9
  • Agyturbinikusz
    #9
    Aki mindent szó szerint ért annak minden marhaság.

    Az MI megoldhatja azokat a komplex problémákat amelyeket jelenleg a fizika okoz számunkra. Vagyis képes lehet olyan összefüggéseket meglátni az adatokban amelyekkel a jelenlegi limitaciok megkerülhetők.
    Lásd pl fúziós energia termelés. Ha ez megvan akkor kb 10 év alatt 0- rá lehet redukalni a CO² kibocsátása....
    Vagyis egy hosszú láncolat első eleme lehet, ami megfelelő akarat mellett megoldhat kb bármilyen problémát.
  • NEXUS6
    #8
    Ez már a múlté! ;)
  • NEXUS6
    #7
    Nem látom be, hogy lehet ebből a kérdésből az MI számára megoldható, értelmes választ produkáló feladatot csinálni.
    Az MI jó lehet, arra, hogy ha van egy megoldás csoportunk, akkor megkeresi a legoptimáliusabb mixet a peremfeltételek figyelembevételével.

    De max ötletelni tud, ha pl nincs megadva a terület talajvíz térképe. Mondhatja, hogy adott területen annak kiemelése a legjobb megoldás, ha valójában nem elérhető, illetve hosszútávon annak csökkenését jelenti annak kitermelése, vagy más negaív hatást, mint pl. Jakarta tengerbe sűlyedése. Ezeknek az adatbázisoknak a rendszerbe való bevitele, beintegrálása hosszabb időt követelhet, mintha a szakember megnyitja és megnézi az adatokat.

    Tegyük hozzá jelenleg az MI komplex, esetleg emberi viselkedéssel, jogi aspektusokkal terhelt környezetben, amilyen ez a kérdés is lehet, rosszabbul teljesít, mint az ember, lásd még önvezető autók.,
  • barret
    #6
    "Gondoskodj arról, hogy az emberiség 500 millió fő alatt maradjon a természettel folyamatos egyensúlyban."
  • _svd_
    #5
    "Az embereknek nincs eleg vizuk/elelmuk/eroforrasuk vizet/elelmet eloallitani. Legegyeszerubb megoldas: Az emberek torlese...."

    Szalmabáb érvelési hiba.
    Előállsz valamivel, ami nem volt a cikkben és a hozzászólásokban. Ezt a kijelentést elkezded ütni.
  • Sydra
    #4
    Sok ilyen hype mögött állami vagy eu-s gazdasági programok vannak. Amire pénzt adnak azt kezdi el mindenki tolni. A semmihez nem értő hivatalnokok meg szeretnek az ilyen mozgalmak vezérkarában tetszelegni, mint a világ megváltói. Ez mind cirkusz, álgazdaság, az adóforintok(eurók) elherdálása meg a haverok kitömése pénzzel.
    Az AI persze hasznos dolog, de 99%, aki nyilvánosság előtt pofázik róla az segg hülye hozzá.
  • ostoros
    #3
    Hát szinte már tényleg vallásos hevület megy a hívők körében, akik nem értenek hozzá, ezzel szemben a szakértők tudják, hogy ez marhaság.
  • kvp
    #2
    Mesterseges intelligencia: Az embereknek nincs eleg vizuk/elelmuk/eroforrasuk vizet/elelmet eloallitani. Legegyeszerubb megoldas: Az emberek torlese. Zsenialis es korrekt, csak eppen nekunk (embereknek) nem elfogadhato. Meglepo modon, a legtobb WEF kozeli nagytokes is ugyanezt a megoldast talalta ki, lehet ok mar mindent MI segitsegevel oldanak meg?
  • Kissssss0 #1
    már megint egy szent grált próbálnak faragni valamiből...