Berta Sándor

Fuldoklik az adósságban a Netflix

A stream-szolgáltató az elmúlt években rengeteget költött saját gyártású produkciókra, viszont előfizetőinek száma is sokat nőtt.

A The Los Angeles Times az ágazatot ismerő szakértőkre hivatkozva arról számolt be, hogy a Netflix súlyosan el van adósodva. A társaság rövid és hosszú lejáratú hitelei az elmúlt években 20,54 milliárd dollárra nőttek. A cég az idén legalább 6 milliárd dollárt fog kiadni különböző tartalmakra. A Netflix-menedzserek célja az, hogy a saját gyártású produkciók arányát 50 százalékra növeljék. Mindez azt eredményezi, hogy már eddig is komoly adósság keletkezett és ez csak tovább növekedhet.

A The Los Angeles Times azt írta, hogy a 15,7 milliárd dolláros rövid lejáratú hitel több mint fele nincs is feltüntetve a mérlegekben. A hosszú lejáratú hitelek 4,8 milliárd dollárt tesznek ki. Az aktuális tőzsdei közleményben ugyanakkor a Netflix csak 8,2 milliárd dollár mérlegen kívüli kötelezettségvállalást tüntetett fel. Ez a számviteli forma elterjedtnek számít, de erősen megszépíti az óriáscég pénzügyi helyzetét. A Netflix helyzetén kétségkívül javít, hogy az idei esztendő második negyedévében 5,2 millióval tudta növelni az előfizetői számát, amely így globálisan már eléri a 104 milliót.

Mike Vorhaus, a Magid Advisors média- és a digitális video konzultációs cég elnöke szerint senki sem lehet örökké meghatározó piaci szereplő. A Netflixnek némi szerencsére lesz szüksége ahhoz, hogy ne süllyedjen el az adósságban, ha a növekedés végül lelassul. Legutóbb a Netflix 100 millió fontot szánt a The Crown (A korona) című sorozatra, amelyből hat évadot és összesen 60 részt tervezett. Az alkotók Erzsébet és Fülöp edinburgh-i herceg 1947-es esküvőjétől napjainkig mutatják be a királynő, valamint a királyi család életét és a brit belpolitikát. Emellett májusban kiderült, hogy a Netflix sorozatot készít a The Witcherből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • molnibalage83 #21
    A jog szerint egyes helyeken igen, az én szememben nem.
  • Andrevv #20
    Micsoda vita alakult itt ki, pedig a dolog pofon egyszerű. Mindenki azt használ ami kényelmesebb. Én megnéztem volna a Trónok harcát az HBO-n, ha tudtam volna, hogy mikor lesz magyarul. Sajnos a programot ahogy néztem, ez nem derült ki. Most tudtam meg, hogy már volt. Az bűnnek számít, ha én fizetem az HBO-t, de inkább letorrentezem mert úgy kényelmesebb? Beállíthattam volna a TV-t is, hogy vegye fel, csak éppen nem tudtam mikor lesz. A stream megoldás pedig nem jó, mert lassú a netem, egy youtube videót se tudok megnézni folyamatosan. Nem marad más, mint a jó öreg torrent.
  • molnibalage83 #19
    Igen, nem lehet számítani rá. A GoT-ot már a ncore-ról kellett leszednem, mert pár nappal az első 7/01 kiadása után angol változat nem volt fent a torrentz2 kerső trackerei között. Ez mi, ha nem megbízhatatlan? Vagy az, hogy gyak. a public torrent trackereken csak a legleglegpoulárisabb tartalmak vannak fent, de igazi ritkaságok nem. Ha meg kevesen osztják vissza, mert ritka, akkor előfordul, hogy nincs kitől leszedni...

    Szóval nyelvtannácizásod szépen mellément.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.08.02. 08:53:18
  • cateran #18
    Tenyleg, mi is? Hallgatlak..miert is nem?

    Masreszt jo lenne, ha legalabb alapszinten beszelnetek a magyar nyelvet, mert a megbizhatatlan es korlatozott meg csak kozelitoleg sem hasonlit....sem jelentesre, sem fonetikusan, sem semmilyen modon...

    "megbízhatatlan (melléknév)
    1. akiben/amiben nem lehet megbízni vagy nem lehet számítani rá."
    vs
    "korlátozott (melléknév)
    1. Határokkal közé szorított (tett, vágy, kívánság, erő, megnyilvánulás, jelenség).
    2. Számmal behatárolt (mérték, mennyiség); bizonyos keretek közé szorított (szám, érték); szabályozott, nem teljesen tetszés vagy megszokott működés szerinti mértékű."
  • molnibalage83 #17
    Nevetségesen kevés. A torrenten több száz USD értékű tartalmat húzhatsz le egy hónap alatt, akkor ez vicc. Ha napi egy film csak 5 USD és havi 2 album zenét (ez is legyen csak 4 USD) és 2 könyvet (2x20 USD veszel.

    És ezek még olcsó dolgok...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.08.02. 00:32:11
  • molnibalage83 #16
    Mi gátolja meg, hogy n+1 netfilx szerver is hasonló elven működjön...?
  • molnibalage83 #15
    A megbízhatatlann arra vonatkozik, hogy van ami nem érhető el pubulikus trackerrel...
  • Tikal #14
    Nem is tudtam, hogy már nem vagy tagja az eredeti játékaink klubnak :D
  • Tikal #13
    Erre tart a Netflix is, de ez nem megy egyik napról a másikra. Nem véletlenül nyitottak egyszerre több tucat országban, valamint keresték fel a torrentes fordítókat :)
  • cateran #12
    "Ha a netflixrő"
    Ha..Ha..Haha...de nem erheto el....

    "A torrent, mint terjesztési rendszer katasztrofális szinvonalú és totál megbízhatatlan."

    Hogy mi? Lassuk csak...kuldeni 1 adott helyrol vagy kuldeni 1 adott helyrol plusz vegtelen szamu opcionalisrol egyidoben..ja tenyleg total hulyeseg....