5
  • t_robert
    #5
    A helyzet az, hogy mindenhol csökken a mozi látogatok száma. Oda ahová én járok moziba 7 vetítőterem van. ebből az egyik terem az 3D(bár lehet, hogy több) ha jön egy új film és az első hétvégén lesz 10-15 néző az előadáson az már sikerfilm. Pedig úgy 100-200 fő közti a termek befogadó képessége. Ha már egy előadás 10%.os nézőszám mellett megy az kasszasiker. :) 2-3 hete voltam egy akkor induló filmen és egyedül voltam a 110 fős teremben. Eleinte úgy tűnt a jegyfoglalásból, hogy lesz még egy néző, de az végül nem jött el. Miért csökken a nézőszám? Mert tényleg egyszerübb és kényelmesebb valami netes streamen megnézni otthon kényelmesen senkitől nem zavartatva a filmet ahelyett, hogy adnék érte 2000-2500 forintot. Nem kell odamennem, visszajönnöm stb. akkor állítom meg a filmet amikor akarom. azt szem közben amit akarok. ha böfögni akarok vagy fingani közben akkor azt teszem... :) Ezzel azért egy mozi se vetekszik kényelemben és praktikumban. Ráadásul például az HBO MAX előfizetésem havonta 1790 forint. Ebből a pénzből akár 20 filmet is megnézek egy hónapban. Ráadásul az én kajám otthon amit elnasizom közben nem kerül 2000-2500 forintba... :)
  • Cat #3
    Szinte tökugyanazok a filmek mennek a magyar és az amerikai mozikban.
  • dyra
    #3
    Hát nagy TV otthon nincs előtted csamcsogo emberek hada, pisilni járó tömegek stb... Manapság már otthon is elérhető a mozielmeny.
  • Vanek úr
    #2
    A kérdés, hogy MI miért nem együnk moziba, majd jönnek amcsis moziadatokkal. Nos, hát MI azért nem megyünk amcsi moziba, mert kurva messze van, és kurva drága lenne. De nem baj, gondolom, a címet is lefordították, mint a hírt (esetleg AI-val); és rá se néztek, hogy nem MI vagyunk a hír célközönsége, hanem ŐK.
  • manson222
    #1
    Mert a színház a király! SG úgy tesz, mintha menő lenne filmeket nézni, pedig nem az.