Gyurkity Péter

Több országban is második a Windows Phone

Brazília és Oroszország esetében már a második helyen van a szoftver, ám az Android itt is vezet.

Az Apple 2014 végén mutatott erősödésével, valamint a Windows 10 megjelenésével ismét várható volt a mobilpiaci verseny fokozódása, amely többnyire a második helyért folytatott küzdelemben megragadható, hiszen az Android vezető pozíciója továbbra is kikezdhetetlennek tűnik. A Windows Phone a jelek szerint több nagyobb piacon is sikereket könyvelhet el, míg az Apple visszaszorulóban van.

Ezúttal is a Kantar Worldpanel szolgáltat újabb frissítést a Microsoft mobil operációs rendszerének pontos helyzetéről, igaz többnyire júliusi adatokra támaszkodva. Ennek is köszönhető, hogy még Windows Phone néven jelölik a platformot, bár a Windows 10 Mobile elrajtolása még mindig várat magára, ez minden bizonnyal csak az ősz közepén várható. Brazília és Oroszország tekintetében azonban már változott a helyzet, mindkét piacon a WP szerepel a második helyen, amit 5,9, illetve 11,9 százalékos részesedéssel ért el a szoftver, míg az Apple a maga 3,5 és 10,1 százalékával a harmadik helyre szorult vissza.

Nem véletlen, hogy két olyan országról van szó, amelyek igencsak megszenvedték az utóbbi néhány hónap fejleményeit. A nyersanyagárak csökkenése itt komoly fejtörést okoz az illetékeseknek, Brazília esetében pedig még inkább kivehető a komoly visszaesés, amely nagy valószínűséggel az eladások számának csökkenését vonta maga után (hiszen az iOS-re támaszkodó készülékek aránya tavaly szeptemberben még 6,1 százalék volt, az olcsóbb alternatívát kínáló Windows Phone pedig alig 3,6 százalékot mondhatott akkor magáénak). Az almás cég nyilván a magasabb árak miatt szorul itt vissza, ahogy a vásárlók jó része is spórolásra kényszerül.

Az Android vezető helye megkérdőjelezhetetlen, itt inkább arról érdemes beszámolni, hogy az egyes verziók miként oszlanak meg házon belül. A legfrissebb adatok alapján még mindig a KitKat vezet csaknem 40 százalékkal, de az újabb Lollipop már 21 százaléknál jár, vagyis nem tűnik messzinek a helycsere.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ugh #6

    Ellenben ha az epöl csinálja akkor nem az.
    Amikor nyomjak a hamis cikkeket, hogy mindenki epöl cucra vágyik, vagy már mindenkinek az van, ezzel jól megvezetve a technikai analfabétákat mivel ha mindenkinek az van akkor ő is azt vesz, mert biztos jó....
  • UUUU #5
    Ez itt valami fizetett hirdetés ?
  • Gauge #4
    :)

    Az lesz majd érdekes, h a w10 mobile rajtolása mit hoz majd. Ha ennyire húzzák halasztják, akkor valszeg semmit.
  • woy #2
    lol :D
  • bakkerman #1
    kairói dzsekk felkészül 3...2....1