68
  • gforce9
    #68
    "Fingod sincs a pénzügyi normákról, az alapvető szabályokról. Kevered a fogalmakat, az alapokkal se vagy tisztában"
    Oszt ezt miből vezetted le? D

    Szomorúan látom, hogy beteljesül az, hogy az embereket nem kell rávenni arra, hogy nyomkövetőt ültessenek beléjük. Önként fogják kérni. Az első díszpéldánya az új fajnak te vagy. Légy rá büszke.
  • Tinman #67
    Olvass utána... tipikus magyar mentalitás, amiben pénzt sejt azt teljes mellszélességgel támogatja, szarik rá, hogy azzal valójában mit is támogat.
  • Tinman #66
    Fingod sincs a pénzügyi normákról, az alapvető szabályokról. Kevered a fogalmakat, az alapokkal se vagy tisztában. A Bitcoin jelenleg egy kibaxott vadnyugat.

    Egy nyomorult instant banki átutalás egyszerűn lekövethető, visszanézhető, ha éppen egy hatósági eljárás során erre szükség van.

    Te keverted ide a készpénzt, amihez semmi köze a Bitcoinnak, de ez is csak ékes bizonyítéka annak, hogy milyen szinten vannak szellemileg azok, akik ezt a lufi szart támogatják. Nem csak ön, de közveszélyesek is.

    "paranoiás félelmed van"

    Mondja az, aki fröcsögő nyállal kiáll az anonimitás mellett. Száni.
  • Grifid71
    #65
    Nagyon gáz vagy. :D
    Honnan tudod hogy kit támogatsz a kutyát sem érdekel, hol mire költöttél pénzeddel?
    Vagy csak irigy, hogy másoknak telik rá. Erről ismerni meg a magyart szerte a világon.
  • gforce9
    #64
    Eddig aki nem értelezett szöveget az te voltál. Hülyeségeket hordtál össze. Az, hogy neked szart se számít a magánélet, attól még nem én leszek a hülye. A nyomonkövethetőség a fontos tényleg? Ne mondd, akkor hogyafaszba jön oda az instantság? Ugyanis te azzal jöttél. Nem kéne maszatolni.

    "Az a helyzet, hogy akik a követhetetlensége pártján állnak, azok maguk is sárosak... ha nem is a teNorizmusban, de alja dolgokban feltétlenül. Másképp nem zavarná, hogy lekövethető."

    Attól hogy te ezt hiszed még nem lesz így...... az hogy neked paranoiás félelmed van egy olyan embertől, aki KP-t használ és bűnözőnek nézed kapásból, attól szintén te lesze akire defektesként néznek..... de semmi gond, élj csak az álomvilágodban, ahol mindenki be van drótozva központilag.

  • Tinman #63
    "A bitcoin párhuzama a KP, nem a banki tranzakció..." - ezt írtad, leírtam, hogy miért írtál faszságot, jó nagyot. Ki beszél arról, hogy tiltsák be? Végig a nyomonkövethetőséget kérem számon, mert a jelenlegi formájában a tróger emberek szent grálja. A magánéletét meg annak kell takargatnia, akinek vastagon van a füle mögött... ja, hogy ez a gondod, akkor legközelebb ezt írd, hogy van mit takargatnod ;-)

    Legközelebb próbálj meg szöveget értelmezni. LOL!
  • Tinman #62
    Sokkal lekövethetőbb, eleve Ahmedet európában megfigyelik a telefonálásait meg főleg. Ellenben BTC tranzakcióval egy szaros netkávézóból 1 perc alatt nyom nélkül megmozgathat milliókat.

    Az a helyzet, hogy akik a követhetetlensége pártján állnak, azok maguk is sárosak... ha nem is a teNorizmusban, de alja dolgokban feltétlenül. Másképp nem zavarná, hogy lekövethető.
  • Tinman #61
    Nem, a demegóg agyhalott az te vagy, meg a cimboráid, akik rendre ignorálják a tényt:

    Ez a jövő fizetőeszköze közül az egyik legerősebb, azzal az előnnyel, hogy 1 sec alatt ott van egy másik kontinensen, ezt a kp-vel nem tudod megtenni. Cserébe u.o. lekövethetetlen, mint a kp. bár az a sorozatszáma alapján még mindig lekövethetőbb.

    Fingod sincs az egészről az van és ez rohadtul szomorú :-(
  • gforce9
    #60
    "Banki tranzakció jobb helyeken kb. instant, de a legrosszabb esetben is órák kérdése"

    Te most mégis miabüdöshód'kóros lótúróról beszélsz? Hol szempont illegális pénzmozgásnál hogy instant legyen? Meg egyáltalán hogy jön ez ehhez az egészhez?

    De mégha köze is lenne, akkor is, amíg nem volt bitcoin megoldották. Ha betiltják akkor is megoldják, csak ami hirtelen eszem,be jut. CSGO skinekkel kereskedő oldalakon instant azonnal 1mp alatt lehet fizetni, meg még vagy hetvenezer féleképp. Nonszensz amit írsz. Az érvelésed pedig lényegében a nullánál is kevesebb.

    Ha az a bajod, hogy léteznek nem nyomonkövethető fizetési formák akkor mondd azt. Igaz hülyének fognak nézn - mert az emberek nagyrészének a magánélet fontos.-, de legalább van értelme annak, amit mondasz, de így? Lol.
  • Sir Cryalot
    #59
    Nárcissztikus ügyeknek az a sajátossága hogy nincs "staying power".

    "a van másik" című történetben sem lesz.

    Amiért lehet aggódni az nem az hogy nincs másik "get rich quick" sztori, az mindig van hanem hogy nincs olyan elfoglaltságuk ezeknek az embereknek amire tartósan lehetne számítani ,hanem kb tudathasadást okoznak maguknak, lehetett látni sok öngyilkosságot bankárok közt is .
  • paragic
    #58
    Tegyük fel egy pillanatra hogy ez igaz és valahogy kinyírják a Bitcoint. Annyi fog történni, hogy az emberek átpártolnak egy másik kriptopénzhez. Van miből válogatni, 1300 altcoin van és a Bitcoint is bármikor lehet hard forkolni. A bankok már nem tudják visszalapátolni a lóba a lószart.

    Amúgy meg nem igaz, csak egy összeesküvés elmélet, amire semmiféle bizonyíték nincs.
  • Sir Cryalot
    #57
    https://en.wikipedia.org/wiki/Boiler_room_(business)
  • Sir Cryalot
    #56
    Azt olvastam hogy kiszorították az alapítókat már évek óta egy banki /biztosítós befektetők által felügyelt szerv fejleszti a BTC-t ,

    BTC-t utalgatni sem lehet rendesen , tehát ez egy menetrendszerű racket / investment scam.
  • paragic
    #55
    Egyébként lehetséges 2 perc alatt kp-t küldeni irakba, úgy hívják hogy havala rendszer:

    Elmegy Ahmed Németországban Alihoz és azt mondja hogy szeretne 10 ezer eurót küldeni Irakba Mohamednek. Odaadja a pénzt és a jutalékot Ahmednek, aki telefonál Irakba az ottani emberének, hogy fizessen ki 10 ezret Mohamednek., KaBoom, ennyi az egész.
  • paragic
    #54
    Azelőtt nem létezett terrorizmus, se pedofília, se kábszi nem volt.
    Ja várjál...
    Demagóg agyhalott.

    Óriási problémát jelentenek az Irakba küldött bitcoinok.
    A létező diktatúrák azok bezzeg hülye példák.
    Utoljára szerkesztette: paragic, 2017.12.09. 20:19:27
  • zola2000
    #53
    Úgy értem nem a btc csinálja a gondot amit írsz, hanem a tor hálózatos darknet.
  • zola2000
    #52
    Megfelelő proxyval nem látszik ki mit néz a neten.

    Minden bitcoin tranzakció követhető kivéve ha olyan btc számlával történik amire csak tor proxyval kapcsolódnak

    A te logikád alapján akkor a proxyt kéne tiltani.
  • Tinman #51
    "A bitcoin párhuzama a KP, nem a banki tranzakció"

    Banki tranzakció jobb helyeken kb. instant, de a legrosszabb esetben is órák kérdése, BTC tranzakció instant. Mind a kettő egyfajta utalás, virtuális értékek/számok egyik számláról/accról történő elvétele és a másikhoz adása.

    Akkor neked is: Próbálj meg 1 db. 1 euros érmét eljuttatni japánba 1 perc alatt... LOL. Hint: A kp egy kézzelfogható eszköz, próbáld ki, a fém hideg, a papír meg gyűrődik. Semmi köze semmilyen cryptovalutához.
  • Tinman #50
    Agyhalott az itt te vagy, aki pedókat, meg terroristákat pártol ;-)

    Próbálj meg kp-t eljuttatni 2 perc alatt Irakba utána pofázz, meg gyere a hülye hasonlataiddal.
  • Sir Cryalot
    #49
    http://www.france24.com/en/20171204-sec-files-charges-digital-currency-investment-scam

    szerintem 10ből 9.5 ez
  • gforce9
    #48
    Hogy jönnek ide a banki tranzakciók? A bitcoin párhuzama a KP, nem a banki tranzakció.... .... vagy épp az online világban a névtelen és titkosított kommunikáció..... tiltsuk be ezeket is mi?...... LOL.......
  • paragic
    #47
    Demagógiábal 5*
    Sokkal több drogot stb. veszneke kp-val mint bitcoinnal.
    Agyhalott.
  • paragic
    #46
    1. Azért nincs igazad, mert szerinted minden mögött, ami a tőzsdén forog vagy forgott, van fedezet, kivéve a Bitcoint. Ez cáfoltam az orosz kötvényekkel.

    2. Beismerted, hogy a Forint mögött is csak az államba vetett hit áll, semmi más (az állam hitele). Ugyanez van a venezuelai Bolivar mögött is, láthatjuk mennyit ér.

    És mi a fedezete a számlapéznek? A bankok becsületszava, hogy bármikor kifizetik. Mi van akkor, ha mondjuk Törökországban elmész egy kormányellenes tüntetésre, majd Erdogan papa úgy dönt, hogy gülenista vagy és zárolják a számládat? Mennyit ér ilyenkor a bankok becsületszava? És miből eteted a családod?

    Hány és hány ilyen ország van még, ahol nem lehet megbízni a haramia államban? Mennyivel jobban meg lehet bízni egy maffiózók vezette kormány hitelében mint a Bitcoinban, ami decentralizált, független a hatalomtól és bárki számára hozzáférhető?

    3. Igen, vásárolhatsz vele a sarki vendéglőben, ugyanúgy mint ahogy az amerikai turista az Államokban kibácsátott dollár alapú Visa kártyájával.

    4. Azt mondod, hogy mi van, ha 14k-ért vásároltak nálad és lemegy 12k-ra. Nos először is az ilyen bevételeket rögtön át szokták váltani fiat pénzre. Ha egy elfogadó mégsem teszi, és Btc-ben tartja a bevételét, akkor biztosan nem panaszkodott, amikor az ára 1k-ról felment 16k-ra.
    Márpedig a Btc átlagos havi árfolyamváltozása 2012 eleje óta +19% volt, tehát bárki, aki tartotta, statisztikailag nézve jól járt vele.
  • Tinman #45
    Hogy jön ide a titkosítás? A banki tranzakciók is titkosítva vannak, de követhetők és véletlenül sem anonimok.
  • Tinman #44
    Te miről beszélsz? A netre fellépve azonnal látszik és visszakereshető az IP-d alapján (még proxy mögül is), hogy mikor merre jártál, mit műveltél.

    A cryptok anonimitása és követhetetlensége a gond.
  • zola2000
    #43
    Úgy van, le a https-el, az online bankolást is felejtsük el XD
  • gforce9
    #42
    Ha nem lenne Bitcoin, találnának más módot. Nem inkább az összes titkosítást kéne betiltani? Szerintem úgy jobb lenne.
  • zola2000
    #41
    Köttesd ki az internetet, mert a te pénzedböl is van kiépülve az az infrastruktúra amin a darkweb is működik, de a készpénzt is tiltsák be a btc előtt, mert akkor azt használja a legtöbb bűnöző ma is.

    De nem jó, mert a bitcoin hivatalos tiltásával az illegális használat ugyanúgy megmaradna.
  • Tinman #40
    Lekövethetetlen cryptovaluta használók, bányászók, elfogadók, kereskedők, mind a legalja undorító bűnözés és terrorizmus támogatói.

    Szép dolog itt fehér kesztyűben, Jack Daniels-t kortyolgatva elmélkedni arról, hogy milyen jó a Bitcoin, miközben:

    - 8 éves gyereket kényszerítenek szexre, azért, hogy a darkweben a sok 10e pedofil állat pénzért majd arre recsizzen

    - mindenféle fejfájás nélkül az ISIS maradéka, sejtjei pénzhez jutnak az elbaxott támogatóik által

    - valahol a távolban egy könyvelő sírva alszik el, mert a cryptlock vírus legújabb verziója egy rakás BTC-t követel tőle, évek munkája van bűnöző kezekben

    - 1 órája vágtak ki egy leszedált szerencsétlenből egy vesét, hogy kielégítsék egy jobb módú szarházi egészségügyi igényeit... szerencsére előre utalt, lekövethetetlenül

    - már át is vette 2 suttyó a darkweben megrendelt fegyvert, amivel rablógyilkosságra készülnek...

    - az aranylövés szar ügy... de ez is megtörtént, egy 17 éves lány lőtte magát át a túlvilágra, a forrás ismeretlen BTC-vel fizetett

    Na ennek vagy te a része a Bitcoinoddal együtt. Gratulálok!
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.12.09. 07:57:03
  • arty
    #39
    Soros 104%, hogy 100%-ban bűnös ebben IS.
    Az előbb kétszer is bemondták a nyomaték kedvéért a fidesztévébe' !!!4
  • arty
    #38
    tehát a 20-as években volt értéktelen kötvény, ergo ebből következik, hogy mind ilyen ma is, ergo nincs igazam. okey...

    a forint értéke valamennyire függ a gazdasági teljesítményünktől, a megítélésünktől, az értéktől amivel a kibocsájtója rendelkezik - a "nemzeti vagyonnal" (persze spekulációval, sok pénzel így is be lehet dönteni 1-1 magyarországocskát). szóval a forint fedezete, értéke az állam "hitele"
    a puszta spekuláción kívül mi indokolja/-ta a bitcoin értéknövekedését?

    vásárolhatok vele a steamen? váltja a paypal? a sarki kisvendéglő?
    és a 100k mennyi lesz, amikor elindul esetleg lefelé a btc és a cégednek kifizetett 14k-t érő 1 db bitcoin félórával később a számládon már csak 12.5k-t ér? ;)
    egyszerűen nem látom, hogy a btc minek létezik (azon tul, hogy a kitalálója mesés gazdagságra tegyen szert - mint minden pilótajáték elindítója....)
  • arty
    #37
    az összes ismerősöm víárban fészbukozik. lákinak igaza lett. janem (persze még robbanhat a faszbúk-vr, de egyelőre egy puki a búvárruhában...)

    úgy néz ki, bármennyire is nárcisztikus valaki, szarik a virtuális valóságra :DDD
  • arty
    #36
    az arannyal történt összevetés, részvénnyel, ingatlannal ...
  • ostoros
    #35
    Mibe, hogy Soros György a fele? ;) A tőzsdespekulánsok hajtják felfelé az árat, keményen.
  • paragic
    #34
    "de ott a legeslegvégén a részvény mögött mégiscsak van esetleg 1-2 így vagy úgy teljesítő, működő, esetleg nyereséges/nyereség potenciállal tengődő üzlet, cég, termék, szolgáltatás - érték"

    A cári Oroszország kötvényei még a 20-as években is forogtak a tőzsdén. Na az mögött mi volt az érték? Várom kimerítő válaszod.

    "mi a fedezete akár csak 1 db bitcoinnak?"

    A Forintank mi a fedezete?

    "hogy 1-2 istenhátamögötti webshop ideig-óráig elfogadja?"

    Ugh... úgy 100ezer helyen fogadják el, köztük az isten háta mögötti Microsoft, Dell, Tesla, etc.
    Utoljára szerkesztette: paragic, 2017.12.08. 22:18:38
  • paragic
    #33
    Ja, persze betiltható. A kábítószert is milyen jól betiltották.
    Nem is tudtam, hogy megalakult a világkormány, ami mindenhol be tudja tiltani. Japánban meg közben hivatalos fizetőeszköz lett.
  • Sir Cryalot
    #32
    Na ez pont az a dac meg riogatás amiből a BTC lett. Fidesz is ebből a kottából játszik .
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2017.12.08. 20:35:33
  • Sir Cryalot
    #31
    Nekem ? :

    https://www.theguardian.com/technology/2015/jan/07/oculus-vr-virtual-reality-facebook

    Nárcisztikusokra jellemző hogy mondvacsinált ügyekben megmentőként állítják be magukat , ezeket az ügyeket pedig kreálják , dacból, figyeleméhségből, riogatásból gyúrják össze (Soros).


    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2017.12.08. 20:31:35
  • Akva
    #30
    "semmi nem támasztja alá ezt az értéket"

    A többi valuta értékét sem támasztja alá semmi. Csak az, hogy az emberek bíznak benne. Ahogy megszűnik a bizalom, BÁRMELY valuta értéke lenullázódik.
  • nlght
    #29
    nem olvastam végig az összes hozzászólást, de úgy láttam a lényegről nem esett szó: a bitcoin azért olyan különleges (amellett hogy nem kell hozzá központi felügyelet), hogy mert maximalizálva van a száma 21 millióban, vagy ez az első olyan deviza a világon ami nem inflálódik, ugyanis a hagyományos devizából annyit nyomtat a jegybank amennyit akar, és ez a lényeg, hogy minél kevesebb van hátra belőle, annál értékesebb lesz, ez bele van kódolva a rendszerbe, én még biztosan nem adnám el, ha lenne, menni fog ez sokkal feljebb is...