15
  • Agyturbinikusz
    #15
    Kérem a társadalmi értékrendet nem megkérdőjezni!
  • Agyturbinikusz
    #14
    A hagyományos analóg műszerfal is ugyanúgy úgy programozást igényel, hiszen minden más digitális a rendszerben.
  • sure
    #13
    Még ezzel együtt is ide a rozsdás bökőt, hogy nagy mennyiségben olcsóbbra jön ki a full digitál óracsoport, de legalábbis nagyobb rajta a haszonkulcs, hiszen ez kiváló magyarázat a prémium árra ("évekig tartott kifejleszteni, hogy ilyen bugos béta szar legyen a sorozatgyártásra")
  • Cat #12
    Vasban valóban olcsóbb, de kihagyod a szoftver programozását, ami extrém drága. Az autógyártok ma már több tizezer programozót foglakoztatnak.
  • sure
    #11
    Az, hogy a digitális műszerfal csak a gyártónak olcsóbb, neked úgy adják el, mint prémium fícsör és felárat számolnak érte.
    Utoljára szerkesztette: sure, 2022.05.27. 09:59:37
  • Agyturbinikusz
    #10
    Azzal azért várj egy kicsit, hogy olcsóbb, mert ugye a műszerfal akkor lenne olcsóbb, ha az is egyszerű kijelző lenne, de az olcsó autókba, pont hogy a drágább hagyományos műszer egység kerül.
    Mi is van ilyenkor?
  • sure
    #9


    A #7-esben ott a válasz, ez a megoldás pár euróval olcsóbbra jön ki autónként, mint a dedikált fizikai gombok. És hát ja, ne merészelje senki felülbírálni az intelligens vezérlést és tekergetni a fűtést/hűtést/párátlanítót menet közben, tessék szépen megállni, ha lábra, fejre, hátra vagy előre vagy oldalra melegebbet, hidegebbet, más intenzitású befúvást szeretnénk, esetleg párásodik valamelyik ablak, de az intelligens rendszer még nem vette észre.
  • Agyturbinikusz
    #8
    Kérdezz meg egy átlagos választó polgárt mit szeretne.
    Lesz mindjárt:
    - földalatti napelem park
    - Erdély MO-hoz csatol(Erdély e kérdésben szeretne független maradni)
    - Hitler jöjjön és irtsa ki a cigányokat/homoszexuálisokat/stb
    - dögölj meg te/szomszéd/unió/soros/párhuzamos/merőleges....
    Az hogy az emberek nem azon állnak azon a szinten, hogy értelmeset tudjanak akár kérni, úgy nehéz egy felmérés alapján egy használható terméket előállítani.
    És ezen emberek "igényei" alapján működik a termékfejlesztés, a politika, és rengeteg egyéb dolog is.

    Most nézz körbe.....
  • kvp
    #7
    Az erintokijelzo olcsobb mint sima kijelzo melle meg gombokat is tenni. Idealis esetben klimat sem tekerget senki menet kozben, az az intelligens vezerles dolga.

    A kamera meg jol lat. Jobban mint egy ember es utanna egy rendor nezi at a fotokat. Akinek a kezeben telefon van, az fizet. Egyszerubb lenne ilyenkor egy par honapos jogsi bevonas. Aztan ismetlesenkent duplazodna az ido.
  • Myers
    #6
    De hát a tervezést megelőzi az igényfelmérés, és a gyártó arra jutott, hogy a népek 88%-ban kijelzőt akarnak a gombok helyett. Megkapták. :)
    Legalábbis egy VW ID akármennyit bemutató műsorban ezt mondták.
  • Cat #5
    A véda sem tűnik el. Sőt, ezt az algoritmust simán be lehetne építeni annak a szoftverébe, és így nem csak sebességet mérne a kamera, hanem a mobilozást is figyelné.

    Én kerékpárosként eszméletlen sok autóst látok Budapesten, akik fél kézzel tekergetik a kormányt, másik kezükben meg ott a mobil. Rossz esetben jobb kézzel fogják a mobilt, és ha váltani kell, akkor bal kézzel nyúlnak át! Eszméletlen.
  • barret
    #4
    És ott őrzik a kamerát? Nálunk 5 perc alatt eltűnne :)
  • sure
    #3
    Külön faszkorbácsot érdemelnek azok a gyártók, akik a szellőzés/fűtés/légkondi vezérlését is dedikált fizikai gombok helyett az egérmoziba integrálták, rosszabb esetben valamilyen almenübe.
    Utoljára szerkesztette: sure, 2022.05.26. 08:34:32
  • mumoka 2012
    #2
    ez nagyon jó ... (Jobb lenne a kamera helyett mindjárt távcsöves puskával "büntetni". - Az adott, - főként terrorista gyanús, - esetekben különösen hatásosan korlátozná a szabályok megszegőinek számát.) 2 nap és Magyarország kihalna mert minden 2 ik ember mobilozik vezetés közben.
  • end3
    #1
    A figyelem elvonásra ott a modern autókba gyárilag beépített, nagy méretű, "pilótavizsgás" információkkal megpakolt LCD kijelzők, a mindenről is valós időben tájékoztatni vagy éppen frissíteni akaró, erőszakos applikációk, (GPS, stb.,) azok sem kevésbé veszélyesek ebből a szempontból. Arról nem is beszélve, hogy a különböző töltést is végző tartókba helyezett mobilok képernyői is megjelennek a központi kijelzőn hála az "Android Auto" appnak.

    - A gépjárművekben, a típusok szerint ezerféle módon tükröződő szélvédőkön keresztül, a testtartások elemezgetésének elvárása pedig, - a kitalálóinak, - külön gratulációt érdemel, a rendőrség sok hasznos feladatai között.

    (Jobb lenne a kamera helyett mindjárt távcsöves puskával "büntetni". - Az adott, - főként terrorista gyanús, - esetekben különösen hatásosan korlátozná a szabályok megszegőinek számát.)
    Utoljára szerkesztette: end3, 2022.05.26. 07:44:26