2
  • Anonymusxx
    #2
    "A közösségi média csak a valóság illúzióját árulja"

    Mint ahogy a hírek, híroldalak is. Elég megnézni a hírek alatti kommenteket, mindenki abban az illúzióban van, h tökéletesen tudja az igazságot, csak azért mert elolvas egy-két hírt, v cikket.
  • kvp
    #1
    Szoval egy muzulman politikus felszolitotta a vilagot, hogy ne osszanak meg informaciokat az izraeli esemenyekrol, mert az emberek esetleg utalhatjak toluk a muzulmanokat. Ugyanakkor a hivatalos europai politikusok felszolitottak az embereket, hogy csak a hivatalos narrativa szerinti hireket osszak meg, mert csak az igaz amit ok mondanak. Ertem en, hogy sok az alhir, de ezeknek az embereknek nem azok kiszurese a motivacio, hanem a sajat narrativajuk kizarolagossa tetele.

    Ez olyan mint a rule of law versus rule of people. Az elso a torveny hatalmat jelenti az emberek felett, a masodik az emberek (a tobbseg) hatalmat a torvenyek felett. A vilagot iranyito kisebbsegek az elsot preferaljak, az embereknek viszont a masodik lenne az elonyosebb, meg akkor is ha az pl. nem biztositja a toke tulajdonjoganak megvaltoztathatatlansagat. Nem veletlen, hogy az EU vezetese is allandoan a rule of law-ra, hivatkozik a populista (nepi) demokraciakban hozott dontesekkel, tehat az emberek tobbsegenek akarataval szemben.