Ötvös Tibor

Már készül a Grand Theft Auto 6?


A Rockstar Games feltehetően már készíti a GTA sorozat következő részét, mely talán végre elhagyhatja az Egyesült Államokat.

A Rocstar Games háza táján ismét feltűnően nagy a csend és általában ilyenkor kezdődnek a találgatások arról, hogy éppen mit is készít a csapat. Alig pár hónapja még a Red Dead Redemption második részéről olvashattunk érdekes pletykákat, ma pedig már a Grand Theft Auto hatodik része van terítéken. A lentieket természetesen kéretik a helyén kezelni, hiszen az értesülések nem hivatalos forrásból származnak. Azonban az is tény, hogy a Fraghero pár hete már bedobta a köztudatba a Call of Duty: Ghosts 2-t (amit szintén nem erősítettek eddig meg) és ha azzal foglalkoztunk, akkor úgy korrekt, ha a GTA 6-tal is fogunk.

De először egy kis visszatekintés. Anno, mikor még a GTA: Vice City tarolta le az eladási listákat lehetett olvasni olyan híreket, hogy a csapat a következő részben elhagyja az Egyesült Államokat és Tokióba helyezi át a játék világát. A Take Two le is védette a GTA: Tokyo, GTA: Bogota de még a GTA: Sin City neveket is. Azonban miután a csapat elutazott a városba rá kellett jöjjön, hogy egy ilyen hatalmas város összefüggő úthálózatát nem lehet az akkori erőforrások igénybe vételével lemodellezni. Így a terv ugrott és mi is ugrunk pár évet előre, egészen a mostani hétig.



A Fraghero értesülése alapján a Rockstar Games ugyanis már gőzerővel készíti a Grand Theft Auto 6-ot, melynek még nem választották ki a helyszínét. Eddig a hivatalos forrásra alapozó hír azonban természetesen a rajongói tippek alapján azonnal elindultak a találgatások arról, hogy most akkor visszatérnek a tokiói tervekhez vagy ismét az Államokban keresnek megfelelő helyszínt. Azt is érdemes megemlíteni, hogy a GTA sorozat öt évente szokott visszatérni és még csak 3 év telt el az ötödik rész óta, szóval nem valószínű, hogy hamarosan számíthatunk valamilyen leleplezésre. Mindenesetre kíváncsian várjuk a show-t, hátha meglepődünk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gforce9 #12
    Ezek szerint ki sem próbáltad? Bár minden konzolport és pc-s játék lenne ennyire jól optimalizált és pc-re szabott, mint a GTA5.
    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.04.15. 09:10:06
  • csulok0000 #11
    a térkép méretének nincs köze a gépigényhez. egyszerre sosincs betöltve az egész, mindig csak kicsivel több mint ami látható....
  • patchaou #10
    Ahogy mondod. Főleg a IV után volt hatalmas a fejlődés. Az még most is droppol, azon a konfigon sem fut normálisan amin az V vígan szalad.
  • bakkerman #9
    semmi baj nem volt a PC-s átirattal,kellemes csalódás volt az optimalizálása a cuccnak. Voltak és vannak most is sokkal szarabb átiratok fele olyan látvánnyal mint ami a GTA V-ben volt
  • aru #8
    Ez is konzolport lesz? Ez esetben ezt sem veszem meg!
  • dartois83 #7
    Az egy dolog, hogy Téged (és sokan másokat) "megvennének" egy olyan játékkal (elvben engem is), de hogy ki fog venni olyan gépet, amin egy ekkora térképű játék simán fut, az jó kérdés. :)
  • Sequoyah #6
    A neten terjednek kepek egy fan-made terkeprol, amin szerepel Los Santos, San Fierro, Vice City, Las Venturas es Liberty City is es egyeb varosok is egy terkepre felfuzve, mini-amerikakent.
    Na azt csinaljak meg, es engem megvettek.
  • Alien69 #5
    Pedig, lehetne új aspektusba helyezni, pl Párizs. Persze, nem fogják meglépni, hogy pl lehetnél öngyilkos merénylő, és több támadást is le kellene szervezz. Pl a Köztársasági Elnök likvidálása, miközben az Eiffel-tornyot döntöd le egy másik helyszínen, a harmadik helyszínen meg egyszerre több metró hálózatot ütköztetsz...
  • petrov144 #4
    Ott a pont. Egyébként is amerika-központú a játékipar is, a GTA-hoz hozzátartoznak az amerikai társadalom torz dolgai, öngyilkosság lenne a sorozat részéről egy ázsiai/európai helyszín. Egy Vice City sokkal valószínűbb. Persze mobilos címként megjelenhet majd GTA Tokyo is.
  • grebber #3
    Várjuk csak hogy az 5 ára elkezdjen vadul esni végre!