33474
12316971501353788406.png
  • KolkaF
    #33474
  • RushRally3
    #33473
  • Stockbauer33 #33472
  • Stockbauer33 #33471
  • Stockbauer33 #33470
    https://shopbuilder.hu/tragedia-meghalt-george-peterson-a20952?fbclid=IwAR37iZs9leKrt3trxi4KCrwa6P7cx8n4vfAOcFS8MjSHctbgUYG4ZAxGnO0
  • 0Fritz
    #33469
    Az első lábnap után meg jön majd a pelenkás-korszak élmény.
  • tigeroo
    #33468
    november óta megvolt az első edzőtermi edzésem. fullszex élmény :D
  • tigeroo
    #33467
    nekem a magyar triatlon szövetség van, ott az éves tagság magába foglalja a versenyengedélyt is. holnap megyek be az edzőterembe és meglátom elég e :)
  • 0Fritz
    #33466
    Valahol elég ha valamelyik egyesület (több helyen a terem saját egyesülete, jellemzően az erőemelés szövetségen belül) ad neked versenyengedély-kérőlapot, éves tagságit. Amint benne vagy a rendszerben, akkor a HUNPOWER - Versenyengedély APP-on is viheted magaddal a telefonodon.

    Máshol szerveznek sportorvosi vizsgálatot is (olyan nehezen teljesíthető, mint a tagsági lap kitöltése), hogy teljesen le legyenek fedve jogilag:
    "Kedves Sporttársunk,
    bár a Magyar Erőemelő Szövetség továbbra sem kér sportorvosi vizsgálatot a versenyengedély kiállításához - annak meglétét csak a versenyeken való részvételhez követeli meg - az Országos Rendőrfőkapitányság híroldalakon megjelent közleménye szerint az edzőtermek látogatásához szükséges versenyengedély csak a sportorvosi igazolással együtt érvényes és annak meglétét ellenőrizhetik is.
    Tekintve, hogy egyesületünk eddig is betartott minden védelmi jogszabályt és a jövőben is ennek megfelelően kívánunk eljárni, az ORFK állásfoglalása alapján a xy edzőterem látogatásához xy.-tól a versenyengedély mellé érvényes sportorvosi engedélyt is kérni fogunk, annak hiányában sajnos nem tudunk beengedni. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy a jelen járványügyi helyzetben nagyon nehéz megoldani a sportorvosi vizsgálatot, ezért kizárólag az edzőtermünk aktív tagjai részére sportorvosi vizsgálatot szerveztünk."

    A victory fitness pl. ezt küldte hírlevélben: https://drive.google.com/drive/folders/1oKVL59Hk52Zka5HpiQA9qWksDgc4-O5N

    Szerintem idővel mindenki kérni fogja az orvosit is.
  • tigeroo
    #33465
    Pont ez a kérdésem. Nov 11-óta tartottam magam, nem akartam ilyen szesztilalmat idéző megkerüléseket. De már kivan a tököm. Szóval

    Írtam egy gymnek, hogy kik járhatnak hozzájuk, válaszul ezt írták idézem "Szövetségi verseny engedély szükséges."

    Én most váltottam ki a Magyar xy Szövetség éves licenszét, plusz kaptam tőlük egy Regisztrált versenyzői igazolást, pecséttel meg minden lófasz. Ez már elég lehet az edzőteremnek? Vagy ez terem függő hogy ezt milyen szigorúan nézik, mennyire kötnek bele?
  • 0Fritz
    #33464
    Legalább annyian járnak most, mint a lezárások előtt.
    Az egész ország versenysportoló lett.
  • HerrWolf
    #33463
    Boxolók vagyunk egy pajtában edzünk
  • tigeroo
    #33462
    Buff!

    jár valaki most edzőterembe (verseny igazolással)?
  • Zocsi
    #33461
    Anno én kezdtem - örülök, hogy pörög a topic. Jó egészséget és edzést kívánok Mindenkinek!
  • Steel
    #33460
    köszi
    az osteoarthritis-tól tartottam a legjobban, de ez egyre inkább annak tűnik
  • 0Fritz
    #33459
    https://benu.hu/cikk/ropogo-izuletek-okok-es-tanacsok/

    A lábad a legnagyobb izomcsoportod, muszáj megedzened (legalább hosszútávú sétálással, biciklizéssel), ha kalóriadeficitbe akarsz kerülni.
  • Steel
    #33458
    Szevasztok, röviden az izületek ropogásáról lesz szó, pontosabban a kérdésem kötődik hozzá

    Story: kb. 5 évvel ezelőtt sulyzóról jiu jitsu-ra váltottam. Előtte heti 3-4 alkalommal edzettem, sulyzók-gépek-kardió (boxzsák ütés-rúgás).
    Aztán elkezdtem a BJJ-t, aminek szinte megszállotja lettem (ebből lett a baj). Idő közben jól elhíztam, mert munkában szinte mindig ülök. Hiába edzettem, azért igen csak ettem is, főleg ha ehhez az oldalbordám is asszisztál. Eredmény: 181 / 98 kg. Tavaly lesérültem: jobb térd belső-meniszkusz szakadás. Nem lett megműtve, hanem helyette 2 hónapot nem csináltam semmit, aztán 2 hét gyógytorna és elkezdtem megint terembe járni, lábat nagyon kímélem értelmszerűen, jiu jitsu-ról egyelőre szó se lehet. Felsőtest megy teljes gőzzel. Ez december óta. Április végére a térdem is helyre jött. Ez azt jelenti, hogy már lehet vele normálisan menni, meg óvatosan kis súllyal gugolni.

    Jelenleg: zsírból semmit nem fogytam, csak megnőttem. Olyan karom van, mint tíz éve volt.
    Probléma: mindenem, de főleg a csuklóm, könyököm és térdem ropog. Mindig, hangosan!!
    És nem tudok lefogyni, hiába van izom, a zsír nem megy le.

    Most két hete lementem napi 60-80 gr ch-ra. Fehérjét nem nagyon számolom, vagy 300 csirke, vagy 60 gr fehérjepor, de valamelyik minden nap. Szénsavas üditők heti egyszer, zérókóla. Alkohol két-heti egyszer. Gyorskaja teljesen kiiktatva (najó, havi egyszer). Cukor, édesség már régóta teljesen kiiktatva. Zőldség minden nap!
    Felszerelés: creatine mono + beta alanin + bcaa + minden reggel 10 gr kollagén kávéba + animal flex + Glucosamine + zma.

    Edzés: két részre bontva a test, nem akarok már haladó-profi módon napi szintre bontani.
    1. nap: mell, láb, bicepsz, tricepsz, has, kardió
    2. nap: váll, hát, bicepsz, tricepsz, has, kardió
    Ezek váltják egymást. Heti 3 edzés. (Nagyon ritkán 4)

    Kérdésem: miért ropogok mindenhol??? (főleg csukló, könyök, boka)
    Bónusz-kérdés: miért nem indul be a fogyás?
    Mit kéne változtatnom?
    Köszöntem
  • DarkHorSe
    #33457
    Redcone1nal mindenki meghal fiatalon, elegge erdekes
  • DarkHorSe
    #33456
    Luke Sandoe, rip
  • adam46
    #33455
    Annyi ilyen faszság van, tegnap például ezt láttam. És már össze is gyűlt rá 950 ezer dollár. "NASA Technology" már ettől benedvesedtem. :D
  • 0Fritz
    #33454
    Csak hasról nem lehet fogyni.
    Olyan sokáig nem kell hasazni, hogy hiányold a tv-t.
  • Kepek
    #33453
    Pocak ellen hatásos az AB Generator / 5 mins shaper / és egyéb klónjai hasizomerősítő gép?
    Illetve lehet közben TV-t nézni?
  • Stockbauer33 #33452
    Big Ramy Végre bekerült az Lső 3ba.
  • adam46
    #33451
    Gondolom túllőtte magát valami szarral az idiótája és világát sem tudja.
  • Dency
    #33450


    Valaki letudja írni hogy mi történik rich-el?
  • adam46
    #33449
    A nagy kérdés, hogy Shawn Rhoden vajon tud e indulni? Annyi bizarr ez a sztori is. Szerintem csak kiakarták csinálni, manapság már annyira könnyű ráhúzni valakire a nemi erőszak vádját a metoo korszakában. Az is érdekes, hogy Rhoden két hazugságvizsgálón is átment...
  • Stockbauer33 #33448
  • lonvard
    #33447
    Na mára tisztességesen ráéheztem a húsra, és meg is csináltam életem legfinomabban elkészített sültcsirkemelljét. Barbecue szósz, bors, fokhagyma, fűszersó és olaj keverékbe mártogattam bele a darabokat, és olyan finom zaftos lett, megőrültem tőle. Van itthon egy olyan fűszersó vagy inkább vegeta, amit csirkés ételekhez ajánlva vettem, de attól olyan íze és szaga lett minden húsdarabnak, mintha húslevesből szedtem volna ki. Fúj! Na a mai főzőcském alapja az volt, hogy azt behajítottam a szemétbe.
  • lonvard
    #33446
    Na ez tök jó ötlet, szóval szénhidrát is kell és milyen jó bele valami müzliféle. Én meg valami rizskók szerű enyhén édesített sütin gondolkodtam, de picit macerás, sütni kell, és hátránya hogy nem tolhatok bele 1 kiló túrót. Akkor már ott tartok ahol a csirkesütés, hogy túlbonyolítom. Egyébként mért ne tolhatnék bele 1 kiló túrót? Nem az ízekre megyünk! :DD Kipróbálok majd valamit. Mindenesetre ez a túrózás most bejött, most majszolom épp a harmadik adagomat. :)
  • adam46
    #33445
    Én is általában zsírszegény túróhoz adok egy kis cukormentes joghurtot és kész. De ha nagyon leszarom, akkor teszek még bele egy kis chocapic-et is. :D
  • lonvard
    #33444
    :D Én most próbaképpen joghurtot öntöttem 250 gramm túróhoz, rászórtam pár mazsolát, meg gyümölcscukorból egy keveset, és megkevertem. Egész jó. Ha edzés közben úgy fogom fel, hogy ez csak egy tápanyag amit be kell juttatni a szervezetbe, akkor nem fintorgok annyit.
  • Sippie
    #33443
    mert utálom a túrót
  • lonvard
    #33442
    Skacok, sovány túró. 100 grammban van 14-16 gramm fehérje, és 2 gramm zsír. Beszarok. Legegyszerűbb fehérjeforrás. 1 kiló túróval megvan a napi fehérjebevitel 80 kilós testsúlyra optimalizálva. Még eszek h nemozzá valami 4 tojásos-banános-tejes turmixot, és megvan a fehérjeadag.. Nincs se főzőcskézés se semmi. Most nem azt mondom, hogy ezt akarom enni heti hét nap, de ennél kevésbé macerásabb természetes fehérjeforrás nem tudom mi lehet még. Tojásból nem merek annyit zabálni. Mer az lenne még ilyen. Nekem az úgy tetszik, hogy túrós napok váltogassanak húsos napokat, és akkor nem kell fárasztanom magam minden áldott nap a csirkehúsban történő dagonyával. Na mit szóltok? Sejtem hogy nem én fedeztem fel a túrót, de van egy olyan érzésem, hogy van valami általam nem ismert csel a történetben, különben a testépítők két pofára zabálnák a túrót a csirke helyett. Mért nem zabálja mindenki két pofára a túrót? Ez a mai nap kérdése.
  • lonvard
    #33441
    Jóvanna! Egyszerűsíteni próbálok! :D
  • Roger6
    #33440
    A csirkemell sütése előkészülettel sincs 10 perc. Nem beszélve arról, hogy előre meg tudsz sütni pár napnyi adagot simán sózva, amit utólag is lehet ízesíteni. 2 kilót kockára vágsz, és megsütsz (na ez lehet lesz vagy 15 perc is), így megvan 3-4 napnyi adag. Nem fog megromlani. Az edzés és az életmód is pont arról szól, hogy ne legyél lusta, te meg már egy hét után kibúvókat keresel, hogy hogyan könnyíthetnéd meg a sütést? Ejnye, ez nem jó jel.
  • lonvard
    #33439
    Tököm tele van a csirkemellfilésütéssel. Pedig csak 1 hete csinálom. :D

    Nem igaz, hogy nem találták még ki a készételt, amiben minden benne van. Például most szeretnék fogyni, miközben edzem. 93 kg vagyok 186 centihez, és 80-ra szeretnék lemenni úgy, hogy közben edzem is. Jelenleg jó aputestem van, ezt szeretném kicsit szikárabb, izmosabb formában viszontlátni a tükörben. És egyszerűen nincs türelmem minden nap szeletelni a csirkét.

    Nem vagyok profi tehát csak hozzávetőleges értékeket mondok, én kb. 2000-2200 kcalt szándékozom bevinni edzegetés mellett. Erre kellene valami zacskós készétel, amiben sok a fehérje, elegendő a szénhidrát, van egy kis zsír, egy kis vitamin. Például találtam egy olyat, hogy tortellini. Tésztába csomagolt hús, fél kiló. 100 grammja 327 kcal, ha mindet bevágom, akkor összejön 1635 kcal, 39,5 gram zsír, 257 gram szénhidrát, 50,5 gram fehérje. Na most ez így nem egy optimális dolog, de felötlött bennem, hogy pontosan ilyen kaja kellene, csak kevesebb zsírral, több fehérjével, több szénhidráttal. Nem ismertek ilyet? Kondisoknak még nem találták ki az adott kcal mennyiséghez mérhető egyszerű készételt, amit csak leveszek a polcról és melegíthetek?

  • adam46
    #33438
    Ki írja ezeket a cikkeket a body.builderen? A drogos nyúl? Szörnyűek.
  • 0Fritz
    #33437
    Konkrét gyakorlatot nehéz így javasolni, mivel neked kell érezned, hogy melyik válik be neked és hogyan bírja a derekad.
    Vannak olyan gyakorlatok, amiket én sem csinálok, mert már túlságosan kényelmetlenek számomra.
    Kezdj el tolódzkodni és húzódzkodni hetente egyszer (mindegy, hogy mennyi megy bele).
    A derekad miatt a guggolás nem javasolt, de sajnos azt semmi más nem helyettesíti. Még megpróbálhatod a kitörést és a sissy guggolást.
    Amennyiben lehet, csinálj több szabad súlyzós gyakorlatot, mint gépit.
    A szuperszettek párosítását (úgy, mint a gyakorlatokat) csinálhatod felváltva is, pl.: bicepsz-tricepsz és mell-hát, majd hát-bicepsz és mell-tricepsz.
    A vállat beteheted a lábedzéshez, de egy jó válledzés után másnap ne akarj keményen mellezni, vagy hátazni. A hasat csinálhatod az aerob edzésnél.
    Kezdő/haladó edzésnél egy órába belefér a két szuperszett. Egyébként onnan tudod, hogy kész az edzés és jól csináltad, hogy elfáradtál és nem kellett hozzá egy fél nap. :)
  • Since
    #33436
    Szia Fritz,

    Esetleg van valami tanacsod egy kezdo - halado szuperszett edzesre? Igazabol a gyakorlatok erdekelnenek viszont a derekamat kimelni szeretnem. Gondolom a kovetkezo izomparositas lenne a megfelelo : bicepsz - tricepsz, mell - hat, esetleg labat teljesen kulon illetve meg a vall az erdekes lehet, mellette meg neha egy kis lepocsozes (kardio) vagy laza kocogas futopadon (aerob) viszont ezt termeszetesen teljesen kulon vennem a sulyzos edzesektol es hagynek 6-8 ora pihenot az edzestipusok kozott, vagy masnap csinalnam... Mennyi ido lenne egy edzes alkalmaval a szuperszett edzes (ket izomcsoport)? Gondolom az egy oraba belefer, tovabb nem is birnam valoszinu :)

    Koszonom valaszod
  • 0Fritz
    #33435
    182 centisként biztos nem a 82 kilót céloznám meg, mivel ez úgy egy komolyabb edzés nélküli átlag fizikumnak felel meg. Vagy csupán a lapos kockahas a cél? :)
    Mivel a súly egy dolog, a lényeg pedig maga az alkat (Amikor izmosodsz, akkor „hízol” is, mivel az izom nehezebb a zsírnál), ezért a kérdést más irányból közelíteném meg a helyedben. Mivel elmondásod szerint a fogyás nem nagyon megy, ezért inkább próbálj meg több izmot felszedni és ezáltal javítani az arányokon. Csinálj szuperszetteket és megfelelő bemelegítés után végezz néhány alacsonyabb ismétlésszámú (6-8) sorozatot is nehéz súlyokkal.
    A heti egy pihenőnap hosszútávon nem kifizetődő (nekem 2 hónap után már érezhetően voltak emiatt gondjaim), ezért időnként iktass be egy-egy, akár véletlenszerű pihenőnapot. A több súlyzós edzés nem feltétlenül jelent jobb eredményt.
    Most nézem, azért egy izomcsoportra 1 óra edzés már komoly, főleg úgy, hogy csak egy pihenőnapod van. Így látatlanban szerintem túledzed magad és ez is gátolhatja a megfelelő eredmény elérését. Próbálj az adott izomcsoportra csak két gyakorlatot csinálni, de azt alaposan és nem kell egy óráig tartania. Az edzés intenzitása legyen fordítottan arányban az edzésnapok számával. Ne a versenyzők edzésmódszereit kövesd, mert az egy teljesen másik szint.

    A legjobb zsírégető a kis intenzitású, monoton, hosszútávú mozgás.
    Hacsak azóta nincs egy új trend. :)