Szekeres Viktor

Nemsokára indul itthon a közszolgálati M5 és M6 tévécsatorna is

December végére már nyolc közszolgálati tévécsatorna lesz itthon.

A sat-tv-radio információi szerint a Médiatanács döntése alapján július 4-én kell elindulnia az M5 elnevezésű budapest-környéki közszolgálati tévécsatornának, míg december 21-én az M6 csatorna is elkezdheti adását. Az már korábban kiderült, hogy júliusban az M4 sportcsatorna is bemutatkozhat. (Az M5 fővárosi regionális csatorna lenne, míg az M6 egy tematikus adó, azonban a tematikája még nem ismert.)

Az M5 az UHF 34-es frekvencián HD-felbontásban sugározna 24 órás műsort, de ez egy olyan közszolgálati csatorna lesz, melyet a budapesti kábelhálózatok nem kötelesek beilleszteni a szolgáltatásukba. Az M6-ot, mely országos lefedettséggel fog bírni, s az Eutelsat 9A-n és a MinDig TV hálózatán keresztül lehet elérni, azonban minden magyar szolgáltatónak kínálnia kell. A csatornák indulási dátumai nem azt jelentik, hogy az adások is ekkor kezdődnek, viszont promókat már ekkor is sugározhat az MTVA rajtuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mrzed001 #5
    Én azon a bolygón, ahol az olyan alja alakokat akik politikai indokból nem végzik el a kötelességüket (nem tanítanak, nem tudósítanak vagy nem gyógyítanak) azonnal lapátra teszik. Csak sajnos ez a bolygó összeolvadt valami undok mocsok bolygóval amit ex mszmp-s banda vezet.
    De tényleg, ez nem scifi, még ma is, 20 évvel a cuculizmus bukása után.
    És képzeld, sok agymosott még mindig boldogan asszisztál hozzá.

    És ennyi lenne a válaszom, ha totál hibbantnak néznélek.
    De mivel nem (totál) hibbantnak, ezért talán rávezetlek, hogy az MSZ(M)P bizony szépen beette magát az MTV-be, lesz egy generáció mire minden csinovnyik kihal onnan. És hogy honnan tudom? Mert veled ellentétben fotelszájhős barátom, én jártam ott.

    Az MTV meg előbb ugyebár a parlament előtti tüntetésről "felejtett el" tudósítani, csak aztán a saját ostromáról.
    És igen, az oldalsó ajtón sokak távoztak, de sokan maradtak is bent. Ha akartak volna, tudtak volna, kamera, személyzet, minden megvolt.
    Csak volt ott ugyebár egy régi cocista vezér, aki kiadta az ukázt, hogy nem, a népnek sz.rt se.
    Tudod, mint a jedik: nincs itt kérem semmi tüntetés, nincs itt semmi látnivaló. Csak az a hlye nép nem vette be.

    Ja, azt tudod, hogy egyik cuculista elődjének köszönheted, hogy '86 május elsején (már ha éltél már akkor, persze lehet tervbe se voltál még véve), a kötelező majálison voltál épp és a 10:00-kor feléd ért radioaktív felhőnek hála kaptál is egy jó dózist, meg etted a sugárzó lángost.
    Nem tudsz te semmit se.
  • VolJin #4
    Ja, a jelenlegi közszolgálatiban markáns szerepe van az MSZP-nek. Te melyik bolygón élsz?
    Amelyiken élőben szokta közvetíteni a köztévé, hogy éppen most gyújtják rájuk az épületet?
    Mert én abban, amelyikben ilyenkor a hátsókijáraton kiszaladnak az alkalmazottak.
  • mrzed001 #3
    Ja, minek annak a közszolgálati MTV-nek több csatorna, amelyik annyira de annyira közszolgálati, hogy a saját ostromáról nem volt képes beszámolni
    Kell bővíteni a fidesz-mszp hazugság és médiabirodalmat a következő választásokra, ennyi.
  • Hengelhoffer #2
    Minek ennyi közszolgálati? A meglévők is nézhetettlenek.
  • Airbus A380 #1
    A sport csatornára kíváncsi leszek, hogy milyen műsorokat ad , mert azt eleve lenyilatkozták, hogy nem kívánnak a már jelenlévő bejáratott nevű sportcsatornákkal versenyezni.


    Remélem a Forma1 nem csak 1 félórás műsorból meg a versenyből/időmérőből fog állni.


    Tudom pénteken is van 1 szabad edzés, de az általában éjjel van leadva, ha jól tudom felvételről. (nem szoktam nézni nem tudom)