17
  • wraithLord
    #17
    Persze, itt a fórumhozzászólás-előzmények miatt volt szó Macről, és nem másról.

    Másrészt viszont MacBookkal lehet a legjobban hipszterkedni, a többi hiába high-end hardveres, kinézetre csak egy ugyanolyan laptop, mint a többi. Még a legelegánsabb business laptop is csak egy laptop, nincs olyan kultusza/presztizse, mint egy MacBooknak. (Vagy ha már szóbahoztam az előző kommentemben az okostelefonokat, mint az iPhone-nak, bizonyos nem-Apple okostelóknak, vagy egy high-end-nek kinéző okostelefonnak úgy általában).
  • asgh
    #16
    "Egy csomó vezető beosztású embert látok a legdurvább MacBook Pro-val mászkálni, és majdnem csak vágódeszkának használják."

    Ez igaz bármilyen felső kategóriás hardverre, aminek nem használják ki az erejét.

    Ami miatt egy ARM-os Mac-nek értelme van, hogy ha a vállalat gyakorlatilag a felhőben él, akkor egy Air-el egész nap lehet mászkálni aksiról, és ha prezentációba videót kell illeszteni, átméretezni és 4K projektorral prezentálni, azt is nyekkenés nélkül bírja.
  • Agyturbinikusz
    #15
    SAP/Pronto/Stb... Ezek mar ott tartanak, hogy lassan WEB-re koltoznek, pont emiatt a sok hulyeseg miatt. Ott aztan mindegy milyen a kliens.

    A kliens programok meg ugye valahonnan 386-os korszakbol indultak....
  • wraithLord
    #14
    Ezt most úgy mondod, mintha a Vato loco által említett emberek kihasználnák ezt. :D Tapasztalatok alapján a legtöbb ilyen embernek showcase miatt van Macbookja (vagy én nem tudom, talán azt hiszik, hogy a MacBook=laptop), a leveleit nézegeti vele, meg Office-ozik, és ezeknek a túlnyomó többsége ha akarná se tudná kihasználni a teljesítményét, mert IT analfabéta. Egy csomó vezető beosztású embert látok a legdurvább MacBook Pro-val mászkálni, és majdnem csak vágódeszkának használják. Ezt hívják hipszterkedésnek. Ha egyáltalán tudja, mit fog a kezében, vagy csak azt hiszi, hogy más nem létezik.
    Viszont pl. a tartalomgyártók oké, akik szerint pl. a Final Cut Pro a legjobb videószerkesztő, többek között mert Mac+OSX a natív környezete, ők kihasználják.

    Bár végül is mindegy, maga az egész okostelefonipar ebből áll, hogy kell a legdrágább, legdurvább hardverű okostelefon, de csak hogy legyen, egyébként csak telefonál vele, meg esetleg az emaileit nézegeti. Amire már olyan 5-6 éve elég lenne egy mindenkori alsóközép 50k-s okostelefon is...
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #13
    Mac-es gepeken nem latom ezzel a problemat. Vagy most te arra gondolaz, hogy 10-15 eves rendszert portolni? Az nyilvan nem megy..
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2021.09.20. 08:41:16
  • Agyturbinikusz
    #12
    Azért nem szoknak le, mert a Windows ezen a téren nyitott platform, próbálj meg egy egyéni igényekre szabott vállalat irányítási rendszert átverni az Apple rendszerén.

    Na majd akkor szoknak le róla.
  • asgh
    #11
    Mitől hipszterkedés az, hogy egy olyan gépet használnak, ami képes 14 órás működésre aksiról teljesítmény kompromisszum nélkül?
    Inkább arról kellene már leszokni, hogy 10% őskövület windows szoftverhez kelljen igazítani egy vállalat hardver beszerzéseit.
  • vato loco
    #10
    Vegyenek normális notit a vezetőknek, ne ilyen almás vackot, és meg van oldva a probléma. De gondolom nekik a hipszterkedés fontosabb.
  • vato loco
    #9
    Más architektúra az M1, nyilván nem akarnak fejlesztői erőforrásokat pazarolni annak támogatására. Főleg hogy alig használja valaki, aki meket vesz, nem Windowsért veszi, a maradék 1-2 emberért meg felesleges milliókat ölni a fejlesztésbe.
  • wraithLord
    #8
    Azért nem mindegy, hogy régi procit nem támogat, vagy egy előremutató, új processzort.

    Igaz, 4,5 évnél régebbi procis gépre rá se lehet rakni (?), M1-re pedig igen, csak nincs rá garancia, hogy rendesen működik is.
  • asgh
    #7
    A PC-k jelentős részére se jön a Windows 11.
  • kvp
    #6
    "Te mi a francról beszélsz? Van natív MsOffice MacOs-re."

    Csak eppen rendes microsoft domain services integracio nelkul. Egy halom vallalati funkcio nem erheto el es a database szolgaltatasok is csak korlatozottan. Es akkor meg ott vannak az officra epitett ceges szoftverek, altalaban macos tamogatas nelkul.
  • Gabbbbbbbbbbbb
    #5
    "office doksik x86-os windows alatt mennek csak, de a vezetoknek mind mac-juk van. Az arm-os mac igy talan vegre kiszorithatja az office-t a ceges kornyezetekbol. "

    Te mi a francról beszélsz? Van natív MsOffice MacOs-re.
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2021.09.18. 08:37:55
  • kvp
    #4
    Igazabol ket oldalrol van megszoritva a microsoft. Egyreszt nem kapnak nativ boot kulcsot az arm-os mac-ekhez, masreszt tenyleg nem tudjak garantalni hogy virtualizalva elmegy a kodjuk, ugyanis az Apple nem rakott teljes trusted tamogatast a virtualizacioba (mivel nem nagyon lehet). Vagy a windows-bol adnak ki vedelem nelkuli release-t vagy le kell mondaniuk a mac-ekrol. (es a tobbi virtualis kornyezetben futo windows-rol is) Szoval linux alatt se nagyon fog menni az uj windows...

    ps: A macre telepitett windows leginkabb a ceges vilagban fontos, ahol a regi ceges programok es office doksik x86-os windows alatt mennek csak, de a vezetoknek mind mac-juk van. Az arm-os mac igy talan vegre kiszorithatja az office-t a ceges kornyezetekbol.
  • Sequoyah
    #3
    Engem kizarolag az tart vissza a Mactol, hogy a kedvenc jatekom nem fut rajta, amit ez a tamogatas megoldana...
  • M2 #2
    Butaság tőlük nem kiadni a jelenlegi legjobb ár/teljesítményt mutató gépekre a rendszerüket.

    De így azok az M1 Mac tulajok legalább jól járnak, akik emiatt térnek át macOS-re.
  • wraithLord
    #1
    Olyan nagy az igény a Mac-re telepített Windowsra, hogy ez számít valamit? Aki Macbookot vesz, az (a prémium ultrabook kialakítás mellett) pont az OSX miatt veszi. Legalábbis eddig, most már az M1 miatt is.
    Hosszútávon úgyis a MS húzza a rövidebbet. A Windows szerintem már messze nem annyira fontos és megkerülhetetlen oprendszer, mint mondjuk 15-20 évvel ezelőtt volt.