4
  • Effendi
    #4
    A napokban láttam a TV-ben erről egy műsort, és abban említették, hogy a földnek évente 70 milliomod másodperccel növekszik meg a keringési ideje, Szóval van bőven ideje az embereknek és a természetnek mindezekre felkészülni. Amúgy ezt a lassulást a víz tömege okozza földön, mely az árapály jelenséggel van összefüggésbe. Erről meg azt említették, hogy valószínűleg ez egyre csökkenni fog, mivel a hold hatása folyamatosan csökken, ugyanis a hold meg évente kb. 4 cm-rel távolabbra kerül a földtől, mivel az pedig folyamatosan gyorsul.
    Egyszóval a dinoszauruszok korában szép nagy holdunk volt..... és egy kicsivel kevesebbet aludhattak :)
    Utoljára szerkesztette: Effendi, 2017.03.23. 07:06:57
  • Ender Wiggin #3
    Valószínű, hogy ha lelassul a Föld akkor a teljes emberiségnek sokkal szarabb lesz, mint egy lázas szerelem... Sok értelme van már az alapszitunak is.
  • grobs
    #2
    Mint sajnos általában :( Ami túl gyenge önmagában azt megpróbálják valami sci-fi háttérrel eladni. A sci-fi rajongók ugyan csalódnak, de a young adult célközönség felkaphatja és akkor lehet belőle egy újabb vámpírnaplók, vagy 100.
  • Prof William
    #1
    "már a kevésbé egyértelmű következményekkel is szembe kellett nézniük az embereknek. Családok estek szét, és új, lázas szerelmek szövődtek. Barátságok lettek semmivé, és sokan teljesen magukra maradtak."

    Ez bizony sűrűn elő szokott fordulni földlelassulás nélkül is. Tehát kapunk egy romantikus-dráma sorozatot ami nyomokban lassuló földet tartalmaz. :)