Szekeres Viktor

Befejezték az Avatar 3 forgatását

Remek alakításokat nyújtottak az Avataros színészek.

James Cameron szusszanhat egyet, ugyanis múlt héten befejeződött az Avatar második és harmadik részének forgatása, mindössze pár kaszkadőr jelenet rögzítése maradt hátra, de a kiemelt szereplők (Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney, Stephen Lang, Kate Winslet) több hónapnyi munka után végre letehették a lantot, és most elkezdődhet az utómunka, hogy az Avatar 2 elkészüljön a 2020. december 18-i premierre.

Cameron egyébként korábban elmondta, hogy nem érdemes mérget venni arra, hogy a harmadik rész után folytatódik a sorozat. Természetesen a negyedik és az ötödik epizód szkriptje is elkészült már, azonban ezen filmek sorsa csakis attól függ, hogy a nézők mennyire kíváncsiak rájuk. Tehát, ha a második és harmadik rész nem hoz elegendő bevételt, akkor nem lesz negyedik és ötödik film. Ez annyiban nem jelent majd gondot, hogy a történeteik lezártak, önmagukban is megállják a helyüket, az öt filmen át csak afféle nagyobb, meta narratíva húzódik. Tehát az Avatar 2-3 nem olyan epizód lesz, mint A gyűrűk ura első két része.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #15
    Nekem pont a Prometheus tetszett valamennyire. Kb amíg nem kezdte visszakeverni az Alient. Eredetileg előzménynek indult, aztán Scott úgy fogalmazott, annyira új sztori kerekedett, hogy önálló film lesz. És egy darabig még működött is, de aztán csak elkezdte kutyulni a dolgokat, de még így sem volt menthetetlen, lett volna hova tovább menni a Prometheus-szal, csak nem merte meglépni. Így lett a Covenant, amit most DVD-n az Auchanban 200 Ft-ért dobáltak 2 hete. Nem 2000, hanem 200.
  • wraithLord #14
    Nekem ezek közül egyedül a Terminatornál nem volt olyan érzésem, hogy kinyírták. Olyan érzésem van a 3. résztől kezdve, hogy nem történt előrelépés, csak nem rossz és kevésbé jó spinoffok követték egymást össze-vissza.
    Egészen bejött a Salvation, a Genysis meg szerintem egy élvezhető módja a nosztalgiázgatásnak.
    Nem úgy, mint a Star Wars pl., ami gyakorlatilag egy az egyben ugyanazokat a 40 éves jeleneteket kopizta le részről részre... mert akik készítették az új részeket, halvány lila fingjuk nem volt, hogy hogyan kell ugyanazt visszahozni kopipészt nélkül... és ez engem nagyon irritált.
    Az Alien franchise két új része (Prometheus, Covenant) pedig számomra egyszerűen csak egy debil vacak (vagyis két debil vacak).

    Fogalmam sincs, hogy mit akar Cameron ezekkel az Avatarokkal, de a látvánnyal már nem hiszem, hogy tud kaszálni, mint anno az első résznél...
  • Merces2 #13
    Talán annak köszönhetően csődült a nép hogy a csapbol is a Zavatar folyt, szerintem a csilliós költségvetés kilencvenhét százaléka marketingra ment......
  • NEXUS6 #12
    Hát kb ez a lényeg, amit írsz.
    Sajna a 3D korszak úgy tűnik véget ért, Cameron viszont egyben bízhat, hogy az eltelt években más nagy frencsájzokat, címeket, Alien, Terminátor (ja és ezekhez pont köze is volt), de akár az SW-t is úgy kinyírták, hogy öröm nézni.

    Szal, dúrva leírni, de a faék egyszerűségű sztorijával, azzal, hogy a 3D már semmilyen szinten nem vonzó az Avatar bennem még is egyre nagyobb kíváncsiságot ébreszt. :D
  • Ellaberin #11
    Az Avatar a térhatású kamerák demózására készült. Sajnos hamar kiváltották a forgatást számítógépes technikákkal, megalapozva az új 3D bukását - legalább is TV fronton.
    A sztori olyan-amilyen, egy szórakoztató látványfilmnek általában nem is kell Aszimovi mélység. Ha meg megnézzük azt a reamake hullámot ami jelenleg van, akkor pont nem érdemes a történeten rugózni.
  • cateran #10
    Eskudj, hogy az Avatar sztorijat veded, amit mar maguk a keszitok sem tettek meg anno...:D Priceless...Amugy a faek egyszeruseggel kicsit tulertekelte Zombee kollega....millio helyen, millio alkalommal le lett vezetve, hogy a Pocahontas 1:1-ben valo koppintasa volt....
    Pl


    Utoljára szerkesztette: cateran, 2018.11.21. 08:49:17
  • Zombee #9
    Attól, hogy mostanra elég egysíkú lett a Marvel filmáradata, nem lesz kevésbé rossz az Avatar. Én nem mondanám kultuszfilmnek, valamiért becsődült rá a nép a moziba, de engem pl. egyáltalán nem kötött le. Sok évvel később láttam, amikor a látványa már mondhatni alapfelszereltsége volt egy drága blockbuster-nek, így az nem tudott megfogni, a sztori pedig unalmas, hosszú. Nincs benne egyetlen jó karakter sem.
  • Zombee #8
    Fajtád az anyád. Amúgy a zsír egészségtelensége tévhit, az olaj rosszabb. A vegan életmód meg még nagyobb faszság, mint a vegetáriánus. Te pedig egy értelmes, okos, kulturált egyed vagy. Ja nem. Az avatar sztoriját védeni azért merész. :)
  • Ender Wiggin #7
    az avatar sztoriját szidni elég nagy közhely. főként, mert pl. a marvel filmek 10x 20x nyomják le ugyanazt. hát ha valami elcsépelt, akkor éppen az. ettől függetlenül az avatarból lett kultuszfilm, és mérföldkő, amire elég sokáig emlékezni fognak (az egyik faktor, ami életben tartja, talán éppen a birkamódi divatfikázás)...
  • ZenMillitia #6
    csak felszines szemnek elcsepelt. a fajtadnak egy egeszsegtelen disznozsiros porkolt es egy vegan egeszseges parolt gombaragu is egyforma, csak mert barna szine van. ami barna az nalad egyforma, es elcsepelt lesz ha azonos szinu. te felszines sz'r