Berta Sándor

CES - ellopták a Razer két prototípusát

A kiállításokon nem túl gyakori, hogy valaki ellopná a bemutatott eszközöket, de most mégis történt egy ilyen eset.

A Razer is jelen volt a Consumer Electronics Show (CES) kiállításon. A gyártó egyik fő bemutatott készüléke a Valerie projekt keretében megalkotott és három 4K képernyővel rendelkező laptop volt. Min-Liang Tan, a cég vezetője és társalapítója a Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy a CES-en elloptak két prototípust. A kiállítás egyik szóvivője a BBC-nek megerősítette, hogy valóban jelentették két számítógép ellopását.


A laptopok vasárnap helyi idő szerint 16 órakor tűntek el a sajtószobából. A vállalat 25 000 dolláros jutalmat ajánlott fel minden olyan információért, amelyek a tettes vagy tettesek azonosításához vagy elfogásához vezethet. A Razer ugyanakkor fenntartotta magának a jogot, hogy - a kapott információk függvényében - csak a felajánlott összeg egy részét fizesse ki. Néhány felhasználó azt gyanította, hogy csupán a társaság PR-fogásáról van szó és így akar esetleg nagyobb hírverésre szert tenni. Ennek viszont ellentmondott, hogy a cég vezetője jelentette meg a bejegyzést, így ha később kiderülne, hogy a hír hamis volt, akkor Min-Liang Tannak komoly negatív visszhanggal kellene számolnia.

Min-Liang Tan egyébként azt gyanítja, hogy ipari kémkedés állhat a dolog hátterében. Többek között kiemelte, hogy keményen, de tisztességesen játszanak és a csapatuk hónapokon át dolgozott azért, hogy ezeket a készülékeket megtervezze és kifejlessze. A lopást, különösen az ipari kémkedést, nagyon komolyan veszik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • 3Error #3
    lol
  • stremix #2
    Webkamerára már nem futotta?
  • Tetsuo #1
    "A lopást, különösen az ipari kémkedést, nagyon komolyan veszik."
    Akkor jó. :-D