65
Melyik ISDN modem a jó melyiket vegyem??? HELP???
  • Klub
    #65
    már vannak újak.
  • Propeller
    #64
    Az 1.7 Standard se sokkal jobb, ha ilyen gondok vannak, de azért nem utolsó szempont, hogy 30 vagy mennyi ezer helyett ingyen hozzá lehet jutni...
  • rage
    #63
    Valaki abban tudna segíteni, hogyha haveromnak van egy
    ISND NT-je, nekem egy ISDN Netmod-om, akkor hogyan tudunk
    telefonos kapcsolatban játszani?
    (Úgy, mint régen, 2 sima modemmel, akkor megy)
    Most hiába telefonálok hozzá a Netmoddal, ki sem cseng nála

    Feltettem az RVS Com light verziót, azzal legalább már Faxot
    tudok küldeni, bár, fogadni nem sikerült....

    köszi,
    rage
  • Laalee
    #62
    56/9=6,2 ez kimaradt a marcsak utan :)
  • Laalee
    #61
    hmmm 56K s modemmel a büdös eletben nem lesz több sebesegeg... akarhogy akarod is...
    az elmeleti sebessege is 7kbyte amiböl lejön meg a stop bit marcsak az esetleges ecc az hogy soha nemfogsz 56K val csatlakozni + az upload tehat az az 5 k egy modemmel igenis hogy jo nemtom i a bajod vele....
  • pilóta
    #59
    Csuka!
    Valószínűleg azok az oldalak megvannak már a temp. internet file-okban, és a winyóról elég jó lehet az átviteli sebesség :)
  • Laalee
    #58
    rakd at multilink re hatha engedi hasznalni a szolgaltatod... :)
    megiscsak jobb a helyzet 115k val mint 64 el... amugy van egy program ami a sorosportot engedi tulhajtani igy a kulsö isdn NT k et is lehet 128K val hajtani ha meg kis ping kell akkor a belsö isdn kartyak alitolag gyorsabbak ilyen teren.
  • Dikkma
    #56
    HE?
  • Dikkma
    #55
    Modem= a falidobozban levő szarok.
  • Dikkma
    #54
    Nincs időm mindent leírni, a lényeg, hogy ma kaptam meg az új passt a matavhoz, de csak egy modemmel tudok, es csak 64k-val csatlakozni.

    A telepítő inf-benm ezek a modemek vnnak:

    NT1+2AB+V.24 PPP (PnP)
    NT1+2AB+V.24 PPP
    NT1+2AB+V.24 X.75
    NT1+2AB+V.24 V.110
    NT1+2AB+V.24 V.110 sync
    NT1+2AB+V.24 V.120
    NT1+2AB+V.24 ML-PPP
    NT1+2AB+V.24 HDLC transp
    NT1+2AB+V.24 X.25-B
    NT1+2AB+V.24 Byte transp

    Melyiket hasznaljam?

    Most a legfelsőt hasznalom, de csak 64k-val akar csatlakozni, ami nem baj, de UT-ben 500 körül van a pingem. A com1 port 115200-on van.

    Mit állítsak még?
  • Dikkma
    #53
    Mivel ti most ketten együtt partiztok, nagyon gonosz dolgokat fogalmaztok meg, és nem is foglakozom veletek. Majd ha különváltatok, normálisabbak lesztek megint.

    De ha meg kell magyarázni, legyen.
    Sid megint te kezdted a másik dolgainak ócsárlását. Idejöttél, elkezdted mondani, hogy az ISDN szar, egyebek. Te kezdted, nem én.
    Több dolgot tudok mondani: neked nincs saját elérésed.
    Éjjel-nappal megy a net. Tudom. Örülj neki.
    A LAN helyhez kötött. Mikor lesz neked olyanod?
    Mivel itt totál nem az ISDN vs. LAN-ról volt szó, ezért megkérlek, ne nyomd itt magad.
    Senki sem mondta, hogy az ISDN jobb, mint a LAN. Csak te nyomod magad a LAN-ra.
    Ja, és nem tudom, hogy miért hiszed, hogy körülötted forog a világ, és minden rólad szól. Ha nem bevakkantanál ide néhány bunkóskodó mondatot, aztán mennél tévézni, akkor tudnád, a topic arról szól, hogy milyen isdn-kártya a legjobb. De a cím: modem. Erről folyt a vita, és arra mondtam, hogy nincs modem. Nem neked. Nem vagy te olyan fontos, hogy minden rólad szóljon.
    Ja, nem kell bevinnem a CH épületbe, tudod létezik olyan, hogy kollégium. Hallottál már ilyenről?
    Sid elfelejtésedre annyit, hogy a modem az modem, az isdn-en nincs modem, nem helytálló az eszemefuttatásod. Egyébként meglehetős butaságra vall azt hinned, hogy egy csettintésre kapcsolódom az Internetre.
    OH! Még egy kérdés! Ezek az elmés hozzászólások most éppen miről jönnek? LAN-ról? Ja, az jó. Akkor bocs.
    Tomcat, neked nincs kettő géped, ezt te legalább annyira tudod, mint én. Mint mondtam, szépen elvoltam ebben a topicban, mire jön Sid, hogy milyen szar az isdn ( nem hiszem, hogy nem fogadna el otthonra valami internetet. Nyáron mintha jó lett volna, hogy ott volt a modemed. ) . Te meg a sok eszeddel a pártját fogod. Ellenem. Ami nem lenne baj, csak nincs vitaalap. Nem mondtam, hogy mi a jobb, semmi ilyesmi. Ja és nagyon köszönöm, hogy a nagy tapasztalt öreg harcos módjára megosztod velem tapasztalataidat, de senki nem mondta, hogy a Matáv a jó és a szép. Tudod jól, hogy nem vagyok Matáv-párti.

    Na mit mondtok? Bár szerintem totál nincs ráé szükség, de felajánlom a döntetlent. Ne abból álljon a fórum, hogy mi baszogatjuk egymást. A helyzet itt az volt, hogy a Sid bejött, és elkezdett menőzni a LAN-al. Na és? De nem baj, csússzunk el mellette.

    ja még can egy, Sid, azért ezt "nem mint egyesek... :)"

    Akár ott van a szájli, akár nem.... kb. 30-40x annyit ülsz a számítógép előtt.
    "már éjjel-nappal mehet, mivel nem lesz hálókorlát, másrészt a koleszban úgy is mindig a gép előtt ülök, "
    "Másrészt igy edződöm, ki tudok birni legalább két napot net nélkül, nem mint egyesek... :)"

    Azért ezt a mondatot a Cilától vagy a Takitól megemésztem, de tőled sok. Ezt lásd be. Hetente kb. 3 órát gépezem. Te naponta.
  • Sid
    #52
    Nekem is két gépem van, csak a 486-ossal mit kezdjek a neten???? :)
    Másrészt igy edződöm, ki tudok birni legalább két napot net nélkül, nem mint egyesek... :)
  • Tomcat
    #51
    Nekem is két gépem van öreg...
    Hál istennek az egyiken LAN os elérlés van, mert egyre jobban érlelődik bennem az a gondolat, hogy itthon hagyom a francba a netet. ISDN? Elsírom magam olyan lassú-s hála a kis matávsuxxnak, drága. ISDN Mindenkinek+1 szál=12E FT+6,4kbyte/s? Nagyon vacak...
    Szóval te is hamarosan ebben a helyzetben fogod találni magad. Az újdonság varázsa, oszt kész. Jönnek a "matávsuxx bugok": nem tudsz kapcsolódni, ha igen, áll a böngészés mert adat az aztán nem jön. Nem szakad? na ja, nem gyakran... Szóval igen nagy selejt az amit aranyos kis, monopol helyzetben lévő szolgáltatőnk nyújt. na ez marhára nem ebbe a topicba való, de már leírtam...
    Ki a franc kötözködött veled?
  • Sid
    #50
    Ja, és azt elfelejtettem, hogy igaz, hogy modem nem kell hozzá, de akkor is beleraksz, hozzákötsz valamit a gépdhez. Nem?
    Vagy te csak úgy csettintettél, és magától rákapcsolódott a géped a kábelre?
    Úgyhogy nem mindegy hogyan hívod azt a dobozt, kártyát? Szerintem a modem szó éppen megfelel, mivel arra utal, hogy a telefonhálózatra kapcsolja a gépet.
  • Sid
    #49
    Nem érzem, elsősorban azért, mert nekem mostantól, már éjjel-nappal mehet, mivel nem lesz hálókorlát, másrészt a koleszban úgy is mindig a gép előtt ülök, úgyhogy a hazajövetel egy felfrissülés, mivel kialszom magam.
    Az isdénes modemhez nem én szóltam hozzá...
    Hol itt lesz a géped?
    Beviszed a CH épületbe??
  • Dikkma
    #48
    Sid, ha veled beszélek, akkor sem érzed a szánalmat a hangomban? hazajössz, aztán se gép, se net. Fasza a LAN, mondhatom. Nekem két gépem van, egyik majd itt lesz, ráadásul ugyanazt a netet használom napközben, mint te.... még mindig nem érzed a szánalmat?

    Ja ISDN modem nincs! A modem a modulátor-demodulátor szóból származik, erre az ISDN esetében nincs szükség ( átalakításra). Sid és Béci, jobban örülnék, ha ilyen értelmesebb hozzászólásokkal töltenétek együttlétetek édes perceit, és nem szánalmasan kötözködnétek másokkal, pl. velem.
  • Jockey
    #47
    jaja, de az nem a régi matávos kártya?
    mert ha az akkor az kb 2-3 éves produkt..
    végül is mid1, csak menjen mint a golyó..:))
    mellesleg tomcat ha nem olvastad volna: olyan kártáyóról beszétem, ami ha mindkét szálon húzod és emeled a telefont akkor lebontja az egyiket..
  • Jockey Ewing
    #46
    Ha mindkét vonalra előfizetsz, akkor nuku telefonálás, míg megy a net, ezt se feledd!
    Ez ugy hangzott, mintha nem is lehetne abszolut teflonálni mellette. Elő van fizetve 128-ra, de attól függetlenül fel bír lépni 64-el is.

    PC kártyára, meg annyit tudok mondani, hogy érdemes a Eicon Diva PC Card-ot berakni. Teljesen stabil, és megy minden 1000L.
  • Tomcat
    #45
    csak akkor tudsz mindkét szálon netezni, ha 128kbit/seces elérésre fizetsz elő...
    másképp nem. Más dolog, hogy ki tudod használni azt a 2. szálat is, egy másik kártyával, vagy hagyományos modemmel, ha előfizetsz egy másik szolgáltatónál is-bár ebben az esetben nagyjából ott vagy anyagilag, mintha mindkáét vonalra előfizetnél.
    Ha mindkét vonalra előfizetsz, akkor nuku telefonálás, míg megy a net, ezt se feledd!
  • Jockey
    #44
    üdv all
    gyors kérdés és kérnék gyors választ is:)
    hozzák lassan végre ezt a teü isdn-t és nincs még hozzá pc kártyám. milyet ajánlotok???
    lenne lehetőségem egy olyan kártyára, amely szoftveresen kezelné a két vonal használatát(tehát ha emelede a telefont lebont az egyik szál, stb)!
    érdemes e vele foglalkoznom? jah és téynleg: elő kell fizetni a második elérésre is, avgy scak ha használom auto számláz?
    sok egyszerre de sürgős thx..:)
  • Tomcat
    #43
    Falu? Grrr, széjje szedlek...
    Matávsuxx dögöljön meg!
    To Dikkma from Sid: Szarok a matávra, a LAN-os hozzáférés a legkirájabb. JA és jövö félévtől nincs hálókorlat!
  • Dikkma
    #41
    tomcat, ja mert szerinted én ezt az oldalt nem ismerem. Nem megyek le falura 26-án, de te gyere fel tüntetni a Matáv ellen.
  • Jockey Ewing
    #40
    Van aláírás, tsak nem akarom nagyon lassítani vele a topic-okat, és tsak ritkán rakom be. Vagy, ha már nagyon régen volt a topic-ba. Ja, meg nem is akarom azt, hogy azt mondják rólam, hogy figyelemfelkeltő. De lehet, h így is azt mondják. IE alól vagyok most, de Netscape alól is be lehet tenni, tsak nem látszik a mozgás. De tessék: :o))))))
  • Tomcat
    #39
    Hi!

    A matávgeci mindenki nagy ellensége! Pusztuljon a mocskos féreg...
    Nézzed meg eztet a címet ötletkért :)

    hack, crack, amit csak akarsz...
  • Dikkma
    #38
    Nem vagyok előfizetve rá, úgyhogy csak érdeklődés szintjén kérdeztem. Azért köszi.. a MATÁV egyébként hirtelen nagy ellenségemmé vált, valahogy meg akarom őket szopatni. ( Dávid és Góliát ehhez képest gigászok csatája.... bár ez is, csak én nem vagyok gigász).

    Gondolttam rá, hogy egy suligépről, ahonnét nem jutnak a nyomomra, küldök nekik 2-3000 levelet, meg ilyenek. Valaki mondjon még 5leteket!

    Ja, Jockey: nincs már mozgó aláírásod? Lustulsz? Vagy csak a Netscape?
  • Jockey Ewing
    #37
    Ha elő vagy fizetve rá, akkor mehet. pl. a PC kártya feltelepít vagy 10 fajta modemet, és 2-őt kell használni. Ha 64-el akarsz felmenni, akkor az egik fajtát, ha 128-al akkor a másikat. Vagy a másodikat hozzáadod a MultiLink-hez. Így mennie kell.
  • tom jones
    #36
    Ecceru, 128ks elofizetes kell, es a masik ket drot veget is bekotik, igy mindkét 64ks (B)csatornát tod használni. Ha jol tom, a 64ks elofizetes csak ket derotot hasznal, hazilag buznyakolni nincs eretelme, mert az igazsag odaat van.
    TJ.
  • Dikkma
    #35
    Jockey: tulajdonképpen nem is tudom, hogyan lehet mindkét vonalat használni.

    Hogyan? Gondolom fali izével elég nehéz :-((((

    Akkor hogyan? A PCkártyán két kábelt nyomsz be?
  • tom jones
    #34
    Egyebként meg a kib.szott (na mi van a '.' helyén) Extra-rol egy hete nem tudok egy teljes játékot letölteni. (5x20MB, eddig kb. 85 retrájolt fájlonként, de még mindíg van összesen kb. 15MB) Meg jó, hogy vannak GetRight és tsai. Úgyhogy lehet akarmilyen szuper kapcsolat kifelé, az igazság mégiscsak odaát van. Ja és ez sem leszakadás miatt, hanem busyság miatt.
    TJ.
  • Jockey Ewing
    #33
    Feljebb volt téve. Ugy sem lett jobb egy fokkal sem.
    Király nagyon. Fent vagyok 10 órája a net-en. Nem szakad le.
  • Dikkma
    #31
    KÚL... egyébként télleg a soros port is lehet gond, ugyanis már 56-os modemnél is lehet néha torlódás az adatátvitelnél.
  • Jockey Ewing
    #30
    Végülis ebben is van valami.
    A kisfiamot segg részegen írtam.
    Különben beleraktam egy Eicom Diva PC kártyát a gépbe, és láss tsodát, egyből 13.5-14k az átlag letöltés, és nints is semmi gond.
  • Jockey Ewing
    #28
    Na és szerinted mi lehet a gondom???
  • Tomcat
    #27
    Az ilyesmiket csak Dikkma barátomtól veszem kötözködésnek... :)
  • nyunyu
    #26
    ISDN-nel a 64/128 Kbit/sec az a tiszta adatatvitel, mivel a vezerlojelek a D csatornan kozlekednek. (Kulon)
    Modemnel az 55.6 Kbit/sec egy resze elmegy a vezerlojelekre, igy abbol kb. 20% nem hasznos adat...
  • pilóta
    #25
    Azért lehet, mert a soros port nem birja a 128-at, csak valami 112-öt, vagy valami ehhez hasonló értéket. Ezért ajánlják inkább a PC kártyát.
  • Jockey Ewing
    #24
    Kellett nekem mondanom.
    Ahogy beírtam megállt megint, de most a net is. Az IRC ment tovább. Ilyenkor disconnect és utánna ujra connect. Most azóta jön 8.8-al. Ha egy tsatornát használok én is, akkor nekem is jön 6.5-7k-val. Miért lehet ez???
    Különben kbyte/sec Tomcat. De nehogy kötözködésnek vedd!
  • Tomcat
    #23
    Szar ügy! Nekem falidobozzal, csak az egyik szál használatával simán megpörgi a 6,5-7,0kbit/secet...
    S tartja is. Valahol kicseszik veled a Matáv :(
  • Jockey Ewing
    #22
    Az mitől lehet, hogy Lkezdek valamit letölteni, és vagy 3 vagy 5 vagy 30 stb. perc mulva megáll a letöltés. Meg nem megy tsak 1-2k-val. A legjobb eset az az, ha 10 percig bírok tölteni 9k-val. Ennyi fölé nem megy, pedig 128kbit/sec-al vagyok fellépve. NT dobozos ISDN-em van. A net az megy tovább, de a letöltés megáll. :((((
  • Tomcat
    #21
    mégis mit vártál az ASDL től? hogy lassú legyen?
    Akkor legyen nagy a szád, ha otthon is azt használod...
    Jelenleg megfizethető: ISDN, meg a kábel...