23
  • M2 #23
    Ilyen a kapitalizmus fortyogó üstje: mindenki fejleszt mindent, aztán a piac eldönti, hogy mi életképes és mi felesleges. Nagy előnye a dolognak, hogy nem egy diktátor dönti el mindennek a sorsát saját kénye-kedve szerint. Hátránya viszont, hogy Butuska Pistike meg teleszemeteli a fórumokat értetlenségével, mert nem bírja felfogni, hogy más embereknek más a gondolkodása.
  • Akva
    #22
    Ahhoz legalább nem kellett külön kifejleszteni valami bárgyú platformot.
  • M2 #21
    "z absztrakciós képességben, valamint írásos megfogalmazás képességben gyenge kompetenciákkal rendelkező userek is szeretnék a fentieket megszerezni mindennap"

    Bezzeg a régi szép időkben, amikor még kreatívan beírta, hogy "LOL", vagy még régebben, az intelligencia fénykorában azt, hogy "aztakurva!". Ehh, azok már sose jönnek vissza.
  • Skylake
    #20
    Ami a „nyugati országokban főként az örök fiatalság mámorában úszó narcisztikusságot jelenti.” – tökéletes, és engedelmeddel ezt másolnám, felvenném a repertoárba. Indikátora annak ez az erőfeszítés, hogy a nyugati társadalmak nagymértékben öregednek el.

    Hát igen, a GIF-ek. Végre a prolik tömegeinek is lehetővé vált a modern tömegkommunikációhoz nagyban hasonlító technológiák és ezzel képi és videós kifejezési módok alkalmazása. Nyilván a tömeg döntő többsége nem tud, és totálisan átlagos, dögunalmas élete okán nincs is miről valóban érdekes, és vagy érdekesen megkomponált live közvetítést nyomnia, de a mindennapi figyelem, státuszkifejezés és prominencia-adagjáért meg kell küzdenie az ilyen javakért dúló versenyben, a közösségi hálók terében. Így csupán konzervből, készből dolgozik. Ahol az emocionális kifejezés fontos, azonban ez technológia jellege okán (ma még) csak töredékesen valósítható meg, ez lesz az eredménye. Nyilván a funkcionális félanalfabétáktól kezdve, az absztrakciós képességben, valamint írásos megfogalmazás képességben gyenge kompetenciákkal rendelkező userek is szeretnék a fentieket megszerezni mindennap, függően attól, mennyire tüdőzte le a közösségi létet. Ez a kézenfekvő megoldás lesz. Beszédes, hogy az iPhone X esetében kifejezetten hangoztatott funkció, hogy az user önmagából tud emoji-t csinálni - mindennél jobban rávilágít erre.
  • Tikal #19
    a túl nagy forgalom utóljára az 56k korszakban érdekelt :D
  • Andrevv
    #18
    Még szerencse, hogy a gif-eket lehet blokkolni. A technológia túl régi, túl nagy forgalmat generál, nincs benne igazi tömörítés, csak az ismétlődő képkocka részleteket vonja egybe (ha jó programot használtak), ráadásul a minőségük is gyenge (max 256 szín). Persze újabban mp4-be is szokás kódolni és tévesen gif-nek nevezik.
  • M2 #17
    Ennyi erővel az IT világ 99%-áról le lehetne írni, hogy tök felesleges. Csak hülyeség lenne.

    Helyi hálózat? Minek? Átsétálok pendrive-val.
    Pendrive? Minek? Kiírom lemezre,
    ...
  • Tikal #16
    Én meg úgy vagyok vele, hogy remek kiegészítői a szavaknak.. és sokszor többet mond mint egy mondat vagy kettő :)
  • Tikal #15
    A feltöltöd tárhelyre feltételezi hogy már vannak letöltött GIF-eid... mi van ha nekem nincsenek és nem is akarok saját gyűjtemény amit aztán töltögethetek valahova...
  • Tikal #14
    de mikor a képernyőmön a cset fut, akkor minek váltanék böngészőre, google: beír hogy fuck you gif, akkor a találatok között találjam meg melyik oldalra menje, ok, legyen az imgur... kiválasztom a megfelelőt, aztán kiválasztom melyik megosztási link lesz a jó, majd copy.. aztán paste és SEND. WOW, micsoda felhasználói élmény :D

    Ellenben most a billentyűzeteim között ott egy GIF-es, rányomok, már alapból kategorizálva vannak a GIF-ek, kiválasztom ami kell és SEND. Azt hiszem ez picit kényelmesebb és gyorsabb. Miért fáj ez neked? :)
  • Sir Cryalot
    #13
    Absztrakciós készség hiányát jelenti hogy szó szerint kell értelmeznünk mondatokat. Ügyet kreálni belőle meg szofisztikus / szofisztikusság. Szívesen. :)
  • Tinman #12
    "Érdemes észben tartani hogy az internet eredetileg egyetemek összeköttetését tette lehetővé" -írtad, ami nettó baromság.

    Szívesen! Több luftot már ma ne rúgj, thx.
  • Sir Cryalot
    #11
    És azt internetnek hívták ?
    Ide az "eternal september" -t lehetett volna hozni példának (a hsz-emre válaszul), de valaki nagy labdajáték hívő lehet ha ekkora öngólt megejt helyette.
  • wraithLord
    #10
    Én nem tudom, de nekem a gif beillesztgetésről mindig az jut eszembe, hogy aki nem tudja/akarja magát írásban normálisan kifejezni, az szórakozik gif-ekkel. Szerintem meglehetősen primitív, közönséges formája ez a mindennapi kommunikációnak. Mondjuk az emoticonok is, de arra ráfoghatjuk, hogy az írásos kommunikációban nem látható arckifejezéseket helyettesíti.
    Úgy vagyok vele, hogy ha nem akarok közölni semmit, nem írok semmit, de nem helyettesítem gif-ekkel, képekkel meg ilyen hülyeségekkel.
  • Neocortex
    #9
  • petrov144
    #8
    És most ezt a haszontalan dolgokról szóló haszontalan cikket kommentelem az internet segítségével, ahelyett hogy dolgoznék
  • Tinman #7
    Érdemes észben tartani, hogy az internet eredetileg katonai felhasználású célokra készült és arra is használták. Relatív hamar az egyetemek is használhatták, de az eredete katonai célú.
  • Tinman #6
    Lol.

    - Kereső? Ott a google... beírod milyen témájú gifet akarsz és kifossa magából százával.
    - Adatbázis? Dettó.
    - 99.9%-ban a giphy-n mások munkáit látom.
  • Sir Cryalot
    #5
    Érdemes észben tartani hogy az internet eredetileg egyetemek összeköttetését tette lehetővé,

    az hogy mára 98% + trash bonyolódik rajta kultúra helyett is, az a plebs érdeme, ami nyugati országokban főként az örök fiatalság mámorában úszó narcisztikusságot jelenti.

    Ha már itt tartunk, a narcisztikusságnál, meg a lentebb említett öncélúságnál , megjegyezném hogy egy Hillaryhez képest egy Orbán is fiatal, meg jó sportoló, és a politikai kvalitásaik is összemérhetők.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2017.10.02. 14:37:29
  • M2 #4
    "kereső, adatbázis és animált felvételeket gyártó vállalkozás"

    A cikkben a válasz kérdésedre.
  • molnibalage83
    #3
    Nem értem, hogy ehhez miért kell a giphy vagy mi a tököm. Feltöltöm tárhelyre és oda linkelem, ahova akarom..
  • KoLaMan
    #2
    Az erőszakos mozgó/villogó reklámok mellett a legtöbbször idétlen, teljesen öncélú GIF képekkel lehet engem kikergetni a világból. Vállalva, hogy - ismét - a kisebbséghez tartozom, csatlakozom az előttem szólóhoz: nagy az Isten állatkertje.
  • Andrevv
    #1
    Hihetetlen, hogy egy ilyen látszólag haszontalan vállakózás is sikeres tud lenni. Soha nem éreztem szükségét, hogy gif-eket osztogassak, de mások fejébe nem lehet belátni. Ki tudja, talán ha lyukas zoknikat kezdenék gyártani, még sikeres is lehet, sose lehet tudni a mai őrült világban. Nagy az Isten állatkertje...