11
  • kvp
    #11
    "ha Cortana személyre szabható!"

    A gemkapocs eseten is lehetoseg volt cserelni masra, de a legtobb ember meg azt sem tudta hol kell kikapcsolni. (pedig olyankor fogta magat es eltolta a biciklit, szo szerint)

    Viszont az ilyen digitalis avatarok japanban mar jo ideje megszokottnak szamitanak, annyira, hogy van olyan szintetizatorprogram, aminek a digitalis kabalaja 'elo' koncerteket is szokott adni. (hologram technologival)

    pl egy regebbi (az elso talalat youtube-rol): http://www.youtube.com/watch?v=rL5YKZ9ecpg

    ps: a microsoft megint le van maradva par evvel...
  • Skylake
    #10
    "Sokkal személyesebb egy hologrammal társalogni, mint a google mikrofonjának 4x beordítani, hogy étterem bazmeg!"

    Szerintem ez tökmindegy.

    Kíváncsi vagyok azért, hogyha jönn Ms.Cortana, a nagy G, meg Zucki mivel akarnak majd veretni e piaci szegmensben.
  • Tinman #9
    Minek? Egy halódó nyelvet, amit a jövőben a kutya se fogja használni, mert nehéz, logikátlan, és még az anyanyelvű magyarok sem tudják helyesen használni?
  • Tinman #8
    Egyébként a Cortana egy jó dolog, egy valami igazán forradalmi dolog kezdete. Pontosan ezek az újítások vezethetnek minket el egy high-tech paradicsomba, vagy éppen okozzák majd a vesztünket. Kiderül.

    Sokkal személyesebb egy hologrammal társalogni, mint a google mikrofonjának 4x beordítani, hogy étterem bazmeg!
  • Tinman #7
    Akkor is így lázongtál, mikor az Office segéd gémkapocs volt? Szegény tűzőgépekkel, meg a kutya se foglalkozott, hogy a cellux ragasztók népes táborát már ne is említsem.

    Amúgy megyek be is perlem a hentest, mert férfi én meg hetero vagyok, így elég gáz a pofáját elviselnem :-/
  • Elemir
    #6
    Megtanultak rég! Ja, hogy nem droid? Hála az égnek...

    Egyébként a Cortana-hoz annyit, ha már negatívum, hogy előbb tanuljon meg magyarul...
  • gombabácsi
    #5
    úgy néz ki mint valami zs scifi főhősnője
  • tomboy013
    #4
    Mi köze ennek Cortanahoz?
  • ede0001
    #3
    Először telefont tanuljanak meg gyártani...
  • NEXUS6
    #2
    "Ne azon rugózzunk, hogy melyik ember sárga, fekete, eszkimó, japán néger, nem ez a lényeg! Mert valójában blülről minden ember fehér!"
    XD
  • Skylake
    #1
    Óóóóóóóóóó, ez már nagyon hiányzott! A sör, bor, pálinka, cigi, zöldike és egyéb létszükségleti cikkek mellé éppen erre van szüksége a drága fogyasztóknak!

    De én azt javaslom Redmondnak, hogy ne álljanak meg itt, hiszen ennél sokkal szélesebb felhasználói élményt (=pofádba röhögünk, és közben az utolsó f*ngásod elhaló szellőjét is adatbázisba toljuk) ad, ha Cortana személyre szabható!

    Tegyük fel, hogy teszem azt én akkora homár vagyok (nem vagyok az), hogy kizárólag izmos fijjjúúi testek látványa hoz lázba, hogy használjam a szolgáltatást! Akkor ez a tényálladék, hogy Cortana néniként jelenik meg, súlyos disz-kri-min-áció velem és homár bajtársaimmal szemben, amellyel kapcsolatban mindenfajta civil szervezetnél til-ta-ko-zni fogunk! Elfogadhatatlan undorító megkülönböztetés ez velünk szemben!

    Ugyanez a helyzet, ha mondjuk nem vagyok homérosz, hanem afroamerikai, sárga, és még rengeteg egyéb tényező mentén nem elégít ki az egyen Cortananéni. Persze értem a motivációt: így hátha az r=1 userek szélesebb köre fogja használni a Cortana-t, így nagyobb sebességgel tölthető általa az MS által vágyott "nekünk is legyen akkora, mint a Google-nek, mert e téren is kib*szottul el vagyuk maradva" Big Data adatbázisok.

    Ez a Cortana ebben a formában olyan lesz, mint a Microsoft Bob közel 20 éve. Főleg azért, mert a szkeumorfizmus a GUI-k kapcsán ma már k*rvára nem divat. Be authentically digital, ahogy a Windows 8 Modern kezelőfelületét promózta Jensen Harris anno, pont az MS erősködött ennek kapcsán. A Cortana, mint komoly pillantású csöcsösnéni, pedig egyáltalán nem az. Vedd le a GUI-ról az összes olyan sallangot, amely a nem digitális környezet különböző jellemzőit idézi. Ezt még az Apple is meglépte, pedig ők aztán régen fullba nyomták ezt az irányt, lásd. a régebbi iOS-ok grafikus felületeit, a különböző anyagmintákat, mint háttereket.