Gyurkity Péter

7 hüvelykes WP-telefon érkezőben

Érdekes megoldással készül egy kínai gyártó, amely a kijelző és az akkumulátor méretét növeli.

Az elmúlt hónapokban megszokhattuk, hogy a Windows Phone tábor katalógusa belépő szintű és alsó-középkategóriás megoldásokkal bővül, miközben az új csúcskategóriás készülékek továbbra is hiányoznak a felhozatalból. Ezúttal sincs másként, ám a méret elüt a megszokottól.

A Hong Kong Electronics Fair kiállítói között volt jelen a kínai illetőségű Ramos, amely egy érdekes megoldással igyekezett magához vonzani a látogatókat. A Ramos Q7 ugyanis egy méretes, nevének megfelelően kereken 7 hüvelykes IPS LCD kijelzővel hódítana, amely az 1280 x 720 pixel felbontást támogatja. Ehhez mindössze 1 GB RAM, egy 1,2-1,4 GHz-es órajelen futó Snapdragon 200 processzor, a Qualcomm MSM8212 chipset, egy alapesetben 16 GB-os belső tároló, egy 5 megapixeles hátoldali és egy 2 megapixeles előlapi kamera, valamint HSDPA-elérés társul.

A fentiek alapján most is egy kifejezetten szerény, várhatóan alacsony áron érkező telefon rajzolódik ki előttünk, ám a fizikai méret és a nagy kijelző miatt a szokásosnál drágább lehet a készülék. Az akkumulátor is egy méretes példány, a 4000 mAh-s kapacitás minden bizonnyal ekkora méret mellett is kellően hosszú üzemidőt biztosít majd, bár ez csak a mindennapok során igazolódhat be. A szoftveres oldalon mindenesetre a Windows Phone 8.1 fut, itt még egyelőre nincs szó a Windows 10 alkalmazásáról, bár a cég jó eséllyel erre is készül, hiszen hiba lenne kihagyni a kínálkozó lehetőséget.

A tábla és okostelefon között dönteni nem képes, vékonyabb pénztárcával rendelkező felhasználók tehát találnak majd valami kedvük szerint valót a piacon, bár azt még nem tudni, hogy a készülék pontosan mikor és milyen áron jelenhet meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • armageddon666 #4
    Egyszer láttam metrón egy alacsonyabb egyént egy phablettel vagy csak simán nagy telefonnal telefonálni. Igen komikus látvány volt. :)
  • Gauge #3
    Ha headsetttel telefonálsz leginkább, akkor nem mindegy, hogy mekkora a készülék?
  • Szefmester #2
    Ez szerintem már egy tábla amivel telefonálni is lehet....

    Komolyan... legközelebb már a notebookot fogják a fejükhöz tartani a népek mert az lesz a divat?
  • tomboy013 #1
    Nekem már a 6"-es 1520 is batári lenne. El nem tudom képzelni ki telefonálna egy ekkora készülékkel hagyományos módon. Plusz a snapi 200-as is már egy elég meredek kategóriájú processzor. Azért egy 400-ast belepakolhattak volna minimum.