25
  • Sir Cryalot
    #25
  • zola2000
    #24
    Pont emiatt banki átutalással küldtem pénzt a krakenbe, vettem bitcoint, azt meg kikértem electrum pénztárcámba.
  • zola2000
    #23
    Inkább szaporodnak a pénzkivételi lehetőségek, a jelenlegi árfolyam meg azért van, mert hivatalosan be lett vezetve a hagyományos tőzsdékre is a bitcoin.
  • zola2000
    #22
    Rossz példa, ott az volt a gond, hogy felnyomták az árfolyamot, aztán gondolom megnőtt a kínálat.

    A bitcoinnál meg nem fog megnőni a kínálat, 21 milliónál több nem lesz.

    A pénzként meg akkor lesz használható megint a bitcoin, ha bevezetik lighting networköt a bitcoinnál.
    https://lightning.network
  • pixx
    #21
    Igen, viszont a legtöbb kriptovaluta bitcoinon nyugszik, etherumnak is 10-15% van állítólag bitcoinban.

    Hogy lufi nem kérdés. A kérdés, ha kipukkan a szétrepülő takony kit fog beteríteni.

    Meg ha ez bedől, gondolod a hasonló kriptovaluták nem buknak utána.
  • Sir Cryalot
    #20
    Ha nem is a morálbajnokság miatt, de a rossz beidegződések elkerülése okán én felettébb tartok a hazárdírozástól. Mondjuk az sem egy elhanyagolható szempont hogy moralizálós emberekkel viszont így jobban meg tudom érteni magam, számomra az alaposság a hazai pálya, főleg abban hiszek aminek feltárható , megismerhető a háttere, na meg az alkotásban.
  • Sequoyah
    #19
    Nem a minerek gazdagodnak, mert ezt ipari szinten kell uzni ahhoz, hogy profit legyen belole.
    Az gazdagodik aki ma vesz egy bitcoint, es holnap esetleg mar nem 15.000-et, hanem 30.000-et er. Azt pedig akar te vagy en is megtehetjuk.
    (Vagy 5.000-et er holnap, es akkor buktuk...)
  • Sir Cryalot
    #18
    Hát az a gazdagodás relatív, minereket leginkább hasznos idiótáknak lehet felfogni az ügyben, akik nagyban segítenek a tömegpszichózis elérésében.
  • Sequoyah
    #17
    Annyiban nem "get rich quick", hogy itt nem oszlik szet gazdagodokra es kihasznaltakra. Mindenki egyszerre gazdagodik, aztan egyszerre megy csodbe amikor kipukkan a lufi.
    Te ha ma kis emberkent beszallsz, ugyanugy nyerhetsz rajta mint a nagyok. Kulonbseg az az, hogy kis emberkent mi a napi megelhetesunkkel jatszunk, a nagyoknak meg esetleg ez csak 1 kockazati befektetes volt a sok kozul, es nem rengeti meg oket annyira.
  • Sir Cryalot
    #16
    Eddig volt fedőügy , mostmár akkor csak "get rick quick" séma van?

    Elég rövidke volt az út a finánc műsortól a teleshop önpromóciókig :DD
  • vizes
    #15
    Majd visszaesnek a pc alkatrész árak. Leginkább a videokártyáké, amiket csillagászati áron lehet beszerezni. Véleményem szerint lufi az egész, eddig az általad említett gyártók jártak jól.
  • Sequoyah
    #14
    A farmok farmolhatnak masfajta kriptovalutat, szoval a Bitcoin bedolese nem biztos hogy mindent visz magaval. Lesz masik kriptovaluta helyette.

    Kina viszont komoly kockazat. Egy uj torveny naluk eleg hogy ellehetetlenitsek a banyaszat jo reszet...
  • pixx
    #13
    Az biztos, hogy be fog szakadni az árfolyam, kérdés mikor.
    Az elmúlt 2 hónapban 30%-kal több áramot használnak bányászatra, mint előtte.
    Már talán a top 50 ország energia fogyasztásban is benne vannak.
    Ha ez így megy vagy parításba kerül az áram a bányászattal, és nem fogja megérni, vagy túl sok energia kell.
    Azt ne felejtsük el, hogy jelen pillanatban a kínaiak tartják fent a rendszert. Ha ők kiszállnak azzal a 200 ezer géppel a bányászatból, nem nagyon lehet majd tranzakciókat végrehajtani.
    És közel aprópénzért veszik az áramot.

    De részemről mindegy mi lesz vele.

    Engem az idegesít, hogyha beomlik, melyik szektort viszi magával? Az Amd és Nvidia részvények biztos sokat fognak esni. De a számítógép eladások is drasztikusan esni fognak. És ez csak egy szektor.
    2008-s válság is szépen átterjedt mindenre. Reméljük itt nem lesz ilyen.
  • Sequoyah
    #12
    Jah, csak epp ezert fizetoeszkozkent egy katasztrofa. Ha nem a bitcoin omlik ossze, akkor a gazdasag fog korulotte, mert mindenki tartogatja majd hasznalat helyett.

    Mint minden hasonlo eszkoz, ez is csak addig tartja az arat, amig a bizalom megvan benne. A bizalom pedig torekeny, foleg egy ilyen szabalyozatlan eszkoz eseten. Foleg hogy az arahoz kepest hasznalati erteke nincsen.
  • Sequoyah
    #11
    Az, hogy buborek az biztos. Az arat nem a hasznalhatosaga noveli, hanem a sok spekulans, aki veszi, mert arnovekedesre szamit. Ettol persze no is az ar. Klasszikus buborek.
    Biztos, hogy ki fog pukkanni, es akik akkor tartogatjak a bitcoint, nagyot buknak majd. De hogy mikor lesz az az jo kerdes, lehet holnap, de az is lehet hogy meg akar evekig emelkedik.

    Aki beszall meg lehet nyerhet rajta, de egyreszt idoben ki kell szallni, masreszt a bukas lehetoseget bele kell szamolni. Szoval senki ne a nyugdijat tegye bele.
  • lammaer
    #10
    Nekem még mindigazt nem sikerült megfognom, mi a garancia hogy amikor valami noname weboldalon vagy vmi ismeretlen telefonos aplikációba bepötyögöm a bankkártyám adatait és kírja hogy "mostantol kezdve van xxx mennyiségű bitcoinod" akkor hogyn lehetek biztos abban hogy tényleg van, és nem valami scammer site/app csapolta meg a bankszámlaszámomat.... mi a garancia hogy az az app/site jövő héten is működni fog és nem 404es hibba fogad majd...

    Elolvastam pl ezt a cikket ahol egy csávó tényleg kipróbálta, de nem lettem belőle okosabb.

    Már rég vettem volna ha valami tuti forrásból afféle garantált piacon (nem azt garantálják hogy mennyibe kerül, hanem hogy tényleg kapok valamit a pénzemért) lehetne vásárolni, de igy nem birtam rávenni magam...

    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.12.15. 15:08:43
  • nlght
    #9
    ahogy már leírtam korábban is, itt az a lényeg hogy még sohasem volt olyan pénz forgalomban, ahol maximalizálva van a darabszám... nem inflálódik, fel tudjátok fogni h ez mit jelent? azt hogy minden egyes perccel ahogy fogy a maradék, egyre értékesebb lesz ez a szar
    akkor fog bedőlni amikor a konkurens kiforrottabb kriptopénzek vonzóbbá válnak a tömegek számára, de az még sok év múlva lesz, szal lesz itt még 100000 $ értékű bitcoin
  • bdzsana
    #8
    Ha minden alkalommal beszálltam volna egy kis pénzzel, amikor összeomlást kiáltanak már nem kéne bemennem dolgozni.
    Szerencsére az utóbbi pár napos őrült emelkedésből már sikerült kivennem a részem.
  • asgh
    #7
    A dotcom lufi után is egész jól fejlődik a tech szektor, ahogy az ingatlanpiac is talpra állt a 2008-as válság után. A spekulációs buborékok részei a gazdaságnak, de ez nem jelenti azt, hogy egy adott piac vagy egy komplett iparág általában véve felhypolt hülyeség lenne.
    A wikipédia linknek meg mi érteme van? A 80-as évek óta mindenki tudja mit jelent a "yuppie" kifejezés.
  • asgh
    #6
    Nem kell a bitcoinnak közvetlenül valutára válthatónak lennie, elég ha adott termékeket lehet bitcoinért vásárlolni. Ez esetben a bitcoin-on vett terméket már el lehet adni hagyományos valutáért. Amíg kellő mennyiségű valódi termék forog a rendszerben (erről pedig minimum az illegális kereskedelem gondoskodik), addig a bitcoin életképes marad.
  • dyra
    #5
    Évek óta a bukását mondja mindenki (ok túlzás -sokan-), ahhoz képest évek óta stabilan emelkedik. Eddig szerintem többen kerestek vele mint buktak.
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2017.12.15. 07:17:05
  • Sir Cryalot
    #4
    Van ennek haszna, többek számára világossá teszi amit rég lehetett tudni, hogy nem csak a crypto szól munkakerülésről hanem a "tech" szektornak becézett pszeudofuturisztikus juppikultusz szinte teljes egésze. Ha ez az ára akkor szerintem nem kár boruljon csak a bili , legyen egyértelmű hogy semmit nem tanultak a dotkomból .


    https://en.wikipedia.org/wiki/Yuppie
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2017.12.14. 21:39:42
  • MasterMason
    #3
    Legalább akkora bukás meg botrány lesz a végére szerintem ennek is...
  • kvp
    #2
    Ahogy fogynak a penzkiveteli lehetosegek, tehat ahogy egyre nehezebb lesz konvertibilis valutara valtani a bitcoin-t, ugy omolhat ossze az arfolyama. Ha sehol se lehet dollarra valtani, akkor erhet akarmennyi dollart papiron, megse hasznalhato semmire.
    Utoljára szerkesztette: kvp, 2017.12.14. 21:12:37
  • xyl
    #1
    Hasonló már volt a világtörténelmben, lásd a tulipánmániát.
    Utoljára szerkesztette: xyl, 2017.12.14. 19:59:25