27
Hova tűntek az emberek az SuperGamezről?
  • Kepek
    #27
    nade visszatérve a gyakorikerdesek.hu-ra, az hogy a búsba lehet, hogy a magyarok körében az összes oldalt nézve jelenleg a 36. leglátogatottabb oldal
    lényegében ez is csak fórum, és balfék a moderáció, pl. valaki programot keres, belinkelem, erre törlik mert reklám a program weboldalára mutató link, meg nem fogadja el a feltett kérdést mert ő nem érti mi a kérdés, sötét egy társaság
    mégis dübörög a szekér rendesen, és a reklámokból tuti jó summa jön be nekik
  • smith09 #26
    Talán 3 - 4 db topik az amibe rendszeresen írnak.
    Az egyik a kabaré topik ami már eléggé csak szűk rétegnek szól mert a forumuzással együtt ez is visszaszorulóban van.
    A többibe mennyit írnak az emberek az meg minden user látja. Kb. Semmit.
    Mi volt ebédre c is kb magunk szórakoztatása miatt frissül napi szinten.
  • tigeroo
    #25
    sg.hu subreddit?
  • Kepek
    #24
    Meg olyan történetek vannak... ez most fogadott a főoldalon, most komolyan, vagy nagyon unatkoznak az emberek hogy ilyeneket találnak ki vagy azt is simán el tudom képzelni, hogy mesterséges intelligencia gerjeszti a hülyeséget
    meg kell hagyni, néha szórakoztatóbb mint a gyakorikerdesek.hu
  • Kepek
    #23
    Azt nem értem, hogy a Redditet pl. miért használja annyi magyar, egyáltalán hogy kerülnek oda?
  • Botond #22
    Ugyanezen okok miatt, amiket írtam. Csak azt nem tudja senki Dzsonira és Dzsinire, a sziámi ikrekre fogni! :D
  • smith09 #21
    Régen volt az irc nevű kis program, talán emlékeztek rá.
    Az a felület bőven elég lenne a fórumozásra, csak hát azon nem lehet mindenféle idióta reklámokat bele tenni, meg élősködni rajta, meg magán a fórumon se.
    Ahogy kinéz az sg felülete szerintem tejesen jó lenne.
  • militavia
    #19
    Minden fórum ilyen kihalt, ez nem SG only, ez nemzetközi jelenség.
  • Dodo55
    #19
    Sosem volt itt a moderátorokkal gond, főleg nem amikor még a fénykorát élte az oldal. Lehetett mindig is bazdmegoldni, kurvaéletezni, zöldfaszozni, csak ott volt egy világos és nagyon helyes határ, hogy ez személyeskedést ne testesítsen meg. Onanntól viszont aki hülye volt, az bannolódjon meg :P

    Ami most megy a hírek alatt, az pedig sajnos nagyrészt a nagyvilág jelenlegi tragikus állapotaiból fakad. Tehát a világ lett ilyen szélsőséges, mert maradtak a gyökerek (családi, kultúrális, nemzeti) jelentöségét megkérdőjelező progresszívek és a régi feszültségek, sérelmek kétségbeesett felszínre hozásával segélykiálltani próbáló nacionalisták. És ha megnézzük, egy csomó egyéb téma is ezen törésvonalak mentén rendeződött mára. Ilyen időket élünk épp.
  • Botond #18
    Szerintem mi magunk tettük ezt tönkre. Kicsit olyan ez, mint amikor tegnap hülyének néztek a szomszédok, hogy az 5 lakásos társasháznak a kertjében közösen végzett kerti munka után felvetettem, hogy a ház előtt, az utcán kikopott itt-ott az aszfalt, javítsuk meg, és közölték, hogy az önkormányzat dolga, meg a befizetett adó, meg ez meg az. Értem, de a mi házunk előtt van, a mi mindennapjainkat keseríti meg, ha mi se teszünk semmit és évekig várjuk a csodát, hogy majd ideér az önkoris javítási hullám, akkor minek várjuk el, hogy mást érdekeljen ez?

    A fórum leromlását is lehet két moderátorra fogni, őket kipécézve, de azért sokan járunk ide már 20 éve, és igenis látni lehetett, ahogy az öncélú trollkodás térnyerése mellett fokozatosan átalakul a társaság, polarizálódik, és folyamatában szűnik meg az egymás meghallgatása, másik álláspontjának elfogadása, vagy legalább tolerálása, a belátás, hogy nem minden fekete vagy fehér.
    Ezt látni mindenben, politikától elkezdve az alapvető tudományos ténykérdésekben is, hogy a két szélső érték körül csoportosulnak az emberek, középen nincs senki szinte és a szélső értékről csak a másik szélső érték tagadása megy.
    Na most a fórum alapvetően egy kommunikációs csatorna, kommunikációnak meg két esetben van értelme, az egyik ha érdekel mit mond a vki, a másik ha neked közlendőd van a vkivel. Ha ezek elfogytak, akkor megszűnik az igény a kommunikációra. Szerintem jórészt ennek lehetünk szemtanúi. Leszarjuk már mint mond a másik, és fölösleges leírni a saját véleményem, mert úgyis csak jönnek a trollok és széttrollkodják hülyeséggel.

    Amúgy Dzsoni előtt Sedópapát is pont ilyen jelzőkkel illették, előtte Punkert is, előtte St-t is. Mindig utálták a moderátorokat azok, akiknek egy szakmai vitában annyi érvük volt, hogy a "kurvaanyád", és aztán csodálkoztak, ha ki lettek vágva. Aztán ezek az egyedek bekapcsolódtak a közösség építésbe, pl a mai napig minden nap születésnapja van a "buzimoderátrok" nevű usernek.

    Szerintem szisztematikusan ideszartunk az utcára a házunk elé, és most megy a csodálkozás, hogy senki se sétál erre. Na vajon miért?!
  • Dodo55
    #17
    Nem mondom, hogy az átlagember igényeit ne lenne érdemes és célszerű kiszolgálni a fenntarthatóság miatt megtérülési oldalról közelítve, viszont mellette a termékeny emberek érdekei nem sérülhetnének ennyire durván, mert nélkülük nem hogy a megtérülést szolgáló eredeti tartalom nincs, hanem akár a végén működő infrastruktúra sem lesz az egész kócerájhoz, ha teljesen lerohasztják ilyen érzéketlen módon a ráépített világ szöveteit.
    Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2023.08.23. 23:32:06
  • smith09 #16
    Nekem ez a tiktok sose volt feltelepítve, és soha nem is lesz.
    Általam értelmesnek tartott emberek napi szinten használják unaloműzésként.
    Inkább a fórumozás akkor, de leginkább könyv.
    Emlékszem mikor a könyvtárban jártam kigyűjteni szorgalmi feladatként anyagokat, hogy azt másnap az iskolában tudjam elmondani.
    De otthon is sok ismeretterjesztő könyvem volt, atlaszok, stb.
    Bízom benne, hogy hogy a kis lehetőség mint fórumozás megmarad sokáig.
    Az pedig hogy a neten mint szűrnek és módosítanak ( YouTube, Wikipedia ) elkerülhetetlen.
  • militavia
    #15
    Irigylem optimizmusodat. Az, amit a YT short és a szutyok tiktok is mutat az, hogy az átlagember számára a tartalom a tartalomnélküliség lett és figyelmét 30 másodperce sem lehet lekötni.

    Ha egy mai fiatalt megkérdezek, hogy mi az a fórum, lehet ,hogy azt se tudná mi az...
  • Dodo55
    #14
    Közben most a legújabb őrület már az, hogy rákeresel X amúgy ismert termék típusára, de helyette valami más Y típusra hoz ki találatokat a kereső. Mondjuk az X típus már kifutott, az Y-t meg még lehet kapni. De téged viszont kifejezetten az X-ről érdekelne pl. egy dokumentáció, amit kifejezetten bele is írsz a keresőkifejezésbe, mégis... És nem hiszem sajnos, hogy szimplán a Google lenne mostanság a korábban hangoztatott elvükkel szemben mégiscsak gonosz, sokkal inkább arra gyanakszom, hogy a mocsok SEO megoldások szülnek ilyen borzalmakat.

    Na mindegy, mert az ilyen ordító problémák, illetve sötét korszakok úgy is a végén mindig kellő visszacsatolást szülnek majd, csak addig át kell vészelni.
  • ximix #13
    Én is egy hasonló folyamatot érzékelek.
    Anno ha tudásra vágytál könyvekben kerested a megoldást, nekünk rengeteg könyvünk van, volt.
    Majd a net hőskorában szinte minden is elérhető volt ekkor a könyvek egy része felkerült a padlásra.
    Majd jött a mostani állapot amikor különféle jogok, érzékenységek miatt a tartalmak nem elérhetőek,
    a kereső nem talál rá vagy x fél letiltotta vagy a keresendő szóra 100-ból 5 értelmes találat van,
    mert pont felkapta valami trend és szeméttel árasztotta el a netet.

    A fórum ilyen szempontból jó, de
    - minden nagyobb topiknak kell legyen egy off topikja
    - a témákat jól kel csoportosítani, hogy könnyű legyen az eligazodás
    - kell egy jóféle kereső
    - előnézet
    - ect...
  • smith09 #12
    Egy adott témakörben sok információt összeehet gyűjteni, kb mint egy fb csoport.
    Csak ott sok a hülye, ahogy már itt korábban is elhangzott egyik hozzászólásban, azért is kerülöm.
  • militavia
    #11
    Minden fórum a világban kb. kihalt / megszűnt, ami egykoron nagy volt. Igen rétegműfaj ma ez már.
  • smith09 #10
    Ez a dizájn váltás is évekkel ezelőtt ha jól emlékszem?
  • KolkaF
    #9
    Érdekes módon dizájnváltás és a jonika moderátornak kinevezése óta csökkent meg jelentősen a felhasználók létszáma. jonika gúnyos stílusa, és rémuralma miatt nagyon sokan elmentek. Amit dzsinivel műveltek a chat-en, az minden volt, csak korrekt moderálás nem. Gyakran megszívatták a felhasználókat, majdnem anyázásba fulladt, amikor a chat-en segítséget kért. Dizájnváltáskor sokan jelezték nem jönnek már vissza ide, így is lett, de csak röhögött a két moderátor: "elment örökre, két nap múlva úgyis visszatér". Chat-en folytatott stílusok tehát: undorító volt. Aztán megszűnt a chat, jonika addig programozta, hogy elszállt örökre. Gratula neki.

    Tehát fő okok:
    1. jonika és dzsini
    2. dizájnváltás
    3. chat megszüntetése
  • smith09 #8
    Én sok információt találtam meg a forumon, és ahogy írod ezért is maradhatott fent még mindig mert visszakereshető és viszonylag széleskörűen tartalmazott adatokat.

    7. hozzászólás.
    Hát ha ez az ára, legyen. :)
  • Kepek
    #7
    Szerintem mesterséges intelligenciának kellene ide tartalmakat generálnia.
    Kedvencekbe felveszed a témákat ami érdekelnek.
    És ha van épp valami témába vágó hír, esemény, akkor robotnak kellene beírni, jobb híján, mint témaindító.
    És akkor talán felpörögnének a topikok és emberek elkezdenének írogatni.
  • Dodo55
    #6
    "ahogy írtátok a fórumozás kihalóban lévő dolog"

    Ez már csak olyan, mint a PC eladások végzetes zuhanása, arról is minden évben érkezik itt egy hír ;)

    Viccet félretéve egy fórum kereshető és tartalmilag egész jól struktúrált dolog, évek múltán is fellelhetők rajta hasznos információk. Már pedig jelenleg épp ezzel küzd az internet, hogy az információk kereshetősége kezd katasztrófális szintre süllyedni a különféle tartalomszolgáltatók visszás megoldásai miatt. Már pedig a nem kereshető információnak az értéke sem tud megmaradni, ezért ennek a folyamatnak a végén egy nagyon sok mindent maga alá söprő összeomlás van. Viszont majd pont az ilyen, még önálló saját alapokra épült fórumok lehetnek majd ennek akár a nagy túlélői. Tehát akár még az is benne lehet a pakliban, hogy majd ezen a topic-on fogunk mosolyogni pár év múlva, amikor itt és hasonló fórumokon fog gyülekezni az internet (pontosabban WWW, mert az internet az inkább maga a globális TCP/IP address space infrastruktúrális szövete, míg a WWW a HTTP alapú böngészés tartalmi/szolgáltatási rétege) ujjáépítésébe kezdő emberek tömege :)
    Utoljára szerkesztette: Dodo55, 2023.08.12. 16:53:29
  • smith09 #5
    Normálisan meg kéne csinálni a Facebookot végre és akkor az ember nem hányingerrel használná.
    Üzenet nem szerkeszthető. Tetű lassú oldalbetöltések, beakadások 20 poszt legörgetése után, pofámba erőltetett kikapcsolhatatlan ablakok a hírfolyamomban. FB-hoz köthető dolgot igyekszem kerülni.

    SG azaz annak fóruma jó kis oldal lenne, de ahogy írtátok a fórumozás kihalóban lévő dolog. : /
  • militavia
    #4
    A fórumozás, mint műfaj kihalóban van már vagy 8-10 éve.
    Akkor a FB volt menő. Ma már oda is csak a boomerek meg a trollok és félhülye nyugdíjasok tömegei járnak, fiatalok és értelmesek oda se nagyon.

    A fiatalok meg titokon eszik a túlnyomórészt szennyet és tartalom nélküli "tartalmat".
  • smith09 #3
    Én használnám szívesen, de a tagok hiányában marad a mobilarena.
  • NEOreg3
    #2
    Elmentek Prohardverre/Redditre/Facebookra/Twitterre/Discordra/stb.-re. A fiatalok meg már nem jönnek ide.

    Az utolsó kapcsolja le a villanyt!
  • sorler
    #1
    Igazán érdekelne.