12
  • bmw
    #12
    Jobb mint a szar Discov....
  • wraithLord
    #11
    Hát a Discovery nem sokkal jobb élmény, mintha nyakon öntetének egy vödör fossal, szóval az Orville már csak jobb lehet...
  • NEXUS6
    #10
    Hát nem tudom. Jogos. Mind a a Diszkó-very, mind az Orr-will sztártrekeskedni akar, de ha a sztenderd klisés 4-5 fajta sztori (univerzummegmentés, magányos kolónia szabadságharcosainak támogatása, valami feketelyukba kerülés-megszökés, téridő loopokból adódó vicces helyzetek unalomig ismétlése, Petrocselliskedés-bírósági peres rész stb) kifejtését leszámítjuk akkor marad a Diszkónál 40 perc genderkedés, az Orrnál meg 40 perc hétvégi családi komédia.
    Hmmm. túl konzervatív vagyok így a páradik X után, szal az utóbbira szavazok. XD
  • Ender Wiggin #9
    zetor, és mondd, a Discovery-t akkor kinek ajánlod? Legyeknek (akik csak szimplán a szart szeretik)...?
    És tényleg, milyen hatalmasat zuhant, vazze, a 3.-tól a 12.-ig totál stabilan ugyanannyi. És legalább mérhető. Ezzel szemben a Discovery tényleges értékéről azon kívül, hogy a nyitó epizódot normál adás keretében alig valamivel többen nézték, mint az Orville első részét, nem nagyon lehet tudni...
  • Ender Wiggin #8
    Azért az érdekes szerintem, hogy a már visszavonault Bermanon és a halott Roddenberry-n kívüli legnagyobb tapasztalatal rendelkező ST showrunner Braga éppen az Orville-t csinálja (sőt, a Next Gen első tisztjét játszó Frakes is a csapatban van, illetve Conway, aki rendezett Next Gen, Voyager, Deep Space 9 és Enterprise epizódokat is), míg a Discovery stábjában csak Fullerről mondható el, hogy bármi köze van az univerzumhoz, mert írt a Voyagernek elég sokat. De Goldsman meg Kurzman kifejezetten kontárok, és a szokványos sokírós agytröszt stratégia valahogy nem működik. Az Orville-t többnyire McFarlane írja, így valamivel összeszdettebbnek érződik az egész. És a hangulata, látványvilága egyértelműen közelebb is van az ST-hez, mint a Discovery-é. Szerintem.
  • zetortraktor
    #7
    Tényleg szörnyű, nem csoda, hogy ekkorát zuhant a nézettség. Ott volt a lehetőség a jó sztorikra, erre azokra jutott 10 perc, a két főszereplő házasságáról való perlekedésére meg 20 perc. Szappanrajongóknak tökéletes. Meg azoknak is, akik szeretik a favicceket.
  • bunny
    #6
    Te jó ég, ezt nem kaszálták el? Én nem is tudom, tán 5-6 részt néztem aztán töröltem a francba, borzalmasan rossz.
  • cateran
    #5
    Csatlakozom az elottem szolokhoz...jo kis sorozat es Star Trekesebb a Discoverynel (kellemes meglepetes volt, mert azt hittem valami idiota parodia lesz, de nem az...)
  • morguldae
    #4
    Jó kis sorozat! Várjuk! Nekem átjött a Star Trek hangulata. Kb. ugyan az csak némileg itt ott viccesebb.
  • NEXUS6
    #3
    Ha jól tudom az Orwille több alkotója is a ST világából jött. Tök ST hangulat. Várom az új évadot.
    A Discovery nekem is fájt, végig néztem, semmi köze az ST-hez, nagyon beteg, végül nem utasítottam el, de nekem is a félidőben volt, hogy kész befejeztem, aztán amikor leadták az utolsó részeket, akkor még is megnéztem. Olyan messze van az ST-től, hogy ha vissza is vesznek az új évadban, akkor meg az lesz a gáz, hogy semmmilyen.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2018.07.25. 12:51:12
  • wraithLord
    #2
    Nem láttam az Orville-t még, de erősen gondolkozom rajta, hogy inkább azt nézem, mert ezt a Discovery-t egyszerűen nem vagyok képes nézni. A légkör, ami a sorozatot körbelengi a látványtól kezdve a párbeszédekig, elviselhetetlen. Minden karakter ellenszenves, idegbeteg, simán eléri a sorozat, hogy abszolút ne érdekeljen, mi fog történni a következő részben.

    Pedig szeretem a Star Treket, a 10 kedvenc sorozatomban benne van az Enterprise, TNG, és DS9, de ez valami elviselhetetlenül gyötrelmes izé lett. Az első szezon második felének csak az első részét sikerült eddig végigszenvednem, de arra se emlékszem már...
  • aemus
    #1
    Az első évad nagyon tetszett, ez nem egy sima vígjáték, hanem egy Star Trek mintájú akció-kalandfilm sorozat, a komolyabb részeket pedig humoros jelenetekkel oldják fel. Lazább, kevésbé erőltetett mint pl. a Discovery, eredeti ötleteket is bőven tartalmaz, nem csak egy koppintása ennek az univerzumnak.
    Utoljára szerkesztette: aemus, 2018.07.25. 11:29:45