23656
1418743729.jpg
  • 0Fritz
  • Dorgal
    Kösz,hogy szóltál,ezt nem tudtam. Írok nekik, és elnézést mindenkitől.
  • buke
    Ide kellene beírni a hibát, minél többen:onfootmissions
    Utoljára szerkesztette: buke, 2025.07.28. 12:05:23
  • buke
    Cmdr. Dorgal: így van, jól láttad, a vásárlás után be lehet tenni mindkettőt és érdemes is.
    Ui: ezt a hibát jeleztem a Frontiernél, majd javítják:)
    Utoljára szerkesztette: buke, 2025.07.28. 11:53:38
  • Dorgal
    sajnos,nálam sem.
  • Dorgal
    A coriolisról vettem,nekem nincs még meg a hajó. Ha jól láttam,van rajta két restricted hely,amibe be lehet tenni egy 384-es és egy 192-es cargo racket. 8 D Mk II és 7 D Mk II. Remélem,nem csaptam be vele senkit.
  • buke
    Most látom, hogy a gyalogos küldikből 2 rész nem jelenik meg, pedig ezeket sokat használom főleg pénz szerzésre.
  • nibron
    Hát izé...visszakérdeznék. Miből hozol ki 1100-1200 cargót? Akkor ugye megvan a mi (a hozzászólásodra válaszoltam), az pedig, hogy hová eléggé adott a mérete miatt. Bővebben kifejtve, ha van egy állomás ahol qva jó fuvarok vannak de nem fér be a kis aranyos, akkor ugye bhatod? Első körben az 5000-6000-es fuvarokra gondoltam teljesíteni, de már a nemtom hanyadik nem jön össze a mérete miatt. Ami pedig összejönne azért inkább fel sem kelek annyi haszon sincs rajta.
  • buke
    Sziasztok, aki a koloniára is szeretne egy PCMKII-est és meg szeretné úszni a szállítási költséget, akkor érdemes most egy holnap 28.-án 16:00 órakor induló FC járatra felmenni a Pantherral és ugyan kicsit több napig tart, de aug. 2.-ra tervezi a tulaj, hogy ott lesz kolonián. Nincs shipyard, tehát más hajót ezen kívül nem lehet oda szállíttatni. A Panther-t viszont itt még a bubiban kell A-Class-ra modulizálni, ez kb. 900 millió lesz.
    Indulási rendszer: Tau bootis FC: Promethean Flame [XZG-GHJ] Indulási időpont: 16:00 óra magyar idő szerint.
    Az utazás ingyenes, nem fontos bejelentkezni, a DC-re. Én sem várom ezt el senkitől, amikor publikus utazást hírdetek.
  • Dorgal
    Mármint mi és hová ??
  • nibron
    Oksa, de ha nem fér be?
  • Dorgal
    Így már értem. Kihozol belőle úgy 1100-1200 cargót, sok értelme nincs megtartani a Type-okat.
  • buke
    Cmdr. Dorgal: szia, a félreértés ott lehet, hogy az első példányt átvettem a Jameson állomáson simán ARX-ért, creditet nem kellett magáért a hajóért fizetni. ( az A-class modulokért viszont igen) Ezek után az a lehetőség, hogy a továbbiakban az állomások shipyard-jánál creditért vehetem a további példányokat ez megvalósult ! Viszont ez csak a bubiban van meg, a kolonia állomásain nem kapható. A Mandalay esetén is lehet így volt aztán pár hét múlva kapható lett ott is. Én akkor, tehát még a tisztán csak ARX-es 3 hónapon belül creditért vettem a további Mandalay példányokat az összes accountomhoz. Általában 1 accounthoz 2 Mandalay tartozik egy a Koloniás egy meg a buborékos.
    Más: akkor érdemes eladni a Type-9 állományt ?
  • Dorgal
    Jelenleg a Panther Clipper Mk II csak ARX-ért vásárolható meg korai hozzáférésben. Ez azt jelenti, hogy miután megvásároltad ARX-szel a játékon belüli áruházban, akkor bármelyik hajógyárral rendelkező állomáson átveheted.

Azonban fontos tudni, hogy a Panther Clipper Mk II nagyon nagy hajó, és nem minden állomásra fér be. A Colonia régióban az alábbi főbb állomásokon tudod átvenni és felszerelni:

Jaques Station (Colonia rendszer): Ez a Colonia régió legismertebb állomása, és általában mindent megtalálsz itt, ami kellhet.

Colonia Hub (Colonia rendszer): Szintén a Colonia rendszerben található, és a legtöbb modult és szolgáltatást biztosítja.

Robardin Rock (Carcosa rendszer): Egy másik népszerű, nagy asteroid állomás a Colonia közelében, hajógyárral.

Foster Terminal (Coeus rendszer): Egy megahajó, ahol szintén van dokkolási lehetőség.

Általánosságban: Mivel a Colonia régió viszonylag kompakt, a legtöbb nagyobb állomás 2-3 ugrásnyira van egymástól. A fent említett állomások jó választások, de érdemes megnézni az adott állomás szolgáltatásait, mielőtt oda szállíttatod a hajót.

Néhány hónapon belül a Panther Clipper Mk II valószínűleg kreditért is megvásárolható lesz a játékon belül, ahogy az a korábbi ARX-es korai hozzáférésű hajókkal is történt. Azért nem értem,mert ha megvetted,akkor a Coloniánál is át keil tudnod venni
  • buke
    Cmdr. Dorgal:
    ARX-ért vettem persze, szerencsére volt is elég a fő accountomon.
    Még egyenlőre nem jelenik meg vásárolhatónak a kolonián. A Mandalay esetében mintha választható lett volna, de nemtudom már. Lehet csak később teszik be ide.
    UI: az ARX mellett párhuzamosan vehetsz akármennyit creditért, de úgy látszik csak a bubiban. Kolonián még nincs bent. Ezért én oda vitettem egy pár fő accuontomhoz. :)
    Nem gond legalább fogynak a milliárdjaim :)
    Utoljára szerkesztette: buke, 2025.07.26. 11:09:39
  • Dorgal
    Ha ARX-ért megvetted,akkor annak ott kell lennie. Arról,hogy kreditért mikor lehet kapni,még nincs időpont.
  • buke
    Sziasztok ! Sikerült Nektek is beüzemelni a Panther Clipper MK II -t ?
    Kolónián még nem lehet kapni, így kénytelen voltam egy szállítást elindítani egy gyári Panthernél, így olcsóbb és majd később fejlesztem tovább elöszőr A-Class-ra, majd végül ezt is mérnökölöm itt.
  • 0Fritz
    Könnyed délutáni program. :)
  • nibron
    Belefogtam a legnagyobb projektbe, már csak 190-et kell fordulni.xD
  • nibron
    A kisebb objektumok építésekor nem túl okos dolog a carriert használni, mert a felpakolászás és kiürítés nagyon sok plusz idő. Inkább magában csak egy cutter.
  • nibron
    Kipróbáltam a kolonizációt: összességében nem olyan rossz, tipikusan frontier-es.

Van az a 3 hetes határidő: Kevesebb mint 2 nap alatt felhúztam egy OutPost-ot (mással nem is érdemes indítani). Egyetlen forduló kellett a Carrier-nek. Kamion a Cutter volt. A határidő csak az első állomásra vonatkozik (primary port). Amikor továbbiakat építesz, akkor ott már lehet előre tervezni, akár kijelölheted az összes slot-ot (mondjuk totál hülyeség), te döntöd el, hogy milyen sorrendben, mikorra építed fel. A további építkezések a construction pontoktól függenek, nem tudsz bármit építeni a legelején.
    Amit behordasz cuccot az építkezésbe, annak az árát visszakapod, nyereséggel/veszteséggel együtt. Úgyhogy költséged ezért külön nem keletkezik. Viszont a Carrier ugrálgatása nem ingyenes. De végső soron a kolonizációhoz nem szükségeltetik hatalmas vagyon, csak a Carrier feltöltéséhez szükséges némi befektetés.
  • 0Fritz
    Alapból nincs.
    Makrózható, vagy hangvezérléssel megoldható.
  • nibron
    A "request docking"-ra nincs hozzárendelhető gomb?
  • nibron
    Ha primary port-nak OutPost-ot választunk, akkor lényegesen könnyebb a helyzet. Azt simán meg lehet ugrani. Anyagbeszerzés viszont rohadt egyszerű. Még Carrier sem kell, elég egy jó nagy hasú kamion. Jelenleg is a Cutter amiből a legnagyobb rakterűt lehet csinálni?

#23631: Szerintem félreérted. xD Szóval nem az a lényeg, hogy mennyi munka, stb... hanem az, hogy ez egy játék. Csináltak vmit, ki lehet próbálni. Szokás szerint olyan "Braben"-esen, de ez van. Carrierem sem azért volt mert kellett, hanem mert ki szerettem volna próbálni. Így van ez ezzel is. A linkelt videóban szereplő rendszerben besegítettem kicsit, befejeztem ezt-azt. Rájöttem közben pár dologra, arra is, hogy elég biztonságos szállítani, nem nagyon csesztetnek.

Szóval most az lenne, hogy keresnem kellene egy rendszert (na ez nem könnyű feladat), ahol lehetőleg scoopolható csillag van, legalább 1 használható planéta, és ha van kavicsos terület az már maga a kánoán. Az első objektum (primary port) egy távolabbi ponton lévő industrial outpost lenne. Ha messziről kell szállítani (3 ugrásról távolabb), akkor Carrier a raktér miatt.
    A kérdésem most csak annyi lenne, hogy amit megveszek és berakom az állomásba, azt a pénzt elveszítem, vagy ugyanúgy visszakapom, mintha másnak csinálnám? Mivel nem az enyém lesz az állomás, csak építem, szerintem jogos a kérdés.

Szerk: szóval a rendszerkereséshez jó lenne vmi jól használható "kézi készülék".
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2025.03.26. 10:38:45
  • Caliph
    arra figyeljetek mit vállaltok be,mert ugye 21 napotok van összehordani a materialt,ami még fleet carrierrel is rohadt sok kamionozás egyedül :D szal csak óvatosan
  • Amergin
    Nem tudom jól értem-e ezt a kolonizációt.
    Tehát tegyünk bele rengeteg munkát, időt, pénzt hogy a végén 20 kilók legyünk?
    (Vagyis hogy keressünk maximum heti 5 milliót, ami nekem ugyanazt jelenti.)
    Ez komoly?
    Vagy félreértek valamit?
  • 0Fritz
    Egyedül nem vágnék bele.

A hozzászólásokat olvasd el.

• nibron
    Sziasztok, játszott már vki a kolonizációval? Érdekelne, hogy érdemes-e.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2025.03.22. 09:36:39
  • Dorgal
    Olyan tíz körül ott volt,habár én megvettem még akkor,amikor megjelent,nem tudom,nem-e csak azért láttam.
  • buke
    Dorgal: Pontosan hány órától ? Jameson-on még nem láttam reggel.
  • Dorgal
    A Mandalay már vehető creditért.
  • 0Fritz
    Elvileg az adatok nagyobb esélyel találhatóak az agrár és a high-tech településeken.
    A település termináljánál a "Facility" menüt böngészd végig és ott kell mutatnia, hogy van-e Power Data Port.
  • LV 426
    Konkrétan meg van nevezve a rendszer, hogy honnan kell, ez a Votama, írtam is, hogy az "adott rendszerben". Mégsem találok ilyen adatot. Arra gondoltam ,hogy biztos van vmi spec. feltétel. pl. military, vagy research settlement, de ott sem volt ilyen
  • 0Fritz
    A küldetésnek megfelelő rendszerben próbálod?

"The Power data types are:
    Power Association Data
    Power Classified Data
    Power Industrial Data
    Power Political Data
    Power Research Data
    Only Power Classified Data from data ports counts towards the mission. From the mission description, you would go to a system that is in Exploited, Fortified or Stronghold and hunt for Power Classified Data from data ports and then sell those to the Power Contact in the same system you found them in."
  • LV 426
    Powerplay Weekly Assigments-nél van most 2 recover classified data küldetés is. Az adott rendszerben megnéztem már vagy 5 settlements data portját, de sehol sem találok ilyen adatot. Tudja valaki a megoldást?
  • Dorgal
    Érdemes kipróbálni azt is,amire ez a fajta FSD tulajdonképen való. Jó a tíz-tizenöt plussz ugrótáv,de még jobb,amikor egy rendszeren belül pár másodpercen belül lerepülöd a két-háromszázezres távolságot.
  • buke
    Arpad82: igen majdnem 100 lett. rekord ugrás
  • Dorgal
    A száz ,az egy kicsit túlzás,de a nyolcvan az új 5A FSD/Soc/ vagy mi,mérnökölésével simán megvan.Anacondára nyolcvankettőt írnak,nekem a Mandalay-re ugyanannyi lett/82/ ,a Krait talán hetvenöt és még az Asp is elérte a hetvenet.
  • buke
    * az idő kiírás persze lehet nem a mi időnk :)
  • buke
    Köszi, megnéztem, egy próba vásárlást végeztem és ez működik végre ! Remélem a többi funkció is jó lesz. Érdekes a beírásom előtt pár perccel rakták ki a posztot, gondolom a fórumon is kirakhatták azóta.