276
  • molnibalage83
    #276
    Amig a nap és szélfanok antinukleárisak addig nincs miről beszél, mert más nem marad szabályozásra csak a fosszilis. A világon nincs elég vízienergia kapacitás ehhez. Pont.
  • molnibalage83
    #275
    Ez a pont látható, hogy soha nem fog bekövetkezni, kivéve ha a többi termelő nem fog valami varázsütésre elbaszódni és 4-12-szeres áron termelni... Ahhoz, hogy piaci alapon működőképes legyen kötelező átvéttel kb. 300-400 USD/kWe telepítési ár kéne a naperőműnél és szélkerekeknél is. Ez sci-fi, az anyag és szállítási költség többe kerül és a szerelésük is, mint ez. Az exponenciális árcsökkenésnek régen vége, ipari léptékben termelik ezeket.
  • gforce9
    #274
    Akkor miért nem írod le? Gondolatolvasó nem vagyok. Én nme tudok olyan nem fosszilis erőműről ami gyorsan kapcsolható, bármikor és ipari méretű fogyasztást is ki tud elégíteni. Ha te igen, oszd meg velünk.
  • Kara kán
    #273
    Erre írtam: „Ehhez fosszilis erőművek kellenek majd”
    Think Outside the Box!
  • gforce9
    #272
    Jó érv, örülök hogy hozzászóltál :)
  • Kara kán
    #271
    Elég avitt vagy. Röviden.
  • gforce9
    #270
    Volna helye a megújulóknak célfeladatokra lehetne őket használni simán volna mit rájuk bízni. De nem azzal kéne kezdeni, hogy szereljünk minden tetőre napelemet és kössük rá központi hálózatra aztán majd szopjon mindenki. Majd lehet eljön az idő, hogy annyi elektromos autó fog rohangálni az utakon és minden parkolóhelyhez lesz töltő, hogy a megújulók megszaladó csúcsát el lehet süllyeszteni a parkoló autók akkujába vezérelt - lánykori nevén éjszakai áramkörön. (de ezt sem lehet a végtelenségig tolni, ipari méretű tárolásra még ez sem elég, de talán arra igen, hogy némi napelemtúltermelést simítani tudjon ott a helyszínen) De egyőle itt még nem tartunk. Az elektromos autó nemcsak nekünk de egy nyugati alsóközéposztálybelinek sem olcsó muri, hatótávban és flexibilitásban elmaradnak a robbanómotoros társaikkal szemben. Nyilván ez változni fog és az elektomos autóé a jövő ez már látszik. De ez csak csekélyke részét fogja megoldani nap-szél ingadozás simításának. Ehhez fosszilis erőművek kellenek majd, amiket le lehet állítani ha kell és be lehet kapcsolni mindezt gyorsan. Nyilván egy Paksot nem lehet gyorsan kapcsolgatni, nme is arra van kitalálva.

    A kulcsszó mindig az energiatárolás. Amíg a benzinnek elég egy vashordó oszt elvan veszteség nélkül benne kb. akármeddig, addig az elektromossággal nem ez a helyzet. Tárolni veszteség nélkül nem lehet, főleg nem akármeddig. A tárolás módja meg kurvadrága.
  • fonak
    #269
    Az ideológia a megújulók mögött az, hogy ha jól megtámogatják államilag, akkor majd egyre jobb napelemek, szélkerekek lesznek, meg okos grid, aztán piaci alapon is életképes lesz az egész. Addig is munkahelyeket teremt stb. Mondjuk pont az atomenergiával szembeállítani f.szság.
  • Kelta
    #268
    Rendben srácok ezt megbeszéltük :)
    Mindenki akkor a maga elvei és véleménye mellett :)
    Egy élmény volt..bocs a néha vehemens vélemény nyilvánításért, aki focizott tudja, néha a legjobb havert is elküldjük az anyjába a vita hevében :)

    Ha van új valós info majd írjatok :)
    Utoljára szerkesztette: Kelta, 2017.10.06. 18:46:46
  • molnibalage83
    #267
    Pontosan. Valami elképesztő propagande folyik a szél és napenergia mellett, nincs olyan nap, hogy ne tolná az arcoba a reklámot ezekről valamelyik portál...
  • molnibalage83
    #266
    Semmiféle hazugságot nem írtam.
  • gforce9
    #265
    "már írtam, kb olyan mintha a boltos tehetne a 27% áfáról..."

    Igen pont olyan lenne, kivéve hogy kurvára nem olyan, de mível már 6 féleképp próbálták elmondani és nem vagy hajlandó megérteni, inkább nme fárasztom magam. A másik hsz-re: idéztem tőled, baszol azt is elolvasni? A linkjeid meg ugyanarról szólnak: Közpénzből támogatott ágazatra épülő vállalkozások hintik a faszságot, hogy húdemilyenjó meg ez a jövő. Azt azért mégse mondhatják, hogy azért foglalkoznak vele mert nagy pénzt lehet rajta szakítani..... pedig ennyi van mögötte csak. Van aki bármilyen marketingdumát bevesz.
  • Kelta
    #264
    Ezt látod nem tudom eldönteni...az adataid nyilván valósak, a szakmai részt nem vitatom, biztos jobban értesz hozzá

    nekem az emberi reagálással, a lenézéssel, és hát néhány hazugsággal akadt gondom (vagy tájékozatlanságból, valótlan írása) ahogy tetszik

    Kezdve hogy az egész rendszert leszóltad nem zavartatva hogy semmi közöm hozzá
    már írtam, kb olyan mintha a boltos tehetne a 27% áfáról...és leugatnád akinek cégéből kifolyólag lehetősége van visszaigényelni, és él vele...
    értelmes vita jó lett volna..de ezért kár volt..
  • Kelta
    #263
    Ja, hogy ez úgy megy, hogy nincs idézet, mert nem létezik, csak te rámondod, hogy van,,és akkor igaz is..aha :)

    nem is tudom hogy vicces vagy szánalmas vagy..
  • molnibalage83
    #262
    Akkor ez alapján miért gondolod az, hogy energetika terén nem vagyok alapos? Csak azért nem írtam abból ilyet, mert arra nincs időm...
  • gforce9
    #261
    Mind az. Az, hogy te nem annak látod, attól még zöldpropaganda és/vagy annak a közvetett - közvetlen hatásai.
  • Kelta
    #260
    wtf?
    hol írtam le hogy semmibe se került??
    idéznéd?
    mért hazudozol,??
  • Kelta
    #259
    Hát ez az..a repülős anyagtól leesett az állam..elképesztő munka és alaposság..több pilótának mutattam, egyrészt ismerték, másrészt dicsérték, erősen hiánypótló munka..
  • Kelta
    #258
    semmi gond..köpköd ki magadból a demagóg baromságaid..engem nem zavar, ha ilyen buta és sötét vagy.,.miért zavarna..?
    ez legyen a családod gondja..
    és már ugyan írtam, de nem gond..németeknél semmi olyan gond nincs ami nem megoldható
    a rendszer nem tökéletes? nem hát..de ezt is írtam..igazi szakemberek ezrei dolgoznak a világon azon, hogy egyszer majd az legyen..
    ahogy sok más sem az...
    példákat is írtam, mi mindenre költik az adófizetők pénzét..neked bicikli út? engem meg az zavar, elbaccák az adómat ilyen marhaságra..
    de elfogadom...hogy vannak akik imádnak azokon vergődni..és? engem nem zavar.
    Tolerancia..vagy ha a szó ismeretlen nézz utána
  • Kelta
    #257
    http://hvg.hu/tudomany/20171006_napenergia_megujulo_energiaforras_energiapiac_szen

    szar ügy..terjed :)

    és nem mellesleg hol a "sötétzöld" propagandám??..mert idézgettál sok mindent
    de egy sem az..

    ez bukta haver..
  • molnibalage83
    #256
    Tök vicces, hogy egyik kommentjében azt írja le, hogy semmibe se kerül, aztán me azt, hogy NEKI megéri.
    Összevissza handabandázik...
    Az egyik volt tanáro az ilyeneket baszta ki vizsgáról úgy, hogy az egyetemet is elhagyták, mert esélyük nem volt olyan mentalitással a tanár által oktatott vizsgán átmenni..
  • molnibalage83
    #255
    Ráadásul úgy, hogy más területen meg dícséri az ember, hogy milyen jó anyagot rak össze. Ezek után valahogy nem képes felfogni azt, amit 7 ember magyaráz neki forrásokkal és számokkal.

    Totálisan skizofrén szegény.
  • molnibalage83
    #254
    Ja, persze. Nem olvasod a híreket. Cégek léptek már le a magas villanyár miatt, illetve szerinted az micsoda, ha nem az, hogy évi 20 mrd EUR vonnak el adó formájában, hogy finanszírozzák ezt az ökörséget? Ez csak az üzeme, nincs benne az a több száz mrd EUR, amit a kilépísére basztak el úgy, hogy ÉD gerinc nincs, tározós erőmű semmi és paraziták a szomszédos országok hálózatán.

    Bocs, de most már tényleg nem tudom magaban tartani és visszafogni magam. Simán nem vagy objektív, de a normálisabb kifejezés a kretén vagy. A németek is belátták, hogy ez nem fog menni és elkezdték visszavágni az egészet. A XXI. század egyik legnagyobb humbugja dől be lassan és csak az agyosott hülyék nem látják a számokból, hogy mekkora bukta az egész.
  • gforce9
    #253
    Linkelgetsz zöldpropagandást:

    Lényegében az összes linked az. Had ne hozzam már ide mindet

    Bizonygatod, hogy márpedig nincs baj ebből:
    #118 "semmilyen plusz költséget nem fizetnek meg..főleg nem miattam..ez kamu.." Mégis kiafranc fizeti az ingyenáramodat amikor nem termelsz? És ki fizeti ki a szolgáltató veszteségét, amikor épp nyomott vagy negítív áron lehet eladni a pluszt amit termelsz, mert épp fél európában süt a nap? Megsúgom, az átlagfogyasztó.

    és

    "kaotikus? lehet..a rendszer szabályzói pont erre vannak..lekezelik és elosztják a termelt mennyiséget."
    Magyarország túl van méretezve még elbírja a jelenlegit. Németországban a fele beruházást sem tették meg mégis majd 3x áramár van. Ha nálunk is elterjedne szél híjján a napenergia, ki fizetné ki a faszságot? Minden fogyasztó, de persze ignoráld a tényt.


    Most csak így hirtelen amiket találtam. Meg írtál olyat is, hogy a te napelemedet elbírja a rendszer. Persze igen. Néhányat elbír, de azt pofáztuk, hogyha elterjed az bizony plusz beruházásokhoz fog vezetni és dráguláshoz.

    Lényegében pedig az elmúlt hszek alatt kurvára nem csak annyit mondtál, hogy neked megéri és kész, hanem meg is akarod magyarázni, hogy ez semmilyen hatással sincs másokra.

    Legalább konzekvensen kéne írni.

    Ja és mégvalami:

    "mert valahogy az érvelésből mindig lemarad az hogy én hol is toltam a zöld propagandát??"

    El kéne olvasni amit írok, nem ez mondtam. Valószínűleg az értő olvasás hiánya itt is kiütközik. Amit mondtam idézem sját magam:

    "Linkelgetsz zöldpropagandát és bizonygatod, hogy márpedig semmi baj nincs ebből az egészből"
    Tudom én, hogy neked nem tűnik fel a különbség, de van különbség. Ha nem látod javaslom az általános iskolai ismereteid felfrissítését.
  • Kelta
    #252
    egyelőre csak te sértegetsz :)
    Az adófizetők pénzéből?? ezt a demagóg dumát..mindent abból finanszíroz a kormány..szerinted van saját pénzük??:)
    Van ami jó és beválik, van ami nem..ezt majd az idő dönti el..
    Vádaskodom? ezjó..ki is ugatja le a másikat folyton?
    én várom továbbra is az idézeteket tőlem, ahol "sötétzöld" vagyok

    na..csak egyet..

    jaa..hogy nincs? de sz@r lehet neked, hazudozol, és bukta van :)

    Attól hogy heten írtok valótlant még nem lesz igaz
    ez van,..,

  • Gerolta
    #251
    Persze, abból a 20 milliárd euróból, amit az adófizetők pénzéből szórnak el erre, tök jól elvannak. Micsoda meglepetés, hogy már megint nem voltál képes SEMMIT felfogni az érvekből amit kaptál, aztán vádaskodsz, sértegetsz és hazudozol. Tipikus taplóparaszt sötétzöld. Heten hétféleképpen próbálják elmagyarázni neked, de te szemed-füled befogva ordítasz hogy akkor se úgy van mert csak.
  • Kelta
    #249
    Nem igaz

    linkeltem egy a témával foglalkozó cikket..amiben leírták hogy az iparág komoly fejlődés és fejlesztés előtt áll..és komoly pénzek mennek bele, mert van jövője
    Nem én írtam, csak gondoltam, nálam hitelesebb ha hozzáértők véleményét olvassák itt.
    Nem bizonygattam semmit..idéznéd ezt?

    mert valahogy az érvelésből mindig lemarad az hogy én hol is toltam a zöld propagandát??
    idéznél??

    és bezony..addig csak hazudozol..már bocs :))
  • Kelta
    #248
    Tényleg? múltkor voltam a németeknél, és sehol semmi gazdasági csőd..köszönik tök jól elvannak
    Megint a kamu valótlan dolgokkal érvelés
    fárasztó..

    persze én nem fogom fel :)))))
  • gforce9
    #247
    Nem. Akkor lenne így, ha elmondanád, hogy a jelen rendszert te használod és jól jársz vele és ennyi.

    De te nem ezt csinálod. Linkelgetsz zöldpropagandát és bizonygatod, hogy márpedig semmi baj nincs ebből az egészből, stb. Szóval a "te hazudszt"-at nem kéne erőltetni, mert kurvára nem áltál meg ott, hogy neked ez jó és kész.
  • molnibalage83
    #246
    De, az hogy haszonélvezője vagy. És, ha mindenki így gondolja és cselekszik, akkor az eredménby az, ami a németeknél. Környezetszennyezés és gazdasági csőd. Te meg ezt nem fogod fel. Az elejétől fogva is tökéletesen megértettem, hogy a felesősséget másra toló egyén vagy...
  • Kelta
    #245
    Látom talált a jelző
    hát van ilyen kisgyerek..

    továbbra is várom az idézetet, ahol bizonyítod hogy "sötétzöld" akármiket írtam be akárhová

    addig is HAZUDOZOL..
  • Kelta
    #244
    értelek, tehát végre felfogtad, semmi közöm a dologhoz
    csak benne élek mint bármely állampolgár..és az hogy előnyöm van belőle
    hát bocs..
  • molnibalage83
    #243
    Semmi köze a konteóknak ahhoz, amit írsz. Egész egyszerűen balfasz a politika, mert tőkét lehet kovácsolni a zöldeséből, meg haveroknak osztani így is a pénzt és követőkre szert tenni. Környezetédelmi és racionális műszaki illetve gazdasági háttere sem a szél- sem a naperőműveknek nincs.
  • Gerolta
    #242
    Reductio ad absurdummal csak a magadfajta idióták érvelnek. És a jó édes anyádat nevezzed hazugnak, amikor ott ordít a bizonyíték az egész topikban, hogy sötétzöld, az energetikához egyáltalán nem értő sötét balfasz vagy.
  • Kelta
    #241
    értelek, ok
    az egész világ egy összeesküvés elmélet, az egyik fele idióták mint én, a másik fele, meg a mocskos összeesküvők, akik kizárólag csak a föld lerombolásán dolgoznak..
    és mind hülyék meg semmihez nem értenek..
    de jó hogy ti vagytok..kösz hogy szóltál
  • gforce9
    #240
    Már ne haragudj, de te tényleg ennyire nem látsz tovább a villanyszámládnál? Ritkán találkozni ennyire csőlátással.

    A linked mit is bizonyít? Hogy a sötétzöld propaganda ami a politikában is vastagon benne van, támogatja. Persze hogy ráállnak a vállalatok meglovagolva az emberi hülyeséget, Képzeld a tamagocsit is vállalatok gyártották. És igen, a kutatók is pénzből élnek. Jól el lehet adni, jól lehet publikálni. Olvassa a sok agyhalott, hogy miylen szép és jó. Megvan a közönségük.

    Ez az esztelen politika, ha így megy tovább, egy megbízhatatlan energiaellátó rendszert fog eredményezni hosszú távon. Majd rájönnek akkor, amikor az idóta napelem szélfarm miatt a fia műtétje alatt megy el a kórházban az áram. Aztán vagy bekapcsol a tartalék generátor vagy nem.
    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2017.10.04. 17:54:35
  • Kelta
    #239
    http://www.portfolio.hu/vallalatok/uj-korszak-kezdodik-a-napenergiaban.264213.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

    az összes tudós egy idióta..mindegyik...a vállalatok is..ez egy halott ügy :)

    ugye? :))
    Utoljára szerkesztette: Kelta, 2017.10.04. 17:19:53
  • Kelta
    #238
    Én gyártom?
    én találtam ki?
    én szabom a gyártási előírásokat?
    Én szabályzom a támogatásokat?
    én döntök kormányzati szinten?
    van egyáltalán ezekhez közöm?

    SEMMI

    megint értelmetlen demagóg hülyeségekkel jössz
    Utoljára szerkesztette: Kelta, 2017.10.02. 19:01:03
  • Kelta
    #237
    Már bocs, de ahhoz mi is a közöm?
    ha nem veszek, akkor nem gyártják?
    ez milyen demagóg röhejes érv..

    aha..idéznél egy sötétzöld akármit, amit írtam??
    jaa...nem megy?

    csak HAZUDOZNI tudsz

    ez kb mindenkinek lejött


    Utoljára szerkesztette: Kelta, 2017.10.02. 18:59:41
  • molnibalage83
    #236
    Kb.