Ötvös Tibor

Az év legrosszabb játéka az Alone in the Dark: Illumination...


...a kritikusok és a játékosok egyöntetű véleménye szerint is. De igazuk van?

A héten már foglalkoztunk a kritikusok által legjobbaknak ítélt 2015-ös alkotásokkal, ma pedig a legrosszabbal kapcsolatban is meg kell ejteni pár szót. Felsorolhatnánk itt is a tíz legrosszabbat (és a végén meg is történik ez az összeírás), de inkább kiemelten foglalkoznék a legrosszabbal. Több oka is van ennek. Először is óriási csalódás, hogy idén az Alone in the Dark: Illumination kapta eme kitüntető címet. No nem azért mert nem érdemelte meg, hanem szimplán arra számítottam hogy az Atari valóban egy jó játékot ad ki a kezei közül.

Másodszor olyan "előnnyel" szerezte meg ezt a címet, hogy értelmetlen a többiekkel kiemelten is foglalkozni. A kritikusok értékelései alapján 19 százalékos átlagot érdemelt ki a horror. Egyetlen pozitív vagy legalább semlegesnek mondható értékelést sem kapott a cím, csak negatív kritikákat rögzített a Metacritic. Harmadszor pedig a rajongói pontszámok alapján is az Alone in the Dark: Illumination lett 2015 legrosszabb PC-s játéka 1.4-es átlaggal.


Miután mi is kipróbáltuk a végleges változatot egyet kell hogy értsünk az összes értékeléssel. Az Illumination szimplán egy rémes alkotás, méltatlan a klasszikus nevéhez... bár ha jobban meggondoljuk, az Alone in the Dark 3 óta nem kapott értékelhető részt a franchise. Szóval elképzelhető, hogy simán eljárt az idő a cím felett vagy szimplán nem a megfelelő kezekbe kerül a fejlesztés - immáron 21 éve. Az Illumination után azt remélem, hogy több részt nem kapunk, legalábbis addig, míg nem tesz le egy csapat értékelhető alapötletet egy kiadó asztalára.

És akkor lássuk az év többi negatív hősét. A Raven's Cry lett a második legrosszabb az idén és ezzel sem nagyon tudunk vitatkozni. Ahogyan a Hatred is, ami az idei év titkos esélyese lehetett volna, azonban a fejlesztők nagyon eltolták és nem tudtak kiadni egy értékelhető produktumot. A Cities XXL és a Lucius II szereplése is várható volt, a többi játékkal pedig nem is érdemes foglalkozni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Solear #4
    Leszámitva hogy a Raven's Cry egy befejezetlen bughalmaz volt, nekem eléggé tetszett az atmoszféra meg a hajózást / tengeri csatákat is soso tudtam élvezni.. Persze összehasonlitva bármi más játékkal kritikán aluli hulladék, de azért még fél év munkával lehetett volna belőle egy érdekes / közepesen rosz cim is.
  • grebber #3
    Nem értem az ATARI-t. Kezében ez a jó "cím" és kiad egy ilyen lef 4 dead szart.
    Sokkal többet ki lehetne hozni ebből a frencsájzból és végre ismét lehetne egy jó game.

    Mondjuk a cikkben szereplő 3után nem volt jó részzel nem értek 1-et mert ez a fos elötti AitD nagyon jó volt nekem nagyon tetszett
  • Gauge #2
    Az eredeti játék koncepciója teljesen más volt, nem szörnyek gyilkolása... annyira egy kaptafára készülnek a játékok.... semmi újítás vagy kreativitás. Szánalmas.
    Utoljára szerkesztette: Gauge, 2015.12.25. 20:24:45
  • ntom #1
    egy pár gondolatot írhattatok volna azért, hogy mi a rossz benne.
    a gameplay alapján nem tűnik az év legrosszabbjának, bár ahogy a fazon a kontrollerrel bánik, kritikán aluli...