6
  • M2 #6
    "az USA elnoke barmikor letilthato es levalthato. A facebook CEO-ja nem."

    Pont ellenkezőleg. Egy CEO bármikor elzavarható.
  • Kryon
    #5
    Tulajdonképpen az USD is "magán pénz", mert a Fed hivatalosan egy magánbank.
  • lammaer
    #4
    Én is úgy gondolom hogy hatalomban és kontrollálhatóságban politikusok bőven rosszabbak mint az iparmágnások/vállalkozók.

    Sőt, általában addig nincs gond amíg valaki iparmágnás, mert kuncsorognia kell a politikai hatalmon lévőknek. Aztán amikor már nem bír mitcsinálni magávar, akkor megy politikusnak és szabadul el.

    (magyarország természetesen itt is kivétel, a legtöbb politikusunk megélhetési politikus, aki a versenyszférában semmit nem ért el, csak jó pártkatona és hazudozó - ezek a skillek ugye a piacon semmire se jók... aztán hirtelen amikor közel került a húsosfazékhoz hirtelen elkezdett megtollasodni, mindjárt elkezdett érteni a gazdasághoz....)

    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2021.02.15. 17:43:31
  • Sydra
    #3
    Én mindegyik pénzét leszaroztam. Nemtudom amit írtál mire válasz.

    "Ne felejtsuk el, az USA elnoke barmikor letilthato es levalthato. A facebook CEO-ja nem."
    Én a facebook CEO-ját egy kattintással le tudom váltani, a politikusokat meg X*4 évig el kell viselnem, akkor is, ha nem tartok igényt a szolgálataikra.
  • kvp
    #2
    Az az ugynevezett magan penz a vilagkormany hivatalos valutaja lenne. Sokkal jelentosebb mint amit egy-egy tenyleges hatalom nelkuli helyi kormany (pl. az USA kormanyzata) kiadhat. Ne felejtsuk el, az USA elnoke barmikor letilthato es levalthato. A facebook CEO-ja nem.
  • Sydra
    #1
    Magán központosított digitális pénz vs állami központosított digitális pénz. Macskaszar vs kutyaszar.