13
  • cateran
    #13
    Ezt a marhasagot nem tudom honnan vetted,. de ha azt hiszed, hogy barmilyen hadsereg irodistai es titkarnoi kepzett katonak, akkor baszott messze jarsz a valosagtol....(a Magyar Honvedsegnel PA - Polgari Alkalmazott a nevuk..)
  • Sequoyah
    #12
    Az, hogy erosen befolyasoltak a valasztasokat, az nyilvanvalo teny. A baj ezzel csak az, hogy a facebookos hazugsagkampany az nem illegalis...
    A kerdes, hogy ezeken felul tettek-e valami illegalisat, pl konkret meghekkelese a valasztasi rendszernek. Ez utobbit Putyin kvazi bevallotta legutobb egyebkent...
  • end3
    #11
    "Kifinomult módszerekkel befolyásolhatták az amerikai választást.." - és valamivel korábban az osztrákot, mostanában a franciát, és a német választásokat? (vagy éppen most folyik a 2018-as magyar választások, manipulálása, sok pénzért, - gondolok itt a "momentumos" semmiből megjelenésre.., ) - Miért, a 21. században, az internet korában, bárkinek bármit is befolyásolni.., - nem ez a trendi?
  • arty
    #10
    jah, csökken a nép bizalma.

    nem attól, hogy titkolóznak, hogy jogtalanságokat követnek el, neeeeeeeeem.
    maga a szivárogtatás a baj.
  • NEXUS6
    #9
    Ja.
    Meg volt már ilyen, amikor a 2000-es választáskor a Bush vs. Al Gore vitára mondhatni végül szeptember 11. tett pontot.
  • Archenemy
    #8
    Csak neked elmondom, hogy Hillary kapott több szavazatot (popular vote) :) De ezzel együtt is Trump nyert, mert az államok többségét ő vitte.
  • Sequoyah
    #7
    Elegge valoszinutlen, de kivancsi lennek mi tortenne ha bebizonyosodna a hekkeles, es kiderulne, hogy igazabol Hillary kapott tobb szavazatot, es nem Trump nyert.
    Marad Trump mert mar keso, vagy van protokoll ilyen esetre, es racsorognek Hillaryre, hogy megis ove a munka.
  • Sequoyah
    #6
    Az USA-nak regota problemaja, hogy egyreszt a profi informatikai szakemberekre nem telik a kozalkalmazotti fizetesbol, masreszt pl a hadsereg kiber-biztonsaggal foglalkozo reszen is csak katona dolgozhat, mint a hadsereg egeszeben, de az atlag geek-nek nehezere esik az alapkikepzes.
  • Skylake
    #5
    Nem véletlen, hogy az a másik tőrőlmetszett f*sz, az a medvekomplexusos baromarc innen keletre, de sajnos nagyon is közel kényes helyekről kitiltotta a számítástechnikát - megy minden papírra, mint régen.
  • Skylake
    #4
    Legközelebb az USA-nak javaslom az úgynevezett "papír" (in English: paper) használatát a szavazási célhardverek helyett. Noha a trumpli érában a környezettudatosság és környezeti externáliák csökkentési igénye legfeljebb néhány nyavalygó kígyóvállú b*zi rikácsolásának tűnik egyre inkább gondolom az ottani rezsim esetében is, mivel pomádésfejű bunkójuk a napokban búbolt a chilisbab után egy bazinagyot a párizsi klímaegyezmény tárgyalóasztalára, a papír jól reciklálható, viszont messze nehezebb hackelni, mint egy kompjútert. Hogy mik vannak, nem?!
  • Skylake
    #3
    Ezt egyszerűen nem értem! Ott van az NSA, azzal a fantasztikus szoftver és firmware arzenállal, amire csak éppen rápillanthattunk Snowden (és előtte Russel Tice) jóvoltából, és már csak ettől a rápillantástól is megkészültünk – már abból, ami további feltételezésekre adhatott okot felhasználása tekintetében! Aztán ott van a többi Cartman: az FBI, CIA, DHS és társai, e mellett gondolom az NRO-nak meg a különböző fegyvernemeknek is vannak hasonló képességű IT szervezetei! Nézzük meg például a pofánb*szóan nagyképű NROL-39-es logót, mint a műfaj egy szép példányát!

    http://hu.lmgtfy.com/?q=nrol-39

    Ehhez képest egy olyan lényeges eseményt, mint az elnökválasztás betámadása nem tudtak nemhogy megakadályozni, hanem előre jelezni sem? Mikor a netes adatforgalom közel 90%-a rajtuk megy keresztül? Hogyhogy ez nem ment?! Az előrejelzés körülbelül olyan alapfeladat e szervezeteken belül többnek a működési alapfeladatait tekintve, mint pultosnak a sörcsapolás vagy karosszérialakatosnak a hegesztés!
  • NEXUS6
    #2
    A több ezer államilag fizetett hacker mindkét oldalon azért nagy valószínűséggel nem csak WoW-ozással üti el a szabadidejét, valami támadásra várva, hanem folyamatosan próbálkoznak, tekintve, hogy a hacker támadást nemzetközi jogi szempontból gyakorlatilag a mai napig nem tekintjük konkrét támadásnak.

    Minősített anyagok ilyen fajta hozzáférhetővé tevése bizonyosan bűncselekmény, amihez kapcsolódó nyomozásról viszont nem igazán jogszerű infók kiadása. Szóval az erről szóló szivárogtatás is büntetőjogi felelősség kérdését veti fel.

    Hogy mind ezt még is megtették az az oroszok befeketítését és áttételesen a jelenleg megválasztott elnök, és a választási rendszerbe fektetett bizalom gyengítését okozza.
  • ostoros
    #1
    Hiába nyomatják ezeket a cikkeket, csak a jenki lakosság veszi be. Mondjuk nekik is szól, nem nekünk.