4
  • lammaer
    #4
    Nekem az MPLel mint csomagkiszállítóval nincs bajom, kb észre sm veszem a különbséget hogy ők vagy valamelyik másik futárcég hozza a cuccot.

    Az hogy van +1 opció vevőként nekem csak jó, nagyobb konkurrencia, erősebb verseny, olcsóbb árak.
    Ha meg az MPL drágább mint a többi, akkor meg nem zavar senkit.
  • Arnika19
    #3
    Sajnos a Magyar Posta ebben is mellébeszél, mert nem minden esetben kell, ugyanis vannak olyan dolgok amiket nem kézbesítenek, amely webshop ilyet forgalmaz annak nem kell a Postával foglalkozni és ezt a félmondatot mindig elhagyják, szerintem szándékosan.
    Annak sincs értelme ennek amikor a vevőnek nem kell választani, mert ingyenes a szállítás.

    Így szól az pontos jogszabályi hivatkozás, a feltéve utáni részt hallgatják el és ez így pofátlanság:

    „3/A. § A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szerinti távollévők között kötött szerződés alapján értékesített áru kézbesítése érdekében az egyetemes postai szolgáltató által nyújtott postai szolgáltatás igénybevételének lehetőségét a kereskedelmi célú internetes honlappal rendelkező vállalkozás a honlapján biztosítja,

    feltéve, hogy az értékesített áru postai szolgáltatási szerződés keretében történő kézbesítését az egyetemes postai szolgáltató az általános szerződési feltételeiben lehetővé teszi.”
    Utoljára szerkesztette: Arnika19, 2024.03.01. 09:03:42
  • Csaba161
    #2

    Egyszerűen védekezhetnek a netshopok ez ellen, be kell vezetni a csomagolási díjat! A régi szállítóknál pl. 25 Ft, az MPL estén pedig akár 2500 Ft lehet a csomagolási díj, arra hivatkozva, hogy nem látják biztosítva, hogy különben sérülésmentesen megérkezne a feladott árujuk...
  • csicso82
    #1
    Jesszus, napi szinten járok - munkával összefüggésben - a postára de még a mostani munkájukat sem bírják ellátni rendesen. Agyhugyfaxt kapok amikor nekiállnak a gagyi biztosításaikat árusítani, miközben bazi nagy sor van.