Megvan, mikor láthatjuk a 28 évvel későbbet

Premierdátumot kapott a 28 Years Later.

Alig kezdődött el a forgatás, már ki is derült, hogy a Sony 2025. július 20-án fogja bemutatni az amerikai mozikban a 28 Years Later című horrorfilmet, ami ugye a 28 Days Later és a 28 Weeks Later című alkotásoknak lesz a folytatást jelentő trilógiájának első darabja. Mint ismert, a főszereplő Jodie Comer lesz, a rendező Danny Boyle, az író Alex Garland, és a trilógia minden darabja 60 milliós költségvetésből forog majd.

Annak idején a 28 Days Later 8 milliós költségvetésből Amerikában 45 millió dollárt fialt, a világ többi részén pedig 40 milliót, míg a 28 Weeks Later valamivel több pénzből 29 milliós amerikai bevételt egészített ki tovább 46 millióval Amerikán kívül

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #2
    "e 28 évvel később tuti kihalt az egész sziget lakossága. "

    vagy, mint sok filmben, zombis, vírusos történetben, az ember nyer, kihalnak a vírusok és a zombik. vagy megtalálják az együttélés lehetőségét, ahogy a walking deadben is. az ember nem feltételezheti az ellenkezőjét.

    ". Tucat film lesz mindegyik sztem. "

    szerintem az első és a harmadik zseniális lesz, a második nagyon jó, de nem emlékezetes.

    "az a valamivel több közel 100%..."

    az elsőnél pár millióval többe került. közel ugyanannyi volt a költségvetésük.

    "a második rész messze nem hozott akkora nyereséget mint az első. Ez a 28 évvel későbbre is vonatkozni fog szerintem. Pláne, hogy 3 részről van szó darabonként 60 misivel..."

    a második rész sokkal több nyereséget termelt, csak moziban hozott nominálisan kevesebb bevételt.

    a 28 Days és a 28 Weeks Later egy angol film. nem az amerikai stúdiórendszerben készült, így más disztribúciós modellel rendelkezik, minden egyes piacra, ahogy az amerikaira is külön értékesítették. és mivel az első rész miatt (ami nem hozott sok bevételt a készítőknek és a gyártónak, csak a forgalmazóknak) a második rész ismertsége sokkal nagyobb volt, így sokkal többért tudták eladni, mint az elsőt. ha a filmet amerikába 20 millió dollárért adták el, az 20 millió dollár tiszta nyereség. az, hogy ebből mennyit csinál forgalmazója, az már az ő dolga. és így minden egyes országba külön eladták, minden egyes országból tiszta nyereséget hozva.

    a film azóta pedig kultstátuszba került, majdnem 20 év alatt rengeteg nézőt szerzett, köztük olyanokat, akik nagyon szerették, így potenciálisan sokkal több nézőt hozhat, erre alapozták a költségvetést és az elvárásokat. ez nem jelenti azt, hogy sikeres lesz, de van alapja annak az elgondolásnak, hogy nagyon, nagyon sikeres lesz, hogy akár már egy hétvége alatt csak amerikában hozzon annyi pénzt. majd kiderül, a kampány, a pozicionálás, az ismertség, még minden kérdéses, hogy milyen lesz.

    egy biztos, sokan már most tudják, hogy lesz ilyen film, ami segít.

    Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2024.05.13. 10:54:19
  • Macropus Rufus #1
    a 28 héttel később c. filmből tudjuk, hogy csak Angliát érintette a probléma. A szigetet elzárták a világ többi részétől. Tehát onnét se ki, se be. Szóval már a 28 héttel később is necces, mert elfogy az ember, de 28 évvel később tuti kihalt az egész sziget lakossága.
    Persze bele lehet tenni, hogy valahogy kijutottak a szigetről a zombik, és akkor utat nyitnak még 2000 rész legyártásához. De az első rész közelébe sem fognak érni. Tucat film lesz mindegyik sztem.

    "28 Weeks Later valamivel több pénzből"
    az a valamivel több közel 100%... 15 misisből gyártották. 65 misit hozott.

    Az első rész ugye 8-ból hozták összes és 84 milliót hozott. Szóvál már ott is látható volt, hogy a második rész messze nem hozott akkora nyereséget mint az első. Ez a 28 évvel későbbre is vonatkozni fog szerintem. Pláne, hogy 3 részről van szó darabonként 60 misivel...

    Utoljára szerkesztette: Macropus Rufus, 2024.05.13. 10:21:20