2
  • kvp
    #2
    "Az okostelefonnak messze több kára van, mint haszna!"

    Ez egy felhasznaloi hiba, ami a felhasznalo cserejevel javithato. Az okostelefonokon is van ne zavarjanak funkcio, amivel letilthato az ertesitesek es a hivasok kicsorgesenek engedelyezese. Mellekhelyiseg hasznalat elott be kell nyomi, elerakni a keszuleket (asztal, taska, kabat, stb.) es csak kezmosas utan elovenni.

    Persze egy okosabb telefon felismerhetne automatikusan, hogy eppen mit csinal a tulaja es ahhoz kepest automatikusan nemitani, az ismert idobeosztas szerint automatuksan valtani az ertesitesi szintek kozott, stb. de ezt az ember kezzel is meg tudja tenni, kb. 4 mozdulattal. (unlock, quick settings, set/clear option, lock) Es onnantol mindig annyira zavar a telefon amennyire megengedtuk neki.

    A gond a franciak altal is emlitett, direkt fuggoseget okozo tervezesi elvekkel van, amivel nem igazan tudnak mit kezdeni, ha a kormanyuk iranyitasa ala nem tartozo kulfoldi cegek hatarozzak meg a technologia fejlodeset. (amiket szabalyozni se nagyon tudnak, meg EU-s szinten se nagyon)
  • Akva
    #1
    A technikai fejlődés minden egyes lépcsője 12-20 hatalmas és lényegében megoldhatatlan problémát generál, szóval jó lenne visszafordítani a fejlődést. Már azzal is el lett cseszve a magánélet, amikor a lakásokban lehetett valakit telefonon zaklatni. Az okostelefonnak messze több kára van, mint haszna! Még a buta (mobilnak) is. Egyre gyakrabban hagyom otthon szándékosan. Kedvencem, amikor éppen hugyozok vagy szarok, amikor csörög. Hugyozáskor ki se tudom nyomni, mert akkor melléhugyozok.