64011
Ez az általános segélykérő topic, itt tedd fel az olyan kérdéseket, amelyekre néhány mondatos válasz valószínűleg elegendő lesz, ne nyiss új topicot emiatt.

A felesleges új topicok nyitása (és az oda beírt idióta reakciók) mind büntetőpontokkal lesznek jutalmazva (a reakciók súlyosabban).
  • Caliph
    #64011
    No,az aksi volt a baj,hiába irta az aida hogy még jó,valszeg zárlatos lett ezért nem töltött rendesen. új aksi,megy minden. csak gondoltam leírom,hátha találkozik más is a problémával
  • RJoco
    #64010
    Többféle vírusirtó nem fog menni. Általában szólnak is, ha már van egy, hogy nem kéne még egy, mert összeakadhatnak.
    A teljes védelemért komplett csomagot érdemes használni. Én sem csak a Nod32-t használom, hanem az Eset Internet Security-t. Ebben benne van a vírusirtó, tűzfal, kémprogram elleni védelem és még pár egyéb dolog.
    A Norton sem rossz, bár már elég rég próbáltam. Utoljára akkor, amikor kaptam próbaverziót a vásárolt géphez.
    Eset-et is ki lehet próbálni 1 hónapig ingyen. Csak e-mail címet kell megadni, nem kell fizetési lehetőséget megadni.
    Ha már vírusos a gép, akkor nagy esélyjel nem szedi le. De olyat nem találtam anno, amelyik egy ilyen feladattal megbirkózott volna. Ott a formatálás, újratelepítés lett a megoldás. És a megelőzés végül.
  • Caliph
    #64009
    nem szándékozom,ahogy utána olvastam mindenki mást mond,illetve hogy teljes védelemért többfélét is használjak :D
    kösz a lemerítés tippet,mindjárt kipróblom
  • RJoco
    #64008
    Lehet, hogy kellene neki 1-2 teljes lemerítés-feltöltés, hogy helyre rázódjon.
  • RJoco
    #64007
    Te most komolyan hitvitát akarsz nyitni?!
    Ilyet nem lehet csak így kérdezni!

    Részemről Eset.
    A gépek nem veszik észre, hogy fut, én meg nem veszem észre, hogy van vírus vagy kémalkalmazás a gépen :D
  • Caliph
    #64006
    De kérdezek még egyet,tudom hogy imádják az emberek: legjobb fizetős vírusírtó? :D
  • Caliph
    #64005
    igazából ezt a lapost amit még egyetemen használtam,azóta munkagép az irodában,folyamatosan töltőn van. csak feltűnt a tünet,aztán agyalok mi lehet a baj. biztonsági mentéseket megcsináltam ha lehal és magával viszi a vinyókat. sajnálnám kidobni,megszoktam,nagy monitorhoz van kötve,egér billentyű . mondjuk nem egy nagy összeg a pótlása,egy olyan gép tekintetében ami csak irodai használtra kell meg netezni.

  • RJoco
    #64004
    Szia!
    Időben is így csökkent a töltés. Mármint kevesebbet bír akksiról?
    Az akksiban van elektronika, ami szokta számolni a feltöltéseket, majd elkezd "elavulni". Régebben olvastam, hogy egyes esetekben ki lehet ütni a számlálót, de ezt akksi specifikusan kellene megkeresni. Ilyenkor ismét normálisan működött az akksi.
    De az is lehet, hogy a töltőelektronika ment tönkre. Azt nem tudom, hogy ez az akksiban található vagy az alaplapon. Kellene egy másik akksi a teszteléshez. Illetve neten utánajárni a pontos típusnak, hátha van infó erről és ez alapján továbbmenni.
  • Caliph
    #64003
    üdv! adott egy Dell inspiron 7520 lapos. azt vettem észre pár hete hogy csak bizonyos százalékig képes feltölteni a laptop magát,múlt héten,ez 50 százalék körül volt,ma konkrétan 35 százalék. kicsit merítettem,20 alá,ráraktam a töltőt,de 35 százaléknál megállt a töltés ismét. próbáltam még 2 másik töltővel,a jelenség ugyanaz. aida szerint az akksi jó állapotban van,85 százalék
    Ha kiveszem az aksit,és csak hálózatról megy,semmi baj,nem kapcsol ki,nincs probléma,szal a töltő és az alaplap dugalj rendben van. így már kb az alaplap ic/diodara gondolok hogy megadta magát,de azért megkérdem hátha valaki találkozott már a jelenséggel
    Irodai gépnek van használva,net,word,stb,nem játszok rajta,szóval nincs hajtva/tuningolva stb
    köszi!
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2024.02.06. 10:33:22
  • izotop
    #64002
    Megjött a tipp :)
    " jobb lehet megvárni a hibajavítást javító javítást, amit remélhetőleg hamarosan kiad a Microsoft" :-)
    Utoljára szerkesztette: izotop, 2024.01.14. 14:10:17
  • Dodo55
    #64001
    Szia, ezek valóban ilyenek, a 3D V-Cache rétegzett elrendezéséből adódik a die nehézkes hőleadása az IHS / hűtő irányába. Ez ugye az X3D modellek lényege. Mármint nem a melegedés, hanem hogy ez a speciális cache segít kevesebb nyers erőből többet kihozni a játékok jellemző workloadjai esetén.

    Alternatíva ugye az Intel féle Raptor Lake, ami nyers erőből és igen magas órajelekkel oldja ezt meg, de gyakorlatilag ott (itt) is ugyanez az ára a végén, keményen hűteni kell. A lényegi különbség inkább az, hogy nálunk Intel fronton van még bőven tuningtartalék, cserébe még brutálisabb fogyasztás és hőtermelés olyankor, míg ezek az X3D-s AMD-k gyárilag ki vannak hegyezve már a maximumra, nem bírják a magasabb feszültségeket, így ha egyszer elfogynak majd, akkor ott tényleg elfogynak.
  • izotop
    #64000
    Üdv! Tudnátok tippet adni hogy mit tegyek ?
    Tegnap 9.-én visszaállítottam 8.-ára sikeresen ,újraindult a friss és nem változott semmi
    Az ügyfélszolgálat .......0


    Utoljára szerkesztette: izotop, 2024.01.10. 05:48:42
  • RJoco
    #63999
    Szívesen!
    Ahogy érzed. Én a tuning szekcióba nem akarok belenyúlni.
    A 90 fok már necces. Az már nem tetszene. De ezt okozhatja egy rossz pasztázás vagy a hűtő rossz felszerelése. Nálam is volt ilyen egyszer. Először jól raktam össze, aztán szét kellett szednem és másodszorra valami nem volt jó, mert 5-10 fokkal képes volt feljebb menni, mint korábban. Aztán vettem egy lapot (thermaltake) a paszta helyére, azóta nincs gond. A 85 fokot csak nagyon ritkán éri el. De akkor a szobában is meleg van és már sok órája nyüstölöm egy játékkal.
    Éppen ezért is van úgy beállítva a radiátoron lévő venti, hogy 85 fokos proci hőmérsékletig tartja a 900 körüli fordulatot és csak ott kezdi el emelni, de meredeken. Nem erre állítanám be, de sajnos nincs értelmes alternatíva, muszáj a proci hőfokára reagálnia. Ezért is tudom egyből, ha elérte a 85 fokot, mert zajosabb lesz a gép. Amúgy nagyon halk ezzel a beállítással. Elsősorban ezért szeretem jobban a folyadékot a léghűtésnél.
  • Dzsí Pí
    #63998
    köszönöm a választ, azota két gyengébb game-val is eröltettem( MK1 68 fok, kivétel az elején a shader összerakásos töltőképernyő, ott néha 90re-is felugrott 1-1 pillanatra) ill. thps1-2, ott stabil 73 fok.
    Kicsit olyan nekem ez a proci mintha egy porsche-val akarnék a boltba leugani egy kövér gázzal, fogja magát ,felpörög, gyors betölt mindent és aztán visszább áll :D
    Azért még nem vetem el az új hűtőt ill ajánlották a minimális áram lejjebb vételt.
  • RJoco
    #63997
    Szia! Nem kell aggódnod. Ezek ilyen meleg procik. Amíg nem megy 90 fok körülre, addig jó lesz a hűtés.
    Nekem 5950X-em van 280-as AIO-val és az sem hidegebb Cyberpunk alatt.
    Én mindenképp az AIO-t részesítem előnyben és abból is legalább 280. Ha léghűtést vennék valamiért, akkor vagy Noctua vagy bequiet. De inkább Noctua.
  • Dzsí Pí
    #63996
    Sziasztok, sikerült egy AMD Ryzen 7 5800 X3D procit beújitani, egy ARCTIC COOLING Freezer 34 ESports duo hűtővel. Namármost terhelés alatt(Eddig Cyberpunk 2077-el probáltam, olyan 70-80 fok között mozgott a proci hőmérséklete. Olvastam, hogy ez egy elég nagy hőleadásu proci így a kérdésem:
    Maradhat-e ez a kombo mert ez így normális vagy kezdjek el komolyabb hűtőt keresni(amennyiben igen, érdekelne minden általatok ajánlott cooler; levegő és vízhűtés is)
    Előre is köszönöm a segítséget!
  • MerlinW
    #63995
    Itt a driver
    Itt a manual

    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.10.27. 18:09:26
  • szendru
    #63994
    Kedves fórumtársak! Keresek segítséget egy hálózati eszköz, egy WWAN eszköz illesztése WINDOWS-hoz témában. Én sajnos nem értek hozzá és telepítő lemezt sem kaptam. Ez egy M.2 To USB3.0 Dongle, amelyen van egy FIBOCOM wireless kártya és SIM kártya fogadó hely, tehát -gondolom- mobil netből csinál egy WIFI hotspotot. Sajnos az én tudományom maximum egy router beüzemeléséig terjed (ha megnyomom rajta a WPS gombot... A windows érzékeli, azonban CDC NCM illesztő szoftvereket hiányol (többek között). Már keresztbe-kasul lapozgattam az erre a jelzésre reagáló cikkeket, de program sehol (max. WIN7-hez, de az sem biztos, hogy jó). És a legkellemetlenebb, hogy sem a FIBOCOM, sem más hasonló cég mégcsak nem is reagál az emailjeimre. Akitől vettem, meg csak meghúzza a vállát, csinálj, amit tudsz. Ha van valakinek hálózati ismerete, szívesen venném, nagy segítség lenne.
  • MerlinW
    #63993
    Jaja, G502 Hero-val nem nyúlhatsz mellé. Én is azt nyúzom évek óta. 25k körül megy a kábeles.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.10.04. 00:03:22
  • Caliph
    #63992
    köszi a tippet. szőrös van,nagytestű kutyu aki nem jár be a lakásba,az udvaron tartja fenn a rendet :)
  • Calver
    #63991
    Logitech G502 az egyik legpopulárisabb ilyen téren évek óta, jó okkal. Tapizd meg azért, nekem túl nehéznek tűnt annakidején, én G402-nél maradtam, funkcionalitásban ugyanaz, csak könnyebb... viszont annyiban nem ajánlanám, hogy elképesztően nehéz szétkapni, és ha pl van szőrös lény a lakásodban (nálam két maine coon cica), akkor 1-2 év után baszhatod a görgőjét, szétszedés után meg a középső gombot, kicsit szűkek a toleranciái, viszont ez leszámítva kibaszottul jó egér.

    Mindkettőt megkapod 20k körül, szerencsés esetben alatta.
  • Caliph
    #63990
    Üdv! Jóféle gamer egeret keresek. vezetékes,keret 30.000 Ft
    tudtok ajánlani? köszi!
  • Dodo55
    #63989
    Ezért is nem értem miért prémium a fémház. Vezeti az áramot, az ütéseket és még be is horpad. Bezzeg a matt, puha tapintású, szinte karcolhatatlan koromfekete ABS műanyag, meg kell nézni pl. egy 20-30 éves japán autót belülről. Új korukban lehurrogták őket, hogy milyen komor és fantáziátlan az egész, de ha nincs bennük 1,5 millió km, akkor a mai napig mintha kb. újak lennének még mindig. Vagy ott vannak a 15-20 évvel ezelőtti Logitech és Microsoft perifériák. Most meg itt a kezemben egy mai csúcskategóriás típus, még épp oda jutott belőle, ahol az ujjaim hozzáérnek (a két fő gomb), de szerintem ez is már csak a szerencsén múlt, hogy lehetett még ott pótolhatatlan műszaki ember aki elég makacs volt és szívbaj nélkül bezárta a WC-be a marketingeseket meg a pénzügyeseket amikor a tervek jóváhagyása zajlott, majd amikor le kellett nyilatkoznia, hogy mennyi CO2 kibocsájtással jár a gyártás, akkor odaírta, hogy "elegendővel".
    Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2023.08.19. 19:54:55
  • RJoco
    #63988
    Nem elektromos kisülés, hanem elektrosztatikus kisülés. Elírtam.
  • RJoco
    #63987
    A porszívó műanyag része fel tud töltődni és egy elektromos kisülés keretében tönkre tudja vágni az aktív eszközöket. Egyik ismerősöm így tette tönkre a macbook-ját.
    A kompresszor olaj mentes, így olaj nem kerülhet a levegőbe, amúgy ez a veszély is fenn állna. Emellett azért van rajta egy-két szűrő, így a víz sem probléma, nem jut az alkatrészekhez.
    A poron kívül semmilyen kosz nem kerülhet a gépházba. Nálam.
    Persze tudom, van, aki mellette, fölötte eszik, iszik, később meg csodálkozik.
    Takarítottam már boroskólával leöntött laptopot. Jó pénzt is kaptam érte :)
  • strepsils
    #63986
    "Nem porszívózom a gépet. Veszélyes. Tönkre teheti az elektronikát." Nem is úgy értettem hogy szívd fel a kondenzátorokat meg ic ket az alaplapról :D Kompresszor az vizes lehet ,és befújod a vizet , ha idegen rész ,kosz van a slotban a fújással nem fog kijönni de te tudod .

    A csatlakozók tényleg aranyozottak de ugyan úgy le tudnak feketedni , tudom mert tegnap saját szememmel láttam miközben tisztítottam meg . A kontakt spré nem súrolja le az aranyat csak a zsírokat oldja fel és eltávolítja majd védőréteggel bevonva rakom vissza.
  • RJoco
    #63985
    Mondanám, hogy vak vezet világtalant, csak én nem vagyok világtalan.
    Nincs semmi gondom a modulokkal, teljesen jól működnek.
    A memóriafogyasztást a sok program okozza, nem azért fogy sok, mert valamelyik modul rossz.
    Amúgy 2x8 és 2x16 van benne.
    12-24-48 GB méretű ramokat talán egy gyártó csinál. Bár a 12-ben nem vagyok biztos. A hír is csak talán pár hónapos. Nem igazán terjedt még el.

    Közben megtaláltam a hardverek számára fenntartott részt is, jelenleg 96 MB a memóriánál és 320 MB a GPU-nál.

    Esetleg keress valami normálisabb programot, ami normálisan kiírja az értékeket és tesztelni is tudod.
    Ilyen lehet esetleg az aida64.
    A hwinfo sok mindent kiír, de nem lehet tesztelni.
    Rendes memóriatesztet meg memtest-tel kell csinálni.

    Közben megoldódni látszódik a villódzás is. Egy kapcsoló volt az nvidia control panelen. Egyelőre jó. W11-en és W10-en is.

    Nem porszívózom a gépet. Veszélyes. Tönkre teheti az elektronikát. És nem is tartom annyira hatékonynak.
    Lehet kapni sűrített levegős sprayt, de sokkal jobban szeretem kompresszorral kifújni. Ezért is van itthon egy nagyon halk, ami mégis tud akár 8 bar-t is, 10 literes tartállyal. Párszor fel kell tölteni, de annyi baj legyen.
    Emellett a ház tele van porszűrőkkel. Porcica kizárva.
    A ram-ok érintkezői nem réz felületűek, hanem aranyozottak. Nem célszerű lekoptatni az aranyt, mert onnan kezdve a réz már oxidálódik és gondok lehetnek.
    Kontakt hibánál a gép el sem indulna. Volt már ilyen régen, még a porszűrők ideje előtt. Minden foglalatból kiszedtem mindent, kivétel a procit, levegővel kitakarítottam, összeraktam és fél évig gond nélkül ment.
    Persze, ha épp úgy kontaktos, akkor lehet, hogy működik valamilyen szinten.

    A feladatkezelőm állapota pont úgy néz ki, mint Merlin-é, csak ugye 48 és 16 GB-hoz igazítva az értékeket.
  • MerlinW
    #63984
    Nálam nincs ilyen anomália.

    GPU - dedicated 0,7GB, shared (azaz nem lefoglalt, hanem hozzáférhető) 16GB, hardver számára lefoglalt: 173MB


    RAM - használt 6,3GB, szabad 24,9GB, hardver számára lefoglalt: 86MB
  • strepsils
    #63983
    Az a lényeg hogy a feladatkezelőben a ramoknál nem szabad olyat látnod hogy hardverek számára fentartott memória több gigabájt csak ilyen 40MB nak kéne lenni.

    48 G van a gépedbe akkor az legalább 4db ram és ha évek óta benne van lehet hogy azok is le vannak oxidálódva már és egy 8 as nem érintkezik csak látja hogy ott van . Nekem is ugyan ez volt ! Azt írod 8,5G elfogyott ,szerintem az egy 8 as ram lehet vagy nem tudom hogy hogy csináltad 4* 12GB os ramokat raktál bele?

    A képernyőd is azért villódzik meg omlik össze mert az egyik ram szar . Nekem is ugyan ezt csinálta ! Lassan töltődik be minden oldal ,akkor is amikor már nyitva van az alkalmazás maga a kép késéssel jelenik meg miután rákattintottál mintha egy pentium 1 es gépen képeket nézegetnél egymás után és késve jelenik meg.

    Ha évek óta nem nyúltál a gép belsejébe érdemes kiszedned az összes ramot ,porszívóval kiszívni a slotokat . Ne fújd és ne ecseteld mert a slotból nem lehet ecsettel port eltávolítani csak az ecset sörtéit fogod beleszaggatni és kuka. A ramok lábait nézd meg erős nagyító alatt milyen retkesek és mosd le kontakt 60 al pamut rongyal ami nem szöször aztán fixáld kontakt 61 el . Láthatóan fényessé válik a réz . Meg a ramok oldalán is van egy érintkező azt se felejtsd. És így megtisztítva rakdt vissza jó erősen utána mint a villám úgy kell betöltődnie az oldalaknak és a képernyőknek . Nem szabad villodznia semminek . Nálam ez volt a baj és megjavult !
  • RJoco
    #63982
    Érdekes amit írsz.
    Elkezdtem kutakodni a beállításokban, mert nekem meg még mindig villódzik a monitor, bár most már csak a tálca alján látszik. Ez a 3. monitor, amit próbálok.
    Muszáj lesz vagy a W11-t kipróbálnom vagy újratenni a W10-et.

    De a te esetedre visszatérve.
    Nálam is azt írja a GPU szekcióban, hogy 16 GB a dedikált GPU ram, alatta az összeset, ami 24 GB és mellette balra van még egy 40 GB-tal.
    A gépben 48 GB memória van, amiből kb. 8,5 GB elfogyott. A 24 GB-ból használ a GPU 0,1-et, a dedikált 16-ból pedig 1,7-et.
    Úgy látszik a Cyberpunk nem takarítja ki maga után a memóriákat.
    A memória szekcióban viszont ott a 8,3 GB foglalt, mellette a 39,6 GB elérhető.
    Én használok gadget-eket, azok kicsit talán egyértelműbbek. A CPU-s látja a 48 GB-ot, szabadot, foglaltat, virtuálisat.
    A GPU Meter meg látja a 16 GB-ot és szintén a szabadot és foglaltat is. Érdekes mód ez most 5,2 GB-ra teszi a foglaltat.
  • strepsils
    #63981
    Megnyitod a feladatkezelőt és láthatod ,azért tettem fel a kérdést nyilván mert nem egészen értem vagy nem emlékszem ilyenre. Ott van feketén fehéren hogy az összes gpu memória aza dedikált + a fele anank a ramnak amit telepítettem. Dedikált ami a vga ban van és erre jön a ramok fele. nálam ez 16+8.

    Amúgy most belegondolva biztos hogy így működik mert az előző 2GB os vga mmal is képes voltam blenderben irracionálisan sok objektumot létrhezoni ami már rég túlcsordult volna a 2GB on , direkt kíváncsi voltam mi fog ebből kisülni és az lett a vége hogy elfogyott a ram ,ekkor kikapcsoltam minden böngészőt és akkor megint felszabadult 2 giga de egy idő után ez is elfogyott és összeomlott a blender. Kb 14GB nál tehát a programok képesek a ramból elvenni a grafikai célra ha kell .
  • MerlinW
    #63980
    Nem lát ilyet, csak feltett egy kérdést.

    Stílus, barátom. Stílus.
  • MerlinW
    #63978
    Ebben nem vagyok teljesen biztos. Feltételezem, hogy abban az esetben, ha a rendszernek kell memória (fut egy alkalmazásod aminek kell 24-nél több), akkor felszabadít valamennyit a lefoglaltból. Azt viszont kétlem, hogy a rendszer a VGA-nak dedikálna több memóriát. Az több sebből is vérezne :)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.07.29. 13:49:29
  • TomStorm
    #63978
    Mi van?
    Semmi nem adódik hozzá VRAM-hoz fizikai memóriából.Hol látsz te ilyet??
  • strepsils
    #63977
    Megküzdöttem majdnem sokkot kaptam olyanokat írt ki hogy törlődött a cmos konfiguráljam újra a gépet de aztán végül jól kibe rakosgattam többször a ramokat és így látja. Előtte ipari porszívóval kiszívtam a slotokat , a ramokat kontakt 60 al lemostam 61 el bekentem , valóban tiszta dzsuva volt de a behelyezés után így se működött tehát a slotokon is maradhatott oxidáció ezért csak a ki be rakosgatás által tisztult le gondolom.

    Egy kérdés még lenne hogy mi a gpu nál a megosztott memória ami hozzáadódik a gpu hoz és most is ez az érték a ramok fele tehát 8GB, így az összes video memória 24GB . Ez valami olyan hogyha elfogy a gpu 16 GB ja akkor elkezd hozzányúlni a ramok 8GB jához ?
  • MerlinW
    #63976
    Ha az alaplapodat is cserélni szeretnéd, hajrá :)
  • strepsils
    #63975
    Olyat lehet csinálni hogy a ramokra felviszek egy pici forrasztó ónt hogy ezzel vastagítsam a lábait ? Persze kihúzott feszültségmentes forrasztópákával. Vagy már attól tönkremegy ha a lábait fémesen összezárom egy ideig pl miközben ónozom be. ?
  • strepsils
    #63974
    A kipiálóson már túl vagyok sőt direkt beírtam a maximumot és lepipáltam hátha de meg se jegyezte ujraindítás után ugyan úgy szürke kipipálatlan állapotban van az advanced menü.

    Biosban is azt írja hogy fizikai memória 8GB de közben a slotokban látja hogy corsair 8GB 1 3 slotban.

    De ha egyszer nem érintkezik a lába akkor miért írja az eszközkezelő hogy 8GB hardverek számára fenntartva ? Tehát nem azt írja hogy nincs ott vagy nem látszik hanem explicit módon az el van különítve más folyamatoknak.

    A ramokhoz nem nyúltam csak lecseréltem a vga t. Igaz hozzá kell tennem hogy kurvára laza ennek az alaplapnak a ram foglalat ilessztése . Úgy lötyög benne a ram mint a lófasz . Azt tudom hogy ha a számítógépháznak nekiütöttél valamit pl porszívózás vagy a kezed akkor az ütéstől elszállt a gép és magától újraindult .

    De ha ez a baja és ilyen lazán megy bele a ram akkor azt hogy a francba lehetne megjavítani ,gondoltam kitömöm papírzsebkendővel de nem lehet mert mind a két oldalán lábak vannak tehát ha egyik oldalról nyomom meg hogy ne lötyögjön akkor azon oldalon távolodnak el a lábak a kapcsoktól és fordítva . Ilyen szar gyártási hibás lenne ez az msi mortal b 350 alaplap?...

    Megpróbálom azért szétszedni de tök jó hogy már összecsavaroztam és kezdhetem előlről .
  • MerlinW
    #63973
    1. Win + R, MSCONFIG, Boot fül, Advanced options, ne legyen bepipálva a Number of processors és Maximum memory. Reboot.
    2. Vedd ki a RAM-okat a foglalatból, fújd ki a slotokat, finoman porold le a RAM lábait, esetleg cseréld fel őket. Az esetek nagy részében RAM probléma okozza ezt a Windows-nál.
    Ja és legyen bekapcsolva az automatikus swap (lapozófájl) a rendszermeghajtón.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.07.28. 12:16:06
  • strepsils
    #63972
    Fizikai ramot lefoglalja a windows 10 harverek számára probléma ! Vettem egy új VGA t 4060 16GB os és ahogy beraktam , a telepített 16GB RAM omnak a felét a rendszer blokkolja "hardverek számára " . A feladatkezelőben gpu ra dedikált memória 16GB , grafikus egység megosztott memóriája 4GB azaz gpu összes memóriája 20GB . De a RAM ból nem 4 et foglal le hanem 8 at és marad 8 fizikai használható RAM . Driwerek biosok vadonat újjak és a biosban nincs semmilyen grafikus memória megosztás bekapcsolva , az intregrált GPU le is van tiltva mert nem is olyan a processzorom ami video képes.

    Tudja valaki hogy lehet visszaállítani hogy mind a 16GB RAM ot tudjam használni mert így internetezni nem tudok ,egyből elfogy a ram.