121
  • Pitti
    #121
    Megmondom őszintén nem tudom pontosan hány fps volt de nem a sebességével illetve a laggal volt bajom, hanem a hányingert keltő FOV-al. Itt sincs valós 3 monitoros megjelenítés, nem számol a szélső monitorok beforgatási szögével, de ha egy síkban vannak a monitorok ez még akkor sem jó. Így én nem vagyok képes vele játszani mert megfájdul az ember feje. A szélső monitorokon olyan aránytalanul elnyújtott a kép, hogy sokkal rosszabb még a cars-nál is. Egyelőre 2 játékról tudok ahol tökéletesen meg van csinálva a 3 monitoros megjelenítés iRacing és AC.
    Így aztán én is egy monitoron játszom ezt...
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.07.29. 07:27:49
  • lac coo
    #120
    Pitti ! Nalad is ilyen gyalazatosan fut harom monitoron ?
  • lac coo
    #119
    Na ez az ami ebben a jatekban se jon be, meg real se :))
  • Totti5
    #118
    Egy megjegyzés. Én nem személyeskedtem egy pillanatot sem, te most is. Én tudok felmutatni saját videókat ahol látszik hogy megyek, hogy megy az AI, sajnos tőled egyet nem láttam, csak leírva hogy rossz. Már szinte könyörögtem hogy mutassátok meg:( én ennél többet nem tudok sem kérni, sem tenni. Szeretek egy játékról beszélni, pláne ha autós, de ha csak én teszem akkor az hama egyoldalú lesz és itt nagyon az. Sajnos, pedig lehetne miről normálisan, de ha erre nem vagy partner akkor tényleg jobb ha nem folytatod ( én szeretném még, mert érdemes beszélni a játékról, de csak arról, nem másról! )
  • lac coo
    #117
    +1 :)
  • barcalaci84
    #116
    nem automata váltóval megy ez látszik a videón:)
    mondjuk tényleg elég gáz h nyomja a gázt mint egy barom, a rajtjai élményszámba mennek:)
    30 fps-e van :) gondolom még a biztonság kedvéért rátolt egy kis v-sync-t is:) ilyen input laggal nem csoda h szarnak érzi...nincs játék amely így élvezhető lenne ...

    ami az AI-t illeti : azért a videóból , meg itteni pár kommentből végre megértettem h miért volt az más játékokban (pl PC) h online habzó szájjal anyáznak egyesek ha mellé ér valaki és mivel nem hagy helyet( sőt le akarja szorítani) ezért kiforog...nem értik mi történt a korábbi AI-k satufékeztek ha játékos a közelébe ment:)
    nekem bejön az idei AI...pont ezért mert rendkívül nevelő , helyet kell hagyni stb, felkészít arra h h fog viselkedni egy korrekt online ellenfél
    de úgy látszik a népeknek ez már túl sok, a birka AI , a vonatozó AI jobban bejön:)
  • lac coo
    #115
    Forog összevissza, elindulni nem tud, beleforog az AI-ba, vagy tényleg csak simán ráhúzza.


    Pedig nem rossz driver ez a csóka, ezt most nem értem miért csinálja ?!

    automata váltóval, nyél gázon rajtol, kb minden kanyarban kiforgásig tolja agyatlanul a gázt, vonaltól vonalig megy stb ....

    Most vagy sok támogatást kapott valahonnan vagy keveset, mert neki így általában még a Grid sorozat is elolvadás kategoria ! :)))
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.07.28. 10:09:47
  • Pitti
    #114
    A videóban amit laccoo linkelt, nekem az látszik, hogy a játékos nem hagy helyet a mellé bebújó AI-nak és saját magát forgatja ki általában. Külső kamerás felvételekből persze jobban látszana. Pl a 4-es Mansell kanyarban amikor az előtte lévőt meglöki lelassulnak és mellé ér a mögötte érkező, látszik a tükörben... Ott nem hogy helyet nem hagy, de még rá is húzza a saját autóját.
    Aztán azt is tudjuk, hogy a sikánban nem fér el két autó, most a hétvégén ezt élőben is bizonyították a GP3-as futamon a fiúk, ha látta valaki. Ott mindketten kiestek. Az látszik, hogy az AI mindig helyet hagy, de a játékos nem figyeli a tükröt. A rajtnál is ugyanez, ott vannak folyamatosan mellette jobbról balról, és nem vesz róluk tudomást.
    Ez van, ha ketten mennek be a sikánba:

    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.07.28. 10:05:11
  • lac coo
    #113
    De nem, itt most egészen jó lett szerintem ! :)
    Nyilván csak egy AI, tökéletes nem lesz ...
    De ha a két fő szabályt betartom, hogy csak egyszer váltok irányt ha védekezek, és ha már mellettem van akármennyit is, akkor nem szorítom ki a pályáról, akkor teljesen jól működik az AI.
  • Ender Wiggin #112
    Az, hogy az AI autók az ideális íven nem vesznek tudomást a játékosról (a lassú, lekörözött nem áll félre, a gyors erőszakos üldüző meg félrelök, agyatlanul bevágódik a kanyarba), nem újdonság és nem egyedi F1-széria jelenség. A CARS ugyanígy, de pl. a 2015-ig szintén brit fejlesztők által készített NASCAR-széria szintén. Olyan, mintha a kód egy közös, belterjes őstől származna. Az F1-ben pozitív, hogy a külsőnézetes majomkodásnak vége, kényszeríti a játékosokat, beleüljenek az autóba.
    De valódi szimulátor, amit valódi pilóták feedbackjével készítettek és valódi pilóták is versenyeznek vele néha (ráadásul pl. a NASCAR hivatalos szériaként 10 ezer dollárral jutalmazza a bajnokot) csak egy van: az iRacing. Ezt leszámítva sokat kell visszamenni azidőben, hogy élethű játékot találjunk. rFactor, FIA WTCC, GT-R-sorozat a Simbintől, a Papyrus-féle NASCAR és a Grand Prix Legends, a ISI-féle F1 a 2000-es években és talán a fanatikus még a Grammond-félét is ideveszik. De ennyi. És általánosságban jellemző, hogy csak a PC-s játékok nevezhetők szimnek (a konzolok a csilivilire mentek mindig, amit egy 5 éves is el tud vezetni - Dave Kraemertől idéztem). Eleve kontrollerrel (vagy billentyűzettel) sosem alakul ki senkiben olyan reflex, amit az életben, valódi autó volánjánál ülve is alkalmazni tud mondjuk vészhelyzetben. Ahhoz ugyanis kormány meg pedálok kellenek...
  • Screenracer #111
    Bocsi. Legközelebb majd jelzem, hogy ha szarkasztikusan válaszolok. Mindig elfelejtem, hogy ez nem mindenki számára érthető. (Ebben is volt némi szarkazmus.)
    Amúgy meg szívesebben irogatnék vagy foglalkoznék inkább a kedvenc játékommal, csak sajnos trollkodók, flémelők és "spametelők" miatt bezárták a moderátorok a topikját. Erről a játékról meg sajnos, sok jót nem nagyon lehet írni.
    Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2015.07.28. 09:25:28
  • lac coo
    #110
    Üvegtigris, Oszi bá' : két hétig soha többet nem iszom ! :)
  • Pitti
    #109
    Bocs ha félreérthető voltam, nem nyomtam választ laccoo levelére...
    Természetesen azt szeretném ha tied lenne az utolsó szó, mert az úgy szép, meg úgy van keretben a történet.
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2015.07.28. 08:50:08
  • Screenracer #108
    Köszi. De ezt tudom intézni, magam is. Deeeee, azért köszi.
  • Pitti
    #107
    Hadd legyen már az övé az utolsó szó
  • Screenracer #106
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    [spoiler][spoiler][spoiler]Neked majd küldök pénzt, hogy vegyél magadnak saját gondolatokat. :DDD https://sg.hu/forum/uzenet/1057869802/20415
    [/spoiler][/spoiler][/spoiler]
    Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2015.07.28. 08:36:32
  • lac coo
    #105
    Remélem nem csak sohatöbbé másfélóráig tüntök el ! :DDD
  • Screenracer #104
    És ki mondta, hogy az általad felsoroltaktól rossz a játék? Ezek a rossz játékból adódó következmények, következtetések.
    Kivéve a WR duma, mert az csak a játékos adottságaitól függ. Szóval, ha valaki nem tud WR időt menni, az csak annyit jelent, hogy nem ő a legjobb az adott játékban, de ha azt magyarázza, hogy adott szimben egy bizonyos autó fullgáz-fék, semmi kihívás, akkor valószínűsíthető, hogy simán megy vele bármikor egy WR-t.

    Ez a rész meg...

    "Vannak tények, vannak tapasztalatok, van az amit a játék mutat. Semmi más nincs. Felőlem mutogathat bárki másokra, másra mert az adott címhez nem tud érdemben és behatóan hozzátenni. Nincs ezzel gond, én megértettem elsőre is hogy steamon le van potozva tehát nem jó eleve. Elsőre. Azóta 10szer le lett még írva, de ezzel az infóval én nem tudom mit kezdeni sem egy CARS, sem egy F1el szemben. Nekem van saját gépem, saját kormányom, saját játékom, saját tapasztalatom. Arról tudok mesélni, mutatni, bizonyítani, arról ami NÁLAM van.

    Tudom ez fura dolog, de hát én ilyen maradi vagyok. Játékot sem yutubon játszom végig... hiába az a mai hóbort."


    Ezeket a magad által felálított "tényeket" rajtad kívül senki se ismeri, téged se ismer senki és azt se, hogy milyen képességekkel rendelkezel.
    Hogy mondjak is egy példát.
    Lehet hogy egy focista a megyei osztályban népszerü és adott körülmények között jól focizik, de se az erőnléte, se a technikája, sőt már olyan korban is van, hogy soha nem fog az első osztályba kerülni, de a microkörnyezetében ő a csaszi. Számomra kábé ennyi jut eszembe erről az ámokfutásról amit itt, Laccooval összefanboykodtok. Az SG sztárjai. Na, csá. Részemről már kifulladt a téma. És már nem is főcímlapos, még az SG-n se.
    Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2015.07.28. 08:32:06
  • Screenracer #103
    A CARS-ot kedvelők nevében, köszi a reklámot. :)))


    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

    De azért, mielőbb keress fel egy szakorvost.

    Utoljára szerkesztette: Screenracer, 2015.07.28. 07:57:32
  • ElNano
    #102
    Meg kell nézni, hogy vezet. :) Az egyik videójában a 3. helyről indul és a 14. helyen ér célba egy kb. féltávos versenyen. :D A gép ellen… Teljesen bizonytalan, leesik az ívekről, nincs tempója, nem konstans. Abszolút a kocajátékos ismérvei. És el van ájulva attól, hogy milyen jó az AI, mert az simán elmegy mellette… Egy jobb játékos harcol is a pozíciókért, ő nem tud, tehát nem alakulnak ki olyan szituációk nála, amikor az AI-val komolyabban konfrontálódhatna – ha mégis, szinte mindig kontakt az eredmény… -, ezért azt hiszi, hogy ez így oké. Ráadásul olyan embert kritizál - VVV Alain – aki vele ellentétben egy ismert és elismert valaki, illetve minden téren sokkal jobb képességekkel rendelkezik. Vagyis besárgult. Nem kell adni a véleményére, ennyire egyszerű. (Egyébként pont olyan, mint a "liberális" banda: amíg igazat adsz nekem, addig jó arc vagy és tök demokratikus, ha viszont ellentétes véleményed van, akkor náci vagy és el kell törölni a föld színéről. :D)

    A VVV videóban az input lag az valami félelmetes… Ahogy az is, hogy az AI a rajtnál kb. mindig kiforgatja a játékost… És persze a VVV videó alatti hozzászólók tömege (is) tök hülye, csak én vagyok helikopter tünet együttes áll fent. :)
    Utoljára szerkesztette: ElNano, 2015.07.28. 06:45:34
  • R0GUE
    #101
    Hiába mindenki akinek negatív véleménye van hülye,csak te vagy a császár.
  • lac coo
    #100
    okulásképp, így nem vezetünk semilyen autót ! :)))
    egy igazi noob, elindulni nem tud, de rossz a játék, a tükör dísznek van, ott van tök mellette az autó de 10-ből 10-szer ráhúzza nekimegy .....
    Váltani nem tud, de azért neki negatív véleménye van ...LOL.
    ehhez képest én 250 kört beletekertem, nem kevés csatával gyak baleset nélkül !!!!


    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.07.27. 23:04:46
  • lac coo
    #99
    Nehez elkapni a ritka pillanatot ! :))
  • Totti5
    #98
    Korrigálni? Lelök padlogázzal? Video?!
  • R0GUE
    #97
    Aha, legalább a versenypálya fogalmával tisztában lennél. Ha te vagy ideális íven a HÁTRÉBB lévőnek kell korrigálni és nem annak akik elöl van. A gép simán lelök ideális ívről padlógázzal és megy tovább. Ilyenért lazán kizárnának bárkit egy versenyből. A 2014-ben korrigált. Itt kilök és megy tovább. Meddő vita ez, majd szólj ha egyszer lehull a szemellenző bár ahogy nézem kétlem ti itt ketten jól kiegészítitek egymást.:)
    Így is elég nevetséges ahogy próbáljátok megmagyarázni a maximálisan általános 5-6 pontos netes véleményeket amikben egytől egyig a gyenge AI-t is kihangsúlyozzák.:)
    Fail? Az csak nem nekem. Na páááá
  • Totti5
    #96
    Mi a gond azzal hogy a gép melléd megy? Azon mit kell magyarázni? Te is ezt csinálod ez a normális. Valami nagyon nem kóser, akkor most végülis az a baj hogy belefordultok az AI ba? Lehet ez újnak hát de az minden esetben a Te hibád.
  • R0GUE
    #95
    Teljesen felesleges, úgyis meg lenne magyarázva ahogy lentebb meg lett magyarázva mitől jó ha a gép beszúrja úgy az orrát hogy semmivel sem törődik. Paródia.
    Ha nem esik le hogy mitől volt más és jobb a 2014 AI-ja akkor nincs nagyon miről beszélni,és részemről itt be is fejeztem,totálisan felesleges szócséplés két fanboy-al....
  • Totti5
    #94
    Bár csak látnánk már mozgásban is miről van szó. Ja hogy del ment a warezra :(
  • R0GUE
    #93
    "Ebben ott tartja ha a fene fenet eszik is ,es ez igy jo."

    Ja...Közben kilök. Ez így jó? Ez minden csak nem jó,ilyenért úgy kizárnák élőben a versenyből mint a huzat. Nevetséges.
    Gyakorlatilag vagytok nagyjából 2-3-an akik szerint ez így mesés. Én a mai nappal uninstalláltam ezt a szart. Az 5-6 pont amiket szórnak rá,totálisan reális. A játékban az egyedüli pozitívum hogy a fizika fejlődött. Minden más egy nagy nulla vagy alatta.
    Hiteltelen amiket irogattok,és szembemegy mindennel ami az általános közvélemény a játékkal. Folytassátok,láthatóan jól elszórakoztatjátok egymást...:D

    Utoljára szerkesztette: R0GUE, 2015.07.27. 21:56:52
  • lac coo
    #92
    Hat en nem igen lattam .Talan egy remlik, de akkor a furol a susnyasbol kavarogtam vissza :)
    Sot ha en szurom be es picit elfekezem profi modon egy hajszalnyit utat hagy az AI.
    Ami valoban problemas ,vagy csak en csinalom rosszul az a lekorouott AI, igaz sokszor nem lattam, de az elegge biuonyzalan bolt hova is menekuljon :)
  • Totti5
    #91
    Így van az orrát melléd teszi, te meg elfordultsz mint ha nem lenne ott senki és akkor jön az ütközés és ez belülről simán úgy fest hogy a köcsög AI kilökött, de ezért mondom hogy érdemes visszanézni, hisz van visszajátszás.... 90%ban ilyenkor én fordulok bele, mert nem néztem hátra, nem figyeltem a tükröt. Ilyen a versenyen, ez az AI küzd és nem szarzok, ha van hely akkor beteszi.

    De nyilván vannak AIk amik seggberakják az embert és ettől nem jó a játék. Jó lenne látni h az milyen körlülmények közt jön elő.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2015.07.27. 20:12:58
  • lac coo
    #90
    Youtube on neztem par lamat, az a legnagyobb bajuk ,higy hal istennek iden eleg kemeny az AI beszurja es nem ilyed meg.Legtobb jatekban ha mar csak melle ersz es ralegyezel rogton inkabb lemarad, es ez nagyon nem jo.
    Ebben ott tartja ha a fene fenet eszik is ,es ez igy jo.
    Az egy tevhit, higy amig nincs elorebb mehet az user ahova akar.Ha mar mellette van akar csak az orra mar koteles eleg helyet hagyni neki, nyilvan balesetveszelyes is lenne ha szabadon kiszorithatna fure kavicsra tsb....
    Most hetvegen lattunk is erre nem egy peldat, higy kit hiztak ki hunyonak mert megprobalta leszoritani, es higy mi lett a vege , ugye Rozai is lehet ezt most mar maskent gondolja .
    En megyek ahigy illik, es remek, jokat kuzdok vele, abszolut rendben van, ha ossze is akadtunk az elejen az az en hibam volt.Igaz ertelmesen versenyzek, nem bevetodok ha kell ha nem es nam vonaltol vonalig vikazok mint egy bolond csak higy valahogy magam mogott tartsam a gyorsabb autot.
  • lac coo
    #89
    Hat esoben, oruzsban igy menni az AI val kerek kerek mellett, az azert nem semmi.
    Online se nagyon szokott sikerulni ;)
  • Totti5
    #88
    Fraps vagy akármi, tessék felvenni hogy egyenesben hogy megy neked padlón. Tényleg érdekel.
  • Totti5
    #87
    Nekem ilyen legenden nincs, sosem láttam, de mint mondottam nyitott vagyok egy videódra ahol ezt külső nézetből bemutatod.
  • Totti5
    #86
    Monzában mentem előbb. 3 AI előttem szenvedett egymással. 3. helyen menő az előtte levő mind a két szélárnyékot kihasználta! Beállt az egyik mögé amikor megjött a tempó kicsit megtáplálta a másik mögött is utána ment ki szélre majd az első kayarban 3an! egymás mellett fordultak. Ketten összeértek és lassították egymás kigyorsításon, így a 3. elment nevetve, meg én is :)
  • lac coo
    #85
    Ott a video akit erdekel megnezi .....( igazi, nem hamisitvany ! :) )
    Ennel csak jobbat szoktam harcolni az AI val....Csillagos otos .
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.07.27. 19:49:03
  • R0GUE
    #84
    Az idei buta ai továbbra sem fékez ha te vagy jó íven hanem neked megy és kitol. Szintúgy ha íven kanyarodsz elé nem fékez hanem kipördít. Ez ellen acsarkodhattok,ez így van a játékban a 2014-ben ahogy kellett befékezett.
    Nem gyenge szemellenzőt viselnek itt egyesek....
  • lac coo
    #83
    De este feltoltok egy hosszabb Barcelona esos futamot ,ott aztan vegig kerek kerek ellen van...
  • lac coo
    #82
    Az idei buta AI , erdemes vegignezni...