SG.hu

A Valve bejelentette a Counter-Strike 2-t

Teljesen ingyenes lesz a CS:GO utódja, melynek a tesztje már megkezdődött. A Valve éveken át tartó frissítéseket ígér hozzá.

A vállalat nem fukarkodott a nagy szavakkal: "minden rendszer, minden tartalom és a CS élmény minden része átdolgozásra kerül", és ez "a Counter-Strike történetének legnagyobb technikai ugrása". A CS2 a Valve Source 2 motorján alapul, megújult pályákat, szebb látványt, kezelőfelület-fejlesztéseket, átdolgozott hangot és egyebeket is tartalmazni fog. A megjelenés 2023 nyarára várható, ingyenesen játszható lesz.

A helyszínek új külsőt kapnak a CS2-ben, a változások három szintre oszthatók. Egyes pályáknál csak kisebb vizuális finomításokat hajtanak végre, de lényegében változatlanok maradnak. Ezek célja, hogy az emberek egy ismerős környezetben ráérezzenek az új játékmenetre. Más pályákat teljesen felújítottak vagy átdolgoztak, és persze olyan is van, amelyek a Source 2 funkcióinak felhasználásával teljesen újjáépültek. A CS:GO-ban összegyűjtött összes tárgy elérhető lesz az új játékban, már a Source 2 motorra átdolgozva, nagy felbontású modellekkel frissítve. Akiknek a fiókjait kitiltották a CS:GO játékból a Valve szerverein nem fognak tudni játszani a CS2-vel.


A limitált teszt a bejelentéssel együtt elindult. A résztvevőket olyan tényezők alapján választották ki, mint a Valve hivatalos szerverein a közelmúltban eltöltött játékidő, a bizalmi faktor és a Steam-fiók státusza. Az emberek streamelhetik a tapasztalataikat és videókat is közzétehetnek róla, így még azok is, akik nem tudnak játszani a játékkal, megnézhetik a továbbfejlesztett füst- és fényhatásokat. Egyelőre csak a Dust II pálya nyílt meg Deathmatch és "unranked competitive matchmaking" módban, de a jövőben más módok és pályák is érkeznek majd. A korlátozott teszt egyelőre csak Windowson érhető el, macOS-en vagy Linuxon nem.


A most látható dolgok még messze nem tartalmaznak mindent, az összes részletet csak több hónap múlva mutatják be. "A játék teljes körű újdonságait a megjelenéskor jelentjük be, a tesztidőszak alatt a funkciók egy részhalmazát fogjuk kiértékelni, hogy felkészüljünk a világméretű megjelenésre" - írja Kaci Aitchison Boyle, a Valve szóvivője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!