Power ledekkel kapcsolatos dolgok.
  • kjhun
    #118
    Sziasztok

    A LED-lámpa projekt csigalassan, de halad. XD

    Összetevők: Kisméretű alu-hűtőborda, CREE XR-E LED, 2 db lencse, a kissebbik segédlencse ebből belezve, a kereső részéből.

    Képek:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

    A segédlencse, a tükörrel együtt. (RLT-klón, de nem a legjobb.)


    Ugyanez, alulról, beragasztva az lencsetartóba.


    Ugyanez, felülnézetből. Látszik az eleje szélessebb, ahová a nagyobbik lencse kerül.


    A nagyobbik, bikonvex főlencse.


    Az egész lámpa, kábé hogy nézne ki, mindenféle tartókonzol, egyebek nélkül. Hogyan lesz az megoldva, az jó kérdés még. A kapcsoló(k)nak, akksinak is kéne valami tok/doboz, amiben legalább por/vízállóan lenne elszigetelve. És az egészet kormányra/valamire felfogatni.

    Az optika tartó alatt, 1mm vastag bicikligumi van, bár gyári gumigyűrű jobb lenne. Ragasztás mennyire szigetelne? Bár gondoltam fémragasztóra is, így talán csavarok sem kellettek volna. (Ahány darab annyiféle. XD) Kérdés, hogy a fémgyűrű nélkül (Ami a főlencse felett van.) hogy, miként fogassam fel a lencsét/ragasszam bele? A pillanatragasztó az nem lenne jó, az erős párolgása miatt, de még a tizenX-éves Techonokol is párolog. Amint látható a képen, a harmadik képen a fémcsőnek, a belső részét, ha kikenném a ragasztóval, akkor talán megfogná a lencsét, de jól szigetelne-e? Tömítőgumik lennének oda jók a főlencse alá és fölé szigetelésnek, és úgy belefogatni valahogy. Ahogy a távcsövekben/optikákban, vannak a lencsék, egy keskeny menetes fémgyűrűvel belefogatva, úgy lenne a jó. Körmöskulccsal szerelik őket.


    A lámpa fénye, az 1W-os LED-el szerelt lámpához képest. 1A-on hajtva, 3m-ről. Kicsit alulexponálva.


    És, a 60W-os izzóhoz viszonyítva, ugyanúgy 3m-ről világítva a falra. A sugárzási szög az 13fok.



    Talán valamikor kész lesz.