1240
SEGÍTSÉG
  • gforce9
    #1240
    Matrica nélkül is meg tudják mondani, hogy szétszedted e. A meneteken lévő általában kék színű trutyi elszíneződése is jelzi. Az már más kérdés, hogy az adott márkaszervíz leszarja e ezt vagy nem.
  • Metka
    #1239
    Sziasztok!
    Valaki esetleg meg tudná mondani, hogy a lenovo ideapad 100-15-ös szériánál megoldható-e a szétszerelés anélkül hogy ugrana a garancia? Hova szokták lenovo-ék ragasztani a garanciamatricát?
  • mono01
    #1238
    megoldottam... :)
  • mono01
    #1237
    Sziasztok!
    Van egy kis problémám, de már nem tudom mitévő legyek, esetleg hátha ti tudtok nekem segíteni, azt megköszönném. Laptop indításakor, bejön a Lenovo felirat, de utána egy _ villog a bal felső sarokban. Hiába próbálom a BIOS-t behozni, nem megy. Próbáltam cd-ről, pendrive-ról újra telepíteni az operációs rendszert, de be sem hozza. Mi lehet a baj? esetleg mi a megoldás erre? Előre is köszönöm!
  • vato loco
    #1236
    Ha gyári Win8-as, akkor nincs serial számod, az a BIOS-ba van beégetve, csak egy Win8 feliratú matricát nyaltak a gépedre, ami igazolja hogy járt hozzá oprendszer. Ennél a kaliberű masinánál szinte kizárt hogy Pro verzió lett volna eredetileg rajta, tehát sima Win8-as (a régi "Home Edition") .iso-t keress a neten. Akár torrenten is, a serialtól lesz legális, az meg neked van ha tényleg azzal jött ki a gyárból.
  • vato loco
    #1235
    A legszűkebb keresztmetszeted a HDD. Az 1. dolgod legyen SSD-re cserélni. Ég és föld, ennél nagyobbat semmivel nem tudsz gyorsítani rajta.

    A 12 GB ram jellemzően úgy jön ki hogy 4 az alaplapra van heggesztve, és van 1 szabad slot, amibe épp 8 gigás modul az aktuálisan elérhető legnagyobb. De már van 16-os, most épp 20 gigáig tudnád bővíteni. De minek? Dual channelben csak akkor fog menni ha azonos a 2 ram mérete, az alaplapra forrasztott 4 gigás modul meg is határozza hogy mekkorát rakhatsz bele: +4 gigát. Másképp bukod a DC-t.

    A Win7-et meg frissítsd le Win10-re ingyen amíg még megteheted. :)
  • 3ndymion
    #1234
    Sziasztok! Szeretném növelni a laptopom teljesítményét.
    Konfig:

    Asus f550vb-xx039d
    Intel(R) Core(TM) i5-3230M CPU @ 2.60GHz
    Intel Ivy Bridge rev. 09/Intel HM76 rev. 04
    4GB DDR3 RAM @800MHZ
    NVIDIA GeForce GT 740M 2GB DDR3
    HITACHI HGST 500GB 2.5" 7MM SATA3 5400RPM 8MB HDD
    Windows 7 64 bit

    Mivel egy nyitott chrome-mal már 3GB RAM foglalt a 4ből, gondoltam beledobok egy ilyet a lapciba:
    https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00KQCU3WM
    2x4GB RAM @1600MHZ.

    Elvileg 12GB-ig lehet bővíteni a laptopot és 1600MHZ a max órajel ami jó neki, de szerintem a legszűkebb keresztmetszet miatt elég a 2x4, a régi 4GB-os modult meg eltenném tartalékba. Szerintem kompatibilisnek kellene lennie, de gondoltam megkérdezek hozzáértőket is.
  • SaphireDraco
    #1233
    Sziasztok! A közeljövőben tervezek laptop vásárlásba fogni, és mivel elhaladt az idő már mellettem és a gépeim felett is mostnában annyira nem vagyok képben ahhoz hogy mihez mik azok a hardware ek amik szükségesek. Tervezésre ( solid edge,inventor stb ) illetve videovágásra(after effects) lenne használva főleg, így az akkumlátor idő illetve a kompakt mivolt a legfontosabb. Konkrét gépet nem kell ajnálani, de pár komponens jól jönne , hogy mi alapján szűrjek, ezekhez a feladatokhoz milyen processzorok, gpu-k, min ram stb szükséges.
    Előre is köszi!
  • gunjack
    #1232
    Sziasztok Lenovo G580-om van.Jelenleg win 7 van rajt,nem aktivált.Win 8.1-et szeretnék rátenni de nem tudom DVD-ről bootoltatni.Nincs ilyen lehetőség.Csak merevlemezről és USB-ről menne.Meg valami netes valami van rajt.Elvileg win 8 volt rajta gyárilag de az előző gazdája rányomta a win 7-et.Hogyan lehetne DVD-ről elindítani a telepítést???
  • Balee 007
    #1231
    Magán a bioson belül átállítottad a boot sorrendet?
    Ha pedriveról akarsz telepíteni, akkor dugd rá a gépre, indítsd el, majd nézd meg hogy a bioson belül egyáltalán látod-e.
    Ha látja, akkor azt állítsad be elsődleges boot lehetőségnek és a többi lehetőséget pedig tedd disabled-re, ezzel rá tudod kényszeríteni, hogy a pendriveról bootoljon, amin a telepítő van.
    DVD-ről való bootolásnál ugyanez a helyzet, csak ott értelem szerűen a DVD meghajtó lesz az elsődleges.
  • Mester999
    #1230
    Hello segítséget szeretnék kérni kérésem eléggé bonyulult mert vettem egy laptopot laptoppontosabban ezt és próbálnék rá win7 et cd vel (és ennek működnie kell mert most is ez van a gépemen) és pendrival is telepíteni.Ezután a win8 at is megpróbáltam pendrival de mindig csak azt irja ki hogy (no bootable device - restartold ezt a szart) ezután keresgéltem a neten és a biost is megpróbáltam rajta frissíteni ami csak 1.1 es mert azt írják 1.3 átlehet állítani a bootolást de amiket a főoldalrol kell letölteni már mindenféleképpen kipróbáltam most sikerült rábirnom a gépet valamire xD http://www.kepeltoltes.hu/view/140816/366736619DSC_0777_www.kepeltoltes.hu_.jpg hogy ez bejöjjön rajta amikor beteszem a 1.3 bios frissitő cd-t de csak akkor jön be rajta ez, így is kipróbáltam a win7 et meg 8 at pendrival de még mindig csak no bootable device van rajta a freedos-meg nem ismerem de elméletileg kellene rajta lennie de ezen nincs semii xD má totál kész vagyok :W
    Utoljára szerkesztette: Mester999, 2014.08.16. 22:39:37
  • zoliii
    #1229
    Én ma a HP Compaq NX9010 Laptopomra Win7 Home Premium Lite verziót telepítettem :D Hang, videó driver is jó lett :D
    2,8GHz, 1GB Ram, 40GB HDD
  • videobaby
    #1228
    ez rossz hír, comodo talált valami nyavalyát, eset smart és avg semmit sem. comodo le is szedte, de a probléma megmaradt. köszi szépen :)
  • zoliii
    #1227
    Telepítsd újra a gépet!
    Lehet, hogy vírusos lett a gép. AVG, Avast, vagy Nod32-vel ellenőrizd a gépet.
  • videobaby
    #1226
    sziasztok:)
    egy samsung laptopon valami elállítódott. írás közben önállóan cselekszik, ezt pár napja műveli. bnőm nem állított át semmit, tesói gépeztek, azóta ilyen. bárhol ír, ezt csinálja neki:

    hát.az.m-betű.után.76-ot.ír.a.vbetú.után.45-ötöt.az.í-vel.kijelöl.két.betűt.hosszú.o.csak.úgy.van.hogy.kilences.van.előtte.a.fényképező.gomb.nem.működik.az.y-on.meg.be.akarja.zárni.a.chet.ablakot.meg.a.szoköz.gomb.ugye.meg.felnyitja.azt.a.szart.meg.izé.a7-6.m76-et.ír.a4-5meg.v45.és.a.zárojelet.meg.az.ilyeneket.nem.is.irja

    én ebből annyit látok, hogy minden szava után pontot rak cseten, nem tud szóközt nyomni, mert akkor automatice bezáródik a csetje.
    csak ott csinál ilyet, ahol net kell. pl. jegyzettömbbe megpróbálta, ott minden rendben volt.

    bármilyen ötlet jól jönne, megköszönném :)
  • Inquisitor
    #1225
    Mondjuk a hirdetést fórumban tiltja a szabályzat, de legalább az email cím is el lett írva.
  • tsiga88
    #1224
    Helló!
    Tatabányán és környékén, alaplap szintű javítással foglalkozom.
    Rengeteg elektronikai eszköz javítását,alkatrész beszerzését,cseréjét elvállaljuk.
    Tablet, Telefon, Laptop, Asztali Pc, GPS,
    Van csomagküldési lehetőség távolabb élőknek és sok-sok kedvezménnyel várunk mindenkit, helyileg a legjobb szerviz árakkal.

    Keressetek fel bátran!
    Weblapunk: http://www.laptopszerviztatabanya.hu
    Ezen megtaláljátok ez elérhetőségeket és minden egyéb információt.

    Ritkán nézzük az oldalt ezért írjatok az email ([email protected]) címünkre.

  • fredam
    #1223
    Hali lenne egy olyan problémám hogy lemerülőben volt a laptopom rádugtam a töltőt és kikapcsolt azóta semmire nem reagál.
  • Balee 007
    #1222
    Hello.
    Ide megírod mennyi a kereted, mire szeretnéd használni és mondanak alternatívákat.
  • AniP
    #1221
    Sziasztok! Laptopot szeretnék vásárolni. Láttam egyet a Media Markt oldalán, egy Acer Notebookot, de nem igazán értek hozzá. Ti mit tudtok róla?
  • zoliii
    #1220
    Kösd ki monitorra, vagy Tv-re a laptop-dat!
  • szakos3
    #1219
    Előző vagyok, bocsi :)

    http://kephost.hu/share/5140_52E16C02
  • szakos3
    #1218
    Sziasztok!

    Szalagkábel hiba?

  • zoliii
    #1217
    Azt írta ki, a win7 starter, hogy a laptopban 192mb ramot lát, de minimum 512mb ram kell a telepítéshez :(
  • Balee 007
    #1216
    Ha van DVD olvasó akkor no problem, ha nem lenne, akkor pedig meg kell nézni, hogy tud-e a laptop USBről bootolni. Ha tud akkor csak egy bootolható pendriveot kell késziteni és azt beállitani elsődleges bootnak.
    Célszerű a startert feltenni mert talán annak kell a legkevesebb hardware-es erő
  • zoliii
    #1215
    Hogy lehet Windows 7-et régi laptopra telepíteni?
  • Tomek83
    #1214
    Üdv!

    Az lenne a kérdésem: hogy az mitől van, hogy a laptopom (Lenovo g580)el kezd melegedni, ha nem csinálok rajta semmit. Filmnézésnél, letöltésnél beindul a hűtés. Ha megmozgatom a kurzort, akkor visszaáll rendesen a hőmérséklet. Aktív használatnál nem melegszik fel, csak ha nem nyúlok a géphez.
  • Balee 007
    #1213
    Hello.
    hivatalos link
    itt van a termék hivatalos támogatása. egy hwinfo32-vel megnézed, hogy milyen fajta benne a wifi modul, majd a fenti oldalról letöltöd a megfelelő drivert. vagy a qualcomm wlan vagy az intel wlan driver lesz a megfelelő.
  • bence19940611
    #1212
    Hello vettem egy samsung np270e5ve típusú laptopot és wifi drivert tud valaki mondani vagy ez ügybe segíteni?
  • Balee 007
    #1211
    Nem tudok róla hogy lenne. Vannak olyan laposok amihez van külső VGA mint pl a Fuji S3650 de ezeknél sem usb-n keresztül megy a külső vga, hanem egy külön csatolón.
  • zoliii
    #1210
    Létezik külső usb-s videokártya laptopokhoz?
  • RelakS
    #1209
    Laptop egy ideje nem mindig látja a wifit. Ami azt illeti, ilyenkor gyakorlatilag egyetlen wifi hp-t sem lát. Wifi kikapcs, bekapcs, és megint van adás.
    Erre van valami gyógymód?
  • Susarc
    #1208
    :) köszönöm
  • sb1
    #1207
    IGP: Integrated Graphics Processor
    HWiNFO
  • Susarc
    #1206
    köszönöm:P bár lenne 1-2 homályos folt: mi az a hwinfo? igp?:))
  • Balee 007
    #1205
    megnézed hwinfo-val hogy milyen fajta az igp-d és az amd hivatalos oldaláról leszeded hozzá a drivert.
  • Susarc
    #1204
    srácok van egy HP Pavilion dv6 ati mobility premium vid karival és nem tudok rá vidkártya frissítést feltenni...mi a trükk? köszönöm

  • mukika36
    #1203
    Most néztem rá a supportra és valamikor a napokban felkerültek a win7-es driverek.
  • Balee 007
    #1202
    Mi hiányzik a hivatalos oldali supportból?
  • mukika36
    #1201
    Sziasztok!

    Dell Inspiron 5537-hez szeretnék windows 7-es drivert.
    Tudnátok adni egy linket? (hivatalos oldalon nincs teljes driver lista)

    Segítsetek már!
    Köszönöm!