagokról volt szó!
    Milliók élete fölött nem rendelkezik minden gazdag...Sőt, a legtöbbjük közelébe sem kerül ilyen hatalomnak! Minimális azon gazdagok száma, akik a vagyonuk mellett még "milliók élete felett IS rendelkeznek".

    Ismét kérdezem, ki a "gazdag"?
  • ostoros #15
    Jaj, de jó! Az égen pedig unikornisok fossák a szivárványt és a boldogságot! :)

    Azért abban ugye egyet értünk, hogy akinek hatalma van milliók élete fölött, abban nem kellene jóhiszeműen megbízni, ugye?
  • TokraFan #14
    Alaptalan általánosítás, aminek nyilván az az oka, hogy személyesen nem sok gazdag embert ismersz, tehát csak a jéghegy csúcsán lévők alapján alkotsz véleményt (akikkel a média is rendszeresen foglalkozik). Remélem nem tőlem tudod meg, de a karitatív szervezetek -magánszemélyektől származó- bevételeinek nagyobbik része névtelenséget kérő gazdagoktól jön! Rengetegen adományoznak, vagyontól függően néha elképesztő összegeket, de a legtöbben ezt csendben teszik meg. Hogy miért, annak több oka van, például mert a szegény emberre meg az jellemző, hogy ha egyszer segítenek neki, akkor piócává válik és onnantól levakarhatatlan, de indok szokott lenni az is, hogy elkerüljék más szervezetek állandó zaklatását (mert aki egyszer ad, arra rászáll mindenki mint a légypapírra, saját, személyes tapasztalatom is van ezzel). Ezt senki nem akarja a nyakába venni, nagyon kevesen demóznak nyilvánosan direkt azzal, hogy jótékonykodnak. Tehát te ebből nem látsz semmit, ezért számodra mindez nem létezik, vagyis marad a vagyoni helyzet alapú jó féle magyar gyűlölködés, mert minden mintád a TV-ből meg a médiából származik, ott meg igen ritkán foglalkoznak pozitív dolgokkal, ellenben minél nagyobb tetű valaki, annál nagyobb hírértéke lesz.

    Egyébként az egész téma értelmetlen, mert hogyan definiálod, mit jelent gazdagnak lenni? Ebben a nyomorult országban ha valakinek van egy 10milliós autója meg egy 60milliós háza, az már kőgazdagnak számít. Jobb helyeken ennyi kb. semmire sem elég. Bizonyos országokban akinek saját "putrija" van, az már gazdagnak számít, mert a többségnek csak egy ladikja van amiben az egész család él.
  • ostoros #13
    Nálad fordítva van a sorrend, hogy a csóró bunkó ha hatalmat kap, majd rossz dolgokat tesz. A valódi helyzet pedig az, hogy BÁRKI hatalmat kap, előbb utóbb rossz dolgokat tesz.
  • ostoros #12
    Nincs igazad. A hatalom korrumpál. És a vagyon az hatalom. Ergo minél inkább gazdag lesz valaki, annál inkább eltávolodik a többi embertől, és emberek helyett dolgokként, tárgyakként kezdi kezelni őket.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.05.25. 19:55:56
  • mrzed001 #11
    "Pöttyet túldimenzionálod ezt a kis f*szt. "
    Vagy hiába írtam le tételesen mi minden fölött uralkodik, mekkora adathalmaza és ez által hatalma van (meg befolyása), nem értetted meg.

    Ők az NSA-CIA egyik fő információ forrása.
    Szerinted miért jelezte a nemzetvédelem, hogy ideje lenne leállítani a telefonos hívások (USA összes) lehallgatását ?
    Na nem mintha hirtelen gerincet növesztettek volna, hanem mert lényegében hasznos információval már nem szolgál.
    Mert annyira áttevődött minden az internet világába.


    "A vagyonosok között is számtalan jó ember van, ahogy a csórók között is, és mindkét társadalmi rétegnek megvannak a maga szarkupacai."
    Ez valóban igaz.
    Annyival kiegészíteném, hogy
    - a szegények között vannak akik nem elégedettek szegénységükkel (arrogánsan bár tévesen úgy érzik ők többet érdemelnének) ők bűnözéshez folyamodnak
    - a gazdagok egy része pont így bűnözés útján lett az, valamint (szintén arrogancia) bár már gazdag, de még sokkal gazdagabb akar lenni

    És vannak szegény/gazdag tisztességesen dolgozó jó emberek is. Nem tudok arányokat mondani, mert ilyen statisztikák sose készültek.
    Egyénfüggő.
  • TokraFan #10
    "Lényegében, a Föld ura."

    Pöttyet túldimenzionálod ezt a kis f*szt. Vannak nagyhatalmú emberek, de azokat nem az ilyen kis cukik között kell keresni...
  • TokraFan #9
    Nem érted az egészet... Az a szimpla bunkó csak azért nem teszi tönkre emberek tízezreinek életét, mert nincs abban a helyzetben! De pont olyan trágyalé emberek ezek is, ennek semmi köze a vagyonhoz! Hagyjuk már ezt a "szegény az jó ember, a gazdag meg rossz" típusú ős kommunista hazug dumát! A vagyonosok között is számtalan jó ember van, ahogy a csórók között is, és mindkét társadalmi rétegnek megvannak a maga szarkupacai. Csak te zsigerből gyűlölsz mindenkit akinek több pénze van mint neked, ezt már kinyilvánítottad itt vagy ezerszer. Értjük, de ettől még nem lesz igazad, hiába általánosítasz.