5
  • ostoros
    #5
    Szerintem az AI mit olyan lehetetlen. Nem véletlenül lettek a főemlősök utódai egyre fejletlenebbek születésükkor ahogy okosodtak. Más állatok utódai azonnal lábra állnak.
    A magasabb szintű megértés kialakulásához szükséges, hogy az egyed agya ne legyen eleve tele minden előre beprogmazott dologgal. Muszáj, hogy nullából induljon az egyed értelmi fejlődése.
    Vagyis robotokkal le lehet utánozni a folyamatot, de az annak a robot agynak a saját organikusan kialakult intelligenciája lesz, nem pedig előre leprogramozott intelligencia amit tetszőlegesen feltölthetünk akármelyik robot testbe. Tehát kvázi egy új faj.

    Mert ez lenne az amire valójában törekednek a kutatók, hogy legyen egy megírt intelligencia amit tetszés szerint be lehet tölteni valahonnan, és majd működik az adott környezetben. Hát ez utóbbi ha egyáltalán megvalósítható, még nagyon nagyon messze van, míg az előbbi könnyebben elérhető, szerintem.
  • Tetsuo
    #4
    Az úgynevezett AI-nak köze nincs az intelligenciához, de ezek így nevezik.
  • Ender Wiggin #3
    Ha imititál, akkor nem AI.
  • Tetsuo
    #2
    Lehet olyan algoritmusokat írni, amivel imitálhat nevetést és egyéb humanoid viselkedést. A GTA-ban is "nevetnek" egyes NPC-k.
  • quatlander
    #1
    "A robotok gyakran nagyon mesterkéltnek tűnnek a beszélgetések során."

    NEMMONDOD...