Ötvös Tibor

A Star Citizen fejlesztői reagáltak a Crytek vádjaira

A Star Citizen fejlesztői arra kérik a bíróságot, hogy ejtsék a Crytek által beterjesztett ügyet.

Tavaly decemberben derült ki, hogy a Crytek beperli a Cloud Imperium Games-t a "Star Citizenen történt grafikus motor váltása illetve annak engedély nélküli felhasználására más játékban" címszóval és erre ma reagált a másik fél is. A Cloud Imperium Games álláspontja szerint a Crytek azzal, hogy a nyilvánosság előtt fordult a bírósághoz "feláldozta az ügy rendezésének esélyét a publicitás oltárán" és kérik, hogy ejtsék az ügyet. Hozzáteszik, hogy a Crytek nem minden dokumentumot nyújtott be a peranyaggal, hiszen kimaradt egy igen fontos, az ügyet más színben bemutató papír.

A Star Citizen fejlesztői szerint ebben a Crytek jogként nevezi meg a CryEngine használatát nem pedig kötelességként. Vagyis nem kötelesek ezt a grafikus motort használni, de akár meg is tehetik. Ezen felül pedig a Squadron 42-re vonatkozó rész is szerepel benne, azaz külön meg van nevezve a szóló játék illetve a Star Citizen is. A fejlesztők éppen ezért benyújtják a hiányzó dokumentumot és ezzel kérik a bíróságot, hogy ejtse az ügyet. A Crytek nem reagált a friss történésekre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bPatrik0521 #3
    Nem tudom CE melyik részét vitték át az új motorba ha volt ilyen, de minden esetre az tény h van a szerződési feltételeikben olyan rész hogy az ő cuccaikat nem lehet más engine-ben használni.
  • NEXUS6 #2
    Tiszta só! Van még Krájtek? Nem mentek még csődbe? És szívják egymás vérét a Sztárszitizen-foreverrel?

    Valahogy nekem is be kéne már perelnem a világ legnagyobb kickstart játékfejlesztését egy kis zsé-ért. XD
  • Macropus Rufus #1
    vagy ennyire hülye a Crytek, vagy ennél azért sokkalta árnyaltabb az egész eset.