Ötvös Tibor

Rebellion: ezeket a képregény-játékokat várhatjuk

A Rebellion már elég régen birtokolja a 2000 AD képregényeinek jogait, de csak most indulhatnak meg az ezekből készült játékok fejlesztése.

Tavaly februárban jelentette be a Rebellion, hogy várja azon külsős fejlesztők jelentkezését, akik szeretnének a 2000 AD képregényeinek bármelyikéből játékot készíteni. Akkor elsősorban a legismertebb, Dredd bíró figurája volt kiemelve, de a tavalyi utolsó interjújában az egyik alapító, Jason Kingsley elárulta, hogy melyik füzetekből és történetekből szeretnének programot készíteni vagy készíttetni - és persze azt is, hogy milyen műfajban mutatkozhatnának be a füzetetek. Minden további kommentár nélkül lássuk a Rebellion elképzeléseit!

The Helltrekkers RPG
A Dredd bíró által megteremtett világban játszódik a The Helltrekkers, mely a Mega-City One kívüli világot mutatta be számunkra egy renitens csoport főszereplésével. "Szeretnék tenni egy utazást az Átkozottak Földjén a Helltrekkers világában" - árulta el Kingsley. "Mindig is tetszettek a Dredd bíró világában lévő kolóniák. Szeretem Undercity-t. Személy szerint izgatnak a Mega-City körüli területek. Én vidéki srác vagyok és éppen ezért ez a világ érdekel a játékokban is. Szerintem lehetne egy nyitott világú RPG, szabad felfedezéssel és városfejlesztéssel. Imádom a poszt-apokaliptikus cuccokat, imádom a Fallout részeket, szóval így képzelném el a játékot: egy Fallout-stílusú nyitott világú akció-RPG. Túlélőként térsz magadhoz az Átkozottak Földjén és haza kell jutnod."



The Undercity RTS
Ismét egy Dredd bíró világában játszódó játék, mely már egy stratégia lenne és a Mega-City One alatt húzódó, mutánsokkal teli világban játszódna. Kingsley szerint lehetne akár egy valós idejű stratégiai alkotás, melyben Undercity és Mega-City One állnának egymással szembe vagy pedig egy Civilization-jellegű, körökre osztott stratégia. Mindkettő izgalmasnak hangzik.

Judge Dredd Block Wars
Egy Batman: Arkham-jellegű, a Dredd film alaphelyzetére hajazó akció-kaland még jobban hangzik, de ehhez legalább egy Rocksteady-ra lenne szüksége a csapatnak. "Tudom, hogy nyilvánvaló, de Dredd bíróban annyi minden van, ami játékra kívánkozik. Vannak hatalmas történetek, mint az Apocalypse War vagy a Block Wars. A Block Mania indítja el, ahol is egy orosz kém megmérgezi Mega-City One vízrendszerét, amitől a lakosság agresszívvá válik. Ennek a vége egy polgárháború lesz. Ebben a káoszban az oroszok elindítanak egy támadást a város ellen, mire Dredd bíró elindítja a nukleáris ellentámadást. Ez a kedvenc sztorim."



Rogue Trooper 2
A Rogue Trooper nem is olyan régen kapott egy feldolgozást és ezzel a Rebellion nem titkoltan az volt a célja, hogy felmérje, mekkora az igény a kék katona kalandjaira. Nos, eladási adatokat nem ismerünk, a cég nem árult még el semmit ezzel kapcsolatban, de Kingsley nagyon szeretne egy folytatást. A játékmenet alapjai nem változnának és miután egy képregényen alapul a program, sztori van bőven, amiből lehetne meríteni.

D.R. and Quinch platformer
"Szeretném a D.R. and Quinch franchise-t sorozatként viszont látni a monitorokon" - mondta Kingsley. "Alan Moore korai munkája a két karakter és imádom őket. Leginkább egy olyan platformerben tudnám elképzelni valamely mókás kalandjukat, mint a Banjo Kazooie vagy a Conker's Bad Fur Day - szóval valamely Rare munka alapján lenne jó behozni őket a köztudatba."

Chopper
Dredd bíró világában akad egy másik, ismert és kedvelt szereplő, aki azonban éppen a törvényen kívül helyezi el magát. Ő Chopper, a deszkás fiú, aki graffitis munkáival színesíti Mega-City One városát. Az elképzelés szerint lehetne rendezni egy versenyjátékot, mely Mega-City One utcái felett zajlana amolyan Ágyúgolyó-futam hangulatban.



Lawless kalandjáték
A Lawless olyan, mintha a Dredd bírót és a Firefly sorozat ötvöznénk egymással. Itt azonban már kolóniákat felügyelő bírók vannak, amolyan helyi seriffek és mi Metta Lawson, egy újonc szerepét kapnánk meg. A játékmenet a Red Dead Redemption vonalát utánozná le, azaz amolyan sci-fi - western lenne - valóban, mint a Firefly.

Nemesis the Warlock
A távoli jövőben egy ember vezeti a világot, aki szeretné az összes, nem humanoid lénytől megszabadulni. Nemesis egy démon, tüzes lehelettel, aki hatalmas kardjával szeretne megszabadulni az ellenfeleitől. A játék a Dark Souls játékokat követve komoly kihívásokat jelentene, ám nem lenne olyan, hogy jó és rossz oldal. Ráadásul ott van a hatalmas gonosztevő, Torquemada, aki a 2000 AD és a fejlesztők szerint is kimondottan jól mutatna egy ilyen játékban.

Demarco bíró nyomozós kalandja
Demarco bíró természetesen Dredd bíró világából érkezett, ahol milliárdosként élt. Ám a bíró létért mindent feladott, de beleszeretett Dreddbe, ami törvényellenes, így elbocsátották. Dredd közbenjárásának hála Demarco kapott egy fegyvert és nyomozói engedélyt, így egy gorilla oldalán ügyeket kezd el feltárni. Az elképzelés szerint egy noir-hangulatú kalandjátékot kapnánk majd, melyben azért akadnak akciódúsabb szekvenciák is.



Ace Trucking kalandjáték
Az Ace Trucking egy '70-es éveket idéző játék lenne, mely a Telltale Games által megvalósított kalandjátékok nyomán indulna el. Azaz epizodikusan jönnének az újabb kihívások és több hősünk is lehetne. De nincs kizárva egy Elite-szintű kereskedős szimulátor sem, ahol többen is játszhatnénak egyszerre.

Sláine RPG
A Sláine olyan, mintha a Conan, a barbár ír unokatestvérének a kalandjaiba pillanthatunk bele és ezt Kingsley egy Skyrim-szintű RPG-ben képzelné el. Brainbiter nevet viselő hatalmas fejszéjével brutális módon írtja az ellent és ez a kelta mitológia világát is elhozná a monitorjainkra, ahol valóban akadnak izgalmas ellenfelek is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • grebber #1
    Rogue Trooper 2

    A Rogue Trooper nem is olyan régen kapott egy feldolgozást és ezzel a Rebellion nem titkoltan az volt a célja, hogy felmérje, mekkora az igény a kék katona kalandjaira. Nos, eladási adatokat nem ismerünk, a cég nem árult még el semmit ezzel kapcsolatban, de Kingsley nagyon szeretne egy folytatást.

    Segítek steamspy: 2,246 tulaj.= PC-n a lőtéri kutyát se érdekli...