17
  • TokraFan
    #17
    Nem ez a gond! Amit írsz bar érthető, de sajnos nem érv. Hiszen ilyen alapon akinek nincs elég pénze, az jogosult kirabolni egy bútor áruházat, vagy tulajdonképpen bármit jogosult ellopni, hiszen pénze nincs rá. A digitális tartalmat is elo kell állítani, pont ugy, mint egy kanapét, caak a kanapét ugye nem tudjuk letölteni. Ezzel együtt azt gondolom, a tiltás a média tartalmak esten nem vezetnek sehova, itt ugyanis számos kapcsolódó bevételt lehet realizálni, ezert mas üzleti modellben meg mindig nyereségesen működtethető lenne.
  • morguldae
    #16
    Előbb utóbb eljön a teljes korlátozások ideje, ez biztos. Nem is lenne, gond, hogy vegye meg az ember a dolgokat, ne sértsen ilyen olyan jogokat, hanem az a gond, hogy mégis miből vegye meg? Kinek van erre pénze? Kifizeti a magyar ember a számlákat vesz ételt, aztán annyi volt a pénze. És ez még a jobbik eset. Százezreknek kell élnie közmunkának nevezett kényszermunkából, a segélyezés rendszerét teljesen eltörölték, segélyeket egyáltalán nem adnak. Munkahelyek nincsenek, ha vannak minimál bérért, ami a fentebb felvázoltakra épp, hogy elég. Az ország élén tolvajok tanyáznak, akik mindent ellopnak!... Vennék én dolgokat, örülnének az emberek, ha nem kellene jogsértően tartalmakhoz jutniuk, mert az azt jelentené, hogy van egy életszínvonaluk amely megengedi ezt nekik. De ebben a tolvajok országában mindez nincs! Ezrek alszanak az utcákon. A munkanélküliség a végtelenbe mutat. És ezrek semmilyen segélyt nem kapnak, mert azt is megvonták már tőlük. Persze a statisztikákban ezeket természetesen már sehol sem szerepeltetik! Munkát pedig nem adnak! Szóval magyar ember letölt ezt azt aztán annyi van neki!
  • TokraFan
    #15
    Hát kérlek ezt egy olyan világban, ahol mára emberek millióinak az internet kvázi egyet jelent a fészbúkkal és az őcsövével, nem tudod megvalósítani. Lassan a www-t is már csak a "vén rókák" értik...
  • TokraFan
    #14
    +1
  • Caro
    #13
    A cikkhez: hányszor, de hányszor jutunk még oda vissza, hogy az internetet a www-vel azonosítjuk?
    Kell egy decentralizált hálózat, aztán el lehet felejteni a cenzúrát meg az egyéb ilyen baromságokat.
    Egyébként ha jól tudom van is, pl. a freenet.
  • end3
    #12
    Nézd, ha mélyen tisztelt EU közösség jelenlegi vezetése simán csak piacnak és megvehető országnak (le-)kezel egy nemzetet, akkor némi "furfang" a segélyelosztásokba is, de a nemzeti törvénykezésekbe is belefér. (Nevezhetjük lopásnak is, de akkor ez kellően robin hood-i. :-) Az EU-ba nem életünkkel és vérünkkel léptünk be, hanem a kölcsönös előnyökért. Erre a Brittek is rájöttek. Mi miért is nem tehetjük?
    Utoljára szerkesztette: end3, 2017.09.14. 16:13:00
  • Skylake
    #11
    Persze, valamit adni kell a jogvédőknek. Én azt gondolom, hogy az elmúlt 20 évet egy dobozban leélő, vaskalapos jogvédő baromnak kell lenni ahhoz, aki azt hiszi, hogy vissza lehet nyomni a fogkrémet a tubusba olyan módon, hogy a személyiségi jogok, a véleménynyilvánítás joga, valamint az áruk és szolgáltatások szabad áramlásának joga ne sérüljön. Ez mondjuk esetleg működhet egy Erdogan és Putyinland-ban, a felszínen. Azaz az EU-ban nem. De mivel ezzel foglalkoznak, megpróbálkoznak vele. Tegyék nyugodtan. Szükségszerű szerintem, ha közel olyan médiatermék-előállítási és tartalomtovábbítási technológiák vannak a tömegek kezében, amelyekkel ők maguk rendelkeznek, akkor ezek használata nem lesz kontrollálható olyan formában, amikor ezek ott összpontosultak.
  • Skylake
    #10
    Igen, kicsit később láttam a :-)-t.

    A rezsim egy dologban nagyon kreatív: hogyan lehet felesleges dolgokra elkölteni és e célokra átkonvertálni a külföldi forrásokat. Azonban ez nem egy akkora nagy csoda: sikerében benne van az az "áttitűd", hogy a szockó érában mindenki lopta az állam vagyonát: csak a proli a csavarkulcsot meg az anyagot tudta ellopni, a góré meg az egész gyárat a végén - a vágy és a megvalósítás célja ugyanaz. Egy egész társadalom szocializálódott 30-40 év alatt a lopásra és az ügyeskedésre. Ennek fejlődése mostanra, egy state capture-al jutott csúcsra, borult virágba. A csúcsra jutást nagyban segíti, hogy a külföld, aki önti ide az ellopható pénzeket, nincs erre a működésmódra szocializálva. Plusz rossz hatékonyságú, tohonya bürokratikus szervezet.
  • end3
    #9
    Csak én érzem úgy, hogy Brüsszelben ez a "jogalkotási"-irány is az amerikai szerzői jogvédő szervezetek "lobbinyomására" alakul? Ezek tényleg többen vannak az Európa Parlament-ben, mint a Néppárt?
    Utoljára szerkesztette: end3, 2017.09.14. 16:02:22
  • end3
    #8
    Tegyem hozzá, hogy a "segííílyke" pántlikázva érkezett, mindig szigorúan "városszépészeti" célokra, még véletlenül sem a nemzeti "önellátó" gazdaság megalapozásához nyújtották. De minden "nem termelő máshoz" biztosan sokat... (És még kifogásolják sokan a stadionépítéseket.)
  • Skylake
    #7
    Hát persze. Egy ilyen nagy szervezet mindig kitermeli a saját bürokratikus ostobaságát, ami egy ideig jól működik, ha nincs semmi változás a környezetben, de anakronisztikussá válik, amint a környezetben a különböző szervezetre ható tényezők változása felerősödik. Éppen ez történik most. Egyébként szerintem ebből a jogszabályból nem lesz semmi. Egyrészt, az ilyen típusú kontrollálatlan ellenőrzés éppen szembe megy személyiségi és szomszédos, sokkal magasabb rendű jogokkal, mint a szólászabadság. Másrészt pedig kijátszhatóvá válik: okés akkor a tartalmak, vagy azok elérhetőségei nem EU területén lévő szervereken lesznek, vagy átkerülnek kormányzatok és ISP-k által nem vagy nagyon nehezen ellenőrizhető szférákba. Akkora tömeges igény van a médiatartalmak elosztásának mai formája mellett a felhasználók részéről, hogy ez az igény így vagy úgy de ki lesz elégítve. Ehhez bőségesen áll rendelkezésre technológia, a titkosítási megoldásoktól kezdve az e célra létrehozott platformokon keresztül (Pl. Tribler). Csak éppen ezek most nem használatosak. Majd azok lesznek.
  • end3
    #6
    Szerintem ideje lenne felvilágosítani ezeket a begyepesedett agyú, brüsszeli bürokratákat, hogy őket az EU-t alkotó nemzetek és polgárok szolgálatára, (ismétlem, szolgálatára!) küldték oda, nem pedig azért, hogy kiskirályok módjára, személyes vagy épen EU-n kívüli "mások" lila gőzös álmait valósítsák meg és erőszakot tegyenek az EU-t alkotó országok nemzeti alkotmányain és törvényhozásain. (Több levegőt a nemzeteknek, főként az elnyomandóknak? mert igen is kezdetektől érezhető ez a fajta hozzáállás)


    Utoljára szerkesztette: end3, 2017.09.14. 15:49:25
  • Skylake
    #5
    Hát, mivel a segííílyke, amivel a rezsim eljátsza a k*rva nagy gazdasági fejlődést, EU támogatásokból jön, és mivel a magyar gazdaság piacai közel 90%-ban az EU-ban vannak, lehet várni a huxitet. Természetesen, aki nagyon szeretné a huxit-et, akkor legyen olyan kedves, és tapsoljon a közmű és megélhetési költségek, valamint hiteltörlesztők kb. 3-4x-es növekedéséhez. Mindezek mellett készüljön tartós, mondjuk minimum 8-10 éves munkanélküliségre is, valamint arra, hogy ennek megoldására nem lehet külföldre menni dolgozni. Lesz államcsődike is a fenti okok miatt, tehát a közszférában dolgozók és a nyugdíjasok lesznek szívesek vagy megdögölni, vagy nyomorogni egy jót.

    Miután sikerült így gyorsan a XX. század 80-as éveinek gazdasági színvonalára teleportálni a birodalmi segget immár nem nyaló, ezért méltán "erős és büszke" Magyarisztánt, hosszabb távlatban, mondjuk úgy T-20 év kellemes lesz érzékelni, hogy a térség összes többi országa lassan de biztosan és behozhatatlanul elhúz mellettünk gazdaságilag. Mi pedig itt maradunk saját magunk erős és büszke szemétdombján, ahol mindenet lerohasztottunk, amiből korábban előre léphettünk volna. Mert mi magyarok vagyunk, függetlenek és tökösek, erősek mint a fing, és hülyék, mint a f*sz. Úgy is kell, majd az ENSZ dobhat le ide segélycsomagokat, a külföldiek meg eljönnek megnézni a neofeudalizmus kárpát-medencei csodáit, illetve inni és hányni egyet, számukra majd még olcsóbban, mint most.
  • AgentKis
    #4
    Szerintem huxit az, én is várom! Sajnos a politikai elit sohasem fogja kiírni (sem ez, sem az ellenzék bármelyik fele) a népszavazást erre, mivel az ellopott pénzek legalább 80-90%-az unióból jön (ebben sem hasonlítunk a britekre)...
    Nem zárom ki, hogy éppen azért jön, hogy a "vezetők" sose akarjanak kilépni. Nem annyira ostoba a soros-hatalom, ahogyan Orbán plakátjaiból kitűnik. Amúgy jó részét így azoknak is ő fizette!
    ;-)
    Utoljára szerkesztette: AgentKis, 2017.09.14. 14:31:31
  • kvp
    #3
    Nem lesz nepszavazas. Mar az 1948-as pontokban is benne volt az 'Uniot Erdellyel!'. Most hogy osszejott es ennnek a sajat magaval hataros orszagnak szinte az osszes hatara atjarhato a magyarok szamara, nem igazan lenne jo otlet kilepni. Vagy ha igen, akkor gondoskodni kell rola, hogy Szlovakia, Romania, Horvatorszag es talan Szerbia egyutt tavozik velunk es a schengenihez hasonlo sajat uniot alkot. Meg persze a Csehek es foleg a Lengyelek, mert a terseg gazdasaga jellemzoen nalluk van. Szoval vagy ezek az orszagok egyutt mennek,egyszerre vagy maradnunk kell es valamilyen modon megoldani a problemakat.

    ps: Szerintem egyre kozelebb kerul az EU ahhoz, hogy a keleti resze osszeuljon, mondjuk Varsoban es kijelentse, hogy egyutt kilepnek az EU-bol es sajat szerzodest kotnek. (ez EU elvileg nem valodi unio, hanem egyenrangu szovetseg volt regen, ezt probaljak sokan a valodi unio fele vinni, ahol csak egy kozponti kormany van es a regi tagallamok csak megyei joggal vannak jelen, kb. mint az USA eseten)
  • Andrevv
    #2
    Az "I don't care about cookies" kiegészítő megoldja az idegesítő problémát. Egy hunexit népszavazás majd a többit, már alig várom...
  • TokraFan
    #1
    Én aztán nem vagyok EU hater, de ez most nettó baromsag! Először az rohadt felugró lábléc minden egyes oldalon, most meg ez. Előbbi csak idegesítő, de ez a cenzúrás okádék mar kiveri a biztosítékot.