Ötvös Tibor

Kipróbáltuk a Gyűrűk ura kártyajátékot

A The Lord of the Rings: Living Card Game nem egy Gwent vagy Hearthstone klón, hanem a saját maga útját járva próbál szórakoztatni. Ha mégis kellene hasonlítani valamihez, az a Hands of Fate lenne.

A gyűjtőgetős kártyajátékok (TGC - Trading Card Game) manapság elég népszerűnek bizonyulnak, bár a piacot egyértelműen a Hearthstone uralja, de a The Witcher világából kilépő Gwent is szép kis tábort tudhat már magáénak. Mikor először hallottam a The Lord of the Rings: Living Card Game készültéről, csak legyintettem, hogy elkészül a Gyűrűk Ura Hearthstone, így nem foglalkoztam vele. Ám miután hamarosan a Korai Hozzáférésben is elérhető lesz a program, a fejlesztő Fantasy Flight Interactive elérhetővé tett egy béta-változatot, melyet ki is próbáltunk.

Azt már most le kell szögezni, hogy a The Lord of the Rings: Living Card Game nem egy klón, nem másolja le a Gwent vagy a Hearthstone megoldásait és ez mindenképpen figyelemre méltó. A könnyebb út helyett a francia csapat a nehezebbre lépett és ez a még csak béta változatban leledző alkotáson is jól látszik. Akadnak gondok és problémás részek, ám ha ezeket kijavítják, akkor egy remek kis programot kapunk majd.

A játékban fontos szerepet kap a narratíva és ez annak megfelelően változik, hogy milyen döntéseket hozunk meg a harcok során. Az még nem világos, hogy pontosan melyik helyi évben kezdődik a játék, de feltehetően a Gyűrű szövetsége kezdetének környékén veszi majd fel a fonalat. Az első, általunk is kipróbált kampány a Lost in Mirkwood Forest címet kapta és az első fejezetben (Escape the Spider Colony) rögtön Mordor pókjai elől kell menekülnünk. A különböző menekülési útvonalak tokenekként jelennek meg a pályán. Az ellenfelek pedig követnek minket és így folyamatosan kell majd megnyitni a különböző utakat és helyeket.


A grafika kellemes, bár nincsenek átvezető jelenetek és nem kapunk narrációt sem. Az eseményeket és a döntéseink következményeit a töltőképernyőkön olvashatjuk el szöveges formában. Ez persze a végleges változatban nem így lesz, de a béta még ezzel operált. A mesterséges intelligencia még elég kezdetleges, láthatóan a gép saját magát hozza kellemetlen helyzetbe és így egy profibb játékosnak nem jelenthet kihívást. De persze az ilyen játékok a multival aratnak és ez feltehetően Középföldén is így lesz.

A ko-op mód mellett a megszokott, egymás elleni harcok is elérhetők lesznek majd, maga a játékmenet pedig a szokásos. Adott egy pakli, melyet folyamatosan bővíthetünk (az extra lapok attól függnek, hogy melyik útvonalat vagy megoldást választottuk egy korábbi szakaszon és így elég nagy az újrajátszhatósági rátája is a címnek) és ezzel együtt új stratégiák nyílnak meg. De pénzért is vásárolhatunk paklikat, ám itt minden esetben ismerjük majd a kiszemelt kártyák tulajdonságait is. A The Lord of the Rings: Living Card Game ígéretes próbálkozás és mindenképpen érdemes adni neki egy esélyt, mert eltér a mostani fősodortól.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tinman #5
    Lol... ez az összes Magic The Gathering klón, csak szólok.
  • natalyel #4
    Sőt.
    2001 srácok, 2001. Otthon még maradt is pár lapom abból az időből.
    Persze ez nem digitális, hanem valós, kézzelfogható gyűjtögetős kártya. :)
    Pl.:
    https://en.wikipedia.org/wiki/The_Lord_of_the_Rings_Trading_Card_Game
    Utoljára szerkesztette: natalyel, 2018.01.25. 12:50:27
  • BladeW #3
    Mért nem számít?
    Tehát kiadnak egy játékot 2018-ban, ami egy 2011-es játék digitális változata, és emiatt teljesen jogos, hogy a cikkíró attól rettegett, hogy ez egy 2014-es játék másolata. (Ahelyett, hogy mondjuk utánanézne, és nem írna butaságokat?)
  • hawkie22 #2
    Azt vágod, hogy a fent említett játék 2018-ban fog megjelenni?
    Az nem számít, hogy táblás formában már a HS elött megjelent, PC-re csak most fog jönni.
    Utoljára szerkesztette: hawkie22, 2018.01.22. 20:06:20
  • BladeW #1
    Nem Hearhstone klón? Hmm ez valóban megnyugtató annak fényében, hogy a játékot 2011-ben adták ki, míg a Hearthstone-t 2014-ben.