4
  • NEXUS6
    #4
    Az a gáz, hogy felmerül a kérdés, hogy ez a romlás vajon miért van?
    Sztenderd válasz lehet, hogy mert a klíma, az időjárás megváltozott.
    Közben pedig, a káoszelmélet szerint, és ugye ennek a modernebb kiteljesedése pont az időjáráskutatáshoz kapcsolódik, az időjárás, egy kaotikus, összetett dinamikus rendszer, ami sokáig akár követhet is valami beazonosítható mintázatot, amit az AI meg ki is szúrhat , de aztán magától is képes egy más működési módba lépni, anélkül, hogy jelentős külső behatás történt volna. Ott viszont az AI,tudománya, tekintve, hogy nincs kaotikus modelleket tartalmazó alrendszere, széttárja a kezét.

    (A klíma modellek is pont ezt próbálják belőni, hogy a klíma egésze mennyire kaotikus, vagy épp mondjuk úgy hagyományos, követ bizonyos mintázatokat nagyon hosszú távon is.. Eközben sajnos az egész modern klímakutatás szinte végletekig megy abban, hogy a CO2-t mintegy kizárólagos jelentőséggel ruházza fel ebben a jelenségben, hogy ezt mennyire befolyásolja. Szerintem nyugodtan kijelentethetjük azonban, hogy az elmúlt 30 év komoly erőfeszítései ellenére ez, ennek bizonyítása nem sikerült.)
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #3
    6-9 éve nagyon jó volt a Google által használt Weatherchannel-es előrejelzés, mostanában pedig alig lát 10 órát előre, openweathermap jobb nála. Ezt a szintet nem lesz nehéz megugrani..
  • manypet
    #2
    A bölcs Bástya elvtársra mindig lehet számítani. ;-)
  • NEXUS6
    #1
    Szerénység! XD

    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2023.11.16. 10:53:18