46
Ancestors: The Humankind Odyssey
  • grebber
    #46
    Ancestors - megvan, mikor jön a konzolos kiadás
  • Yag
    #45
    Ha elkezdi megérteni az összefüggéseket az ember akkor egyre gördülékenyebb a játék :) Most hogy a támadás védekezés már jól megy - mellesleg ennélkül nem is lehet haladni a játékban szerintem. Képtelenség ennyi vadállatot elkerülni főleg nem az egész törzzsel.

    Orrorin Tugenensis - Eddig 2.816.990 évet törzs-fejlődtem :) Nem sok. De majd rákapcsolok :) Tetszik a felfedezési faktor, vannak meglepetések, nehéz helyzetek .... agyalni kell. A játszótér meg valami brutális nagy. Igazi OpenWorldGame.
    Azt viszont nem értem, hogy egy születést miért "csak" 5000 ponttal jutalmaz egy klántag elvesztését meg 25000 ponttal bünteti. Ennek okán nem értek egyet azzal, hogy generáció váltás elött le kellene ugrani az öregekkel. Már nem is tudom hol vagy kitől olvastam. Na mindegy. Ettől függetlenül brutál beszippantós a játék.
  • Yag
    #44
    Köszönöm. Nem gondoltam volna hogy fejben ennyire túlkomplikálom. De most már sikerült legyűrnöm két pitont. Remélem hamarosan lándzsavégre tűzhetem a vaddisznót is és a tigrist is ami eléggé megnehezíti a csorda életét.
  • Marcinko
    #43
    Ez az egy "kombo" van csak az időzítést kell megtanulni
  • Yag
    #42
    A videók tanulsága szerint minden állat levadászható. Ha igen akkor minden akcióhoz ez a két kombináció szükséges ?
    Értem ez alatt a kígyót egy karóval és Space + W gombbal. A Tigrist két karóval és space + w kombinációval lehet legyűrni ... stb. Vagy van más kombináció is amit meg kell tanulni ?
  • Marcinko
    #41
    "Space"+"W"

    tehát az ellenfeled irányába ...... és kell hegyezett karó anélkül nem fog menni
    Utoljára szerkesztette: Marcinko, 2019.09.13. 12:06:04
  • Yag
    #40
    Hali . Le tudná valaki írni, hogy az állatok támadását és ellen támadását milyen gombokkal kell abszolválni milyen sorrendben (PC billentyűkkel) A "Scpace"+"A" elkerülés-kitérés már megy valamennyire. Azt nem tudom, hogy kővel, fa ággal, fa karóval és még ki tudja mivel nem felszerelkezve hogyan kell ellen támadni vagy levadászni a kígyót, varacskost vagy ami éppen jön szembe. Sajna videókon csak a mozdulat látszik de hogy éppen milyen gombot kell nyomni azt nem ... vagy csak kontrollerrel játszanak ... előre is köszi.
  • dartonite
    #39
    Adj mindegyik majom kezebe hegyes botot, es indulj el az egesz klannal felfedezni.Legyen rajtad mindig 2 kismajom.
    Nalad legyen egy hegyes bot meg egy basalt chopper hogy utkozben is barmikor potold.Egyutt menjetek szepen vegig a kerdojeleken, vadasszatok, farmoljatok a gyumolcsoket, stb.Mire hazaersz (vagy letelepszel mashol) addigra k. sok reinforce pontod es neuronod lesz.
  • grebber
    #38
    Igen. Itt követheted
  • Ironman2
    #37
    Valaki készít erre magyarítást vajon?
  • cesar22
    #36
    Szóval akkor még nem érdemes evolúciót lépnem, mert elég nehéz lesz életben maradni az új helyen. Egyébként az új helyen se volt olyan sok újdonság, nagyrészt ugyanaz mint az előzőn, annyi volt láttam vízilovat, meg egy ilyen brutális százlábút. Viszont így elég uncsi lesz mire kifejlesztem a szükséges skilleket, van valami pro tip hogy hogyan lehet effektíven neuronokat farmolni? Na meg a legunalmasabb hogy elmegyek valahova felfedezni, most már elég messze kell menni hogy új helyet találjak, negyedóra mire visszaballagok a táborba. Láttam hogy lehet így költözni, de akkor gondolom a többiek nem nőnek ki a földből hirtelen, hanem fel kell kerekedni, de mivel ezek bénák még az odaúton megzabálják őket a vadak, vagy nem?
  • dartonite
    #35
    Specialis skill kell ahhoz hogy a majmaid megvedjek magukat, vagy dodge-oljanak.
    Btw nem kell kihegyezett karo ahhoz hogy elpusztitsd a vadakat, eleg ha letepsz 1-1 agat a farol es azt szurod belejuk.Igaz kelleni fog egy csomo mire elpusztul.
    Ja es mindig basalt choppert csinalj es azzal hegyezd a botokat, sokkal rovidebb ido alatt megvan mint az obsidian-al.
  • cesar22
    #34
    Na rányomtam az evolúciós lépésre. Átrakott egy másik helyre, ahol rövid időn belül betámadta a táborunkat egy tigris, és hiába intimidateljük mindig visszajön. Képtelem vagyok kinyírni is mert mire lekraftolnám azt a kibaszott botot, addigra megint támad, a többiek meg szart se csinálnak csak bambulnak maguk elé, aztán végül már elkergetni sem tudjuk, mert low dopamin, így most egyessével megöli az egész népességet.
    Még jó hogy csináltam másolatot a mentésről.
  • cesar22
    #33
    Szoktam. Például ha meghalok akkor még van egy kis időm amíg tart az animáció kilépni a menübe, és a continue-ra nyomni.
  • dartonite
    #32
    Btw egy kis save scum-olas belefer egy ilyen komplex jateknal.
    Mielott fontos dologba vagnal bele, csinalj biztonsagi mentest a save game-edrol.
    c:\users\XY\appdata\local\ancestors\saved\savegames\

    Valami ehhez hasonlo utvonalon nalad is elerheto az aktualis mentes.Ezt rakd el es siman masold vissza ha lezuhansz, megesznek, vmit elkursz.
    A jatek minden egyes 'alvasnal' ment.
  • dartonite
    #31
    Ha mar minden skill megvan amit akartal es reinforce-oltad oket a generacio valtasoknal, illetve megvannak a szamodra fontos mutaciok a kolykoknel/felnotteknel, akkor erdemes meglepni az elso evoluciot.Akkor a kornyek is valtozni fog, uj fajokkal is talalkozhatsz, uj landmarkok, uj nyersanyagok, stb. (sot, uj skilleket is kapsz)
    Nalam az elso lepes olyan 1millio ev volt, szoval azert erdemes tenyleg par generaciot ugrani es sok mindent felfedezni mielott az ember(majom) belevag az evolucioba.Mindenesetre bajod nem lesz akkor sem ha tul koran tortenik a dolog, max kicsit mozgalmasabb lesz a kovetkezo par generacio.
  • cesar22
    #30
    Most elérkeztem egy olyan pontra, ahol nem igazán tudom hogy hogyan tovább. Felfedeztem az összes környékbeli landmarkot. Egész sok skillem is van már, a többihez már bőven kell neuron hogy kifejlesszem, tehát több idő is, de ami nagyobb baj hogy elolvasva hogy azok a skillek mit adnak, hát nagyon nem jövök izgalomba, mert semmi olyan amivel előrébb lennék. Szóval kicsit stagnál most a játékmenet, ugyanazt tudom csinálni újra amit már többször is megcsináltam. Mit érdemes ilyenkor tenni? Látom van ilyen hogy evolutional leap, erre mikor érdemes rányomni?

    Nézegettem/olvasgattam hogy mik vannak még a játékban, hát elég sok olyan dolog amiket már szívesen csinálnék én is, azokat hogy lehet megszerezni?
  • dartonite
    #29
    Ez a conquer fear cucc nekem sem jon be, eleg ritkan csinaltam.Ha elderrel maszkalsz akkor kivedheto, ok nem felnek az uj teruletektol. (igaz gyengebbek is mint a felnott majmok ha harcra kerul a sor)
    #27: Sajnos ilyenbe en nem futottam bele, nalam minden egyes generacio (es evolucio)valtasnal volt a kozelben 3 fertile nosteny.
  • cesar22
    #28
    Igen, az indákon való ugrálás hiányzott. Ha valaki nem tudná a space nyomvatartásával lehet elkapni indákat, és az elengedésével lehet továbbugrani, illetve a zuhanásoknál is segít ha nyomkodjuk, mert jó eséllyel el tud kapni valamit, és nem zuhan le.

    Most olyan problémám van, hogy valamelyik mocsarat szeretném felfedezni ezzel a conquer fear módszerrel, de egyszerűen nem adja be az opciót, pedig már tele van a fehér gömb, és teljesen belemegyek abba ami közelít, de nem ajánlja fel hogy conquer.

    Nekem eléggé bejön ez a játék, pedig rengeteg idegesítő dolog van benne, leginkább az hogy a képernyő szinte minden alkalommal rettentő idegesítően villog, homályos, túl sötét, valami effekt van rajta amitől nem látom rendesen mi van csak a középen egy kis részt. Nem tudom ki szereti ezt, vagy hogy ez így lenne hangulatos, engem nagyon felbasz. Írja ki hogy mi történik, de még azt sem, találjam ki hogy most éppen mitől villog, vibrál, vagy sötét. Kedvencem mikor alapból sötét van az éjszaka miatt, és akkor jön rá valami nyavaja, plusz még rájön a félsz is, semmi nem látszik a játékból, és úgy kéne nyomkodni a dolgokat.
    Utoljára szerkesztette: cesar22, 2019.09.05. 11:49:34
  • Marcinko
    #27
    Na ez a baj hogy nincs ott egy darab sem !
  • dartonite
    #26
    Nezz korul a 'bazisod' kornyeken, foleg a kozeli fakon szoktak lenni toborozhato nostenyek (ha nincs alapbol 3 fertile az uj generacioban).Mindegyiknek van vmi baja (ehes, mergezett, verzik, stb) es ha odaadod neki a megfelelo ellenszert, azonnal Veled is tart es visszakiserheted a tobbiekhez.
  • Marcinko
    #25
    Hogy/Hol találok új hominideket ? Sajnos generációt ugrottam 6 gyerekkel de rutintalan voltam és nem láttam/néztem meg, hogy nagyon rossz az ivararány ( 5 hím és csak 1 nőstény ) ergo most csak két kis majmom van.

    Ötlet trükk, hogy mit csináljak ? Újrakezdeni nem szeretném !
  • dartonite
    #24
    Szia,
    Eszrevetelem szerint a dex ugy fejlesztheto ha sokat ugrabugralsz/maszol fakon, lianokon.
    A harc is fejleszti, foleg ha nem tamadsz, csak dodge-olsz.Neha akkor is beadta a dex fejlodest ha eldobaltam, es ujra felvettem dolgokat a foldrol.Mindent vizsgalj meg, barmit is talalsz.

    A ketkezes hasznalat pedig a harom alapskill egyike, elvileg par percen belul aktivizalhato.
    Ami a legfontosabb: mindig legyen 6 kismajom a torzsben, abbol 2 folyamatosan rajtad logjon.
  • cesar22
    #23
    Az miért van hogy nem tudok dexterityben fejlődni? Kezet kéne váltanom de nem tudok, mert nem ajánlja fel, és úgy láttam azt is ki kell fejleszteni, de még egy pöttyöt sem sikerült szereznem, pedig már inspecteltem mindent, építettem is dolgokat, nincs több ötletem, mit lehetne még.
  • Daermon
    #22
    Mivel én úgy is megvárom a Steames megjelenést, addig még javulhat/bővülhet is, mert érdekesnek tűnik, a repetativitást meg megszoktam WoW-ban, meg Ubisoft játékokban :D
    Figyelgetem majd addig a játékot.
  • grebber
    #21
    Nem létezik olyan game ami mindenkinek ugyanúgy tetszik.El kell olvasni a 40%-osat meg a legmagasabb pontszámot és látod a különbséget.
  • Ironman2
    #20
    Érdekes a játék,bár nekem még mindig nem áll össze a kép hogy mi akar ez lenni.Véletlenül rányomtam az időugrásra előre,és 15 évet öregedett a család.Az természetes,vagy nem kellett volna?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ez hogy menet közben tanulja meg hogy kell vizet inni a folyóból,szerintem egy nagy marhaság,akkor idáig víz nélkül élt? Vagy beszívta magába az esőt?.DD Ahogy elkezdtem inni a folyóból,már jöttek is a többiek ugyanazt csinálva mint én.Arra rájöttem hogy a fán kell maradni,mert a földön van jópár ellenség.De így meg nehéz eltalálni az utat.Le a kalappal aki ezt megrajzolta.

  • Xsillione #19
    Hmm, már nem engedte módosítani:

    Kipróbáltam, az irányítás megszerzése után 10 másodpercig bírta, aztán törlés és elfeledés lett a sorsa, nagy lehetőség volt benne, nem élt vele.
  • Xsillione #18
    Az az értékelés azért érdekes, 40% és 90% között kapott mindent, ennyire nem lehet eltérő, hacsak nem egyiknek fizettek a másiknak meg nem és valahol a kettő közt van az igazság.
  • Marcinko
    #17
    Nekem eddig tetszik , de lehet én vagyok rosszul bekötve
    Utoljára szerkesztette: Marcinko, 2019.08.30. 19:09:03
  • Daermon
    #16
    Nem túl biztató. Lehet felejtős lesz :/
  • Montanosz
    #15
    nekem nagy csalódás, nagyon vártam ezt a játékot, de némi spilázáson kivül sima ugri-bugri
  • Daermon
    #14
    Talán még majd foltoznak/bővitenek rajta, akkor jobb lesz.
    A téma engem érdekelne, úgyhogy majd Steamen 1 év múlva ránézek.
  • grebber
    #13
    "A GamesRadar például túlságosan is repetitívnek találata az Ancestors-t, kiemelve, hogy nagyon idegesítő, hogy minden egyes lény folyamatosan ránk vadászik, illetve a grafikai prezentációtól sem vágták hanyatt magukat. A GameSpot is csak egy kövér 4-sel jutalmazta a végeredményt a 10 pontból, ők is az önismétlő játékmenetet és az egyes képességek, tudások folyamatos és meglehetősen idegesítő újratanulását átkozták. Amerikai kollégáink megengedőbbek voltak, szerintük az őskori Afrika felfedezése kifejezetten izgalmas feladat, a Shacknews pedig kifejezetten izgalmasnak találta a majmok elé állított kihívásokat."

    Gamespot – 4
    CGMagazine – 7
    GamesRadar+ – 2.5/5
    PC Gamer – 58/100
    Press Start – 5
    Attack of the Fanboy – 4.5/5
    Screen Rant – 4/5
    IGN – 7
    Worth Playing – 8
    Shacknews – 8
    Cultured Vultures – 6.5
    Wccftech – 5
    OnlySP – 3/5
    Multiplayer.it – 7.8
    Jeuxvideo – 16/20
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2019.08.27. 03:11:02
  • grebber
    #12
    ÚJ ELŐZETEST KAPOTT AZ ANCESTORS: THE HUMANKIND ODYSSEY
  • grebber
    #11
    E3 2019: Ancestors - irány Afrika!
  • grebber
    #10
    PC-n augusztus 27-étől vásárolhatjuk meg az Epic Games Store-ban, PlayStation 4-en és Xbox One-on pedig leghamarabb decemberben pörgethetjük.
  • grebber
    #9
    Ancestors: The Humankind Odyssey Will be Exclusive to Epic Games Store for 12 Months
  • grebber
    #8
    Ancestors: The Humankind Odyssey - két percnyi majomkodást nézhetünk meg

  • grebber
    #7
    Ancestors: Humankind Odyssey Gameplay Preview