Ötvös Tibor

Íme a Half-Life 2: Episode 3 sztorija

Marc Laidlaw a Half-Life 2 vezető írója úgy döntött, hogy nyilvánossá teszi a soha meg nem jelent Episode 3 történetét.

A Half-Life franchise kálváriája kapcsán már igen nehéz bármit is komolyan venni, hiszen nem elég, hogy a harmadik rész feltehetően soha nem készül el, de még a második részhez kapcsolódó Episode 3 sem kerülhet majd fel a gépünkre. Ennek legékesebb bizonyítéka, hogy a Half-Life 2 vezető írója, Marc Laidlaw fogta és egy az egyben kitette a saját oldalára a harmadik epizód történetét, melyet utána ugyan viszonylag gyorsan eltávolítottak, de természetesen sikerült még előtte pár lelkes rajongónak lementeni azt. Szóval most mindenki megismerheti az Episode 3 sztoriját, mely egyébként kapcsot képzett volna a Half-Life 2 és 3 között is.

Miután az Episode 2-ben Eli Vance meghalt, a felkelők eltemették és próbálnak erőt meríteni a folytatáshoz. Alyx és Freeman elindulnak a Déli-sarkra, hogy elpusztítsák a Borealis nevű hajót. A repülő azonban lezuhan és végül egy olyan erődszerű építményben kötnek ki, melyet feltételezésük szerint a Combine épített meg. Miután bejutnak, furcsa jelenségre lesznek figyelmesek: néha mintha felbukkanna a Borealis a nyílt területen, majd utána nyoma vész. Mint kiderül, a Combine egy dimenziómanipuláló eszközzel elfogja a hajót és ez erőd lényegében megvédte volna a külső erőktől a gépet, míg minden, a Borealison található technológiát meg nem szereznek maguknak.



Freeman és társa úgy döntenek, hogy ha legközelebb felbukkan a hajó, akkor felszállnak rá, de ekkor megjelenik egy rég nem látott ismerős, az elhunyt Dr. Wallace Breen, akiről kiderül, hogy igazából csak egy klón és mint ilyen, ő is a Combine foglya és kéri Freemant, hogy végezzen vele. Alyx hagyná szenvedni a lényt, de Gordon megkegyelmez neki és kivégzi. Ezután találunk egy újabb régi ismerőst Dr. Judith Mossman személyében, akit Alyx azonnal megvádol az apja meggyilkolásával, míg Mossman a kettős ügynöki szerepét hangsúlyozza.

Végül megadja azokat a kódokat, melyekkel a hajót kicsit tovább tudják a saját dimenziójukhoz kötni és a trió fel is jut a Borealis fedélzetére - jó pár Combine egységgel a hátukban. A fedélzeten Alyx és Judith ismét összekapnak, ezúttal a Bootstrap Device nevet visel dimenzióteremtő kütyü sorsa. Az eszköz képes ugyanis egy dimenzió burkot hoz létre a hajó körül és így lehet szabadon járkálni térben és időben. Ezt hőseink is megtapasztalják, hiszen számos korábbi eseményt és helyszínt látnak újra, saját magukkal egyetemben.



A vita folytatódik azon, hogy mi is legyen a hajó és az eszköz sorsa. Alyx szeretné megtartani apjának tett ígéretét és elpusztítani, hogy ne kerülhessen rossz kezekbe, míg a Judith tanulmányozná azt. A vita végén Alyx lelövi Dr. Mossmant, majd Gordon segítségével megpakolják a hajót robbanóanyaggal, hogy az idegenek bázisára küldve elpusztítsák az ellenséget. Mikor már kezdene jól alakulni az egész, megjelenik az öltönyös G. Man és elviszi Alyx-et, akivel már kisgyerekként kapcsolatba került. Freeman egyedül marad és már éppen robbanna a hajó, mikor a Vortigauntok kirántják a dimenzióból. Gordon egy ismeretlen helyen tér magához, teljesen egyedül és feljön a stáblista.

Feltehetően itt kezdődött volna a Half-Life 3, amire szerintem már mindenki nyugodtan keresztet vethet. Azt még mindenképpen ki kell emelni, hogy Marc Laidlaw pontosan tudta, hogy ezért a lépésért akár be is perelheti a Valve, így nagyon ötletes módon úgy tette közzé a történetet, hogy például a szereplők nemét és nevét megváltoztatta, illetve régiesen fogalmazta meg azt. Mindenesetre kíváncsian várjuk, mit lép majd a Valve és mi a terve a Half-Life franchise-zal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sz4bolcs #13
    Mekkora HL copy :D Hála az égnek én nem találkoztam ezzel a játékkal..
  • ximix #12
    A nosztalgia hullám elkapott, bár én először a Gunman Chronicles -el játszottam és ott láttam a dobozán a Half Life feliratot mondom megnézem már mi az, mert ez sem volt rossz.
    A Gunman is "hű de fene jó játék" volt akkoriban, a fegyverenkénti többféle tüzelésmód nagyon tetszett.
  • WhiteStar #11
    Teljesen egyetértek veled...
  • Kissssss0 #10
    és ráadásul mindezt ő is tudja csak nagy ívben tesz rá... mikor pedig ezt valaki szóváteszi már is jön a komment törlés + ban.
  • Skylake #9
    Ha egyszer nyílt lesz a kód, biztos lesz egy csapat, aki el fogja készíteni az EP3-at. Ezt olyan biztosra veszem, mint ahogy itt ülök, és ezt írom. Egyébként kár érte: valószínűleg minimális fejlesztéssel a meglévőkre alapozva ki lehetett volna adni, és valószínűleg termelt volna nyereséget. Végső soron textúrákból a kifejezetten a hajóhoz kapcsolódóakat kellett volna elkészíteni, ez lett volna nagyobb feladat, valamint az északi tájhoz kapcsolódó elemek elkészítése.
  • Tinman #8
    Csúnyán boruló elmélet. Jobb felső sarok: "13:53, szombat"

    A szerzőnek semmit nem kell sehová beküldeni, mert hozzáférése van a felülethez, kvázi mint egy blogger, úgy tud cikket feltenni.
  • YaniMan #7
    "...míg a Judith tanulmányozná azt."

    Ahogy elképzelem, valami olyasmi lehet a baj, hogy az éjszaka, fáradtan bepötyögő cikkíró ugye hiába olvassa át, már csak rohangáló bogarakat lát, a párja is alszik már, viszont az írást másnap reggelig be kell küldeni, szóval úgy kerül be, ahogy van. A költségeket pedig le kellett faragni, mert a reklámblokkolók miatt így is alig van pénz a szerverbérlet mellett az újság tulajának új verdájára, szóval a főszerkesztőnek kellene átolvasni minden egyes cikket (van vagy napi 10?), amit ne várjunk már el egy full másnapos embertől, szóval leokézza, és mehet ki az oldalra az olvasó által azonnal kiszúrható és durván fájó hibákkal együtt.
  • TokraFan #6
    "A fedélzeten Alyx és Judith ismét összekapnak, ezúttal a Bootstrap Device nevet visel dimenzióteremtő kütyü sorsa"

    What?

    "Az eszköz képes ugyanis egy dimenzió burkot hoz létre a hajó körül és így lehet szabadon járkálni térben és időben."

    And what?

    Hej...nem kéne publikálás előtt átolvasni azt a nyomorult cikket?
  • Tinman #5
    A kurva anyád Valve!
  • PeeTeR #4