3
  • tomboy013
    #3
    Szuper esély, hogy eltűnjön a droidos kínai vackok rengetegében a Nokia név is. Cairo te nagyon szép álmot dédelgetsz szokásod szerint aminek semmi valóság alapja nincs. Az Apple nagyon nem ezt csinálja. Ők szolgáltatást is adnak a készülékeik mellé a gyártáson és tervezésen kívül, itt viszont a Nokia a nevet meg a készülék tervet adja a szolgáltatás léte vagy inkább nem léte a kínai gyártótól fog függni(ahogyan a marketing is). Semmi nem lesz ezekben a Nokia telefonokban ami miatt érdemes lenne megvenni őket. Jah bocs lesz egy Z launcher juhééé. Amúgy nulla kamera amiben ugye régen kiemenlkedtek, nulla támogatás, a tervezők is a MS-nál vannak. Halott ügy az egész. Nekem még szerencsére van egy pár igazi Nokia készülékem amivel megemlékezem a márkára ami többet valószínűleg sosem lesz a régi. De persze gyermeteg álmokat lehet dédelgetni csak felesleges. Androiddal a Nokia már amúgy sem lenne az igazi, elveszne egyedisége ami még a WP-vel megvolt. Van már elég androidos márka a piacon nem kellene még a Nokia nevet is elkurvítani.
  • Major
    #2
    Nálad még mindig nem tiszta a kép. A Nokia elsőként kalapozott az Androidért, de elhajtották őket a búsba, mivel teljesíthetetlen feltételeket követeltek maguknak.
  • CairoJack
    #1
    Teljesen jó lesz ez így, az Apple is pont ezt csinálja. Ők tervezik meg, és bérgyártókkal gyártatják le az iPhone-okat, és minőségileg is jók, nincs velük semmi kifogás. Talán még olcsóbban is kijön ezzel a Nokia, mintha maga gyártana.
    Személy szerint sajnálom, hogy a magyar és a többi európai Nokia gyár bezárt, és hogy a kontinens elveszített egy jelentős IT alappillért, de ez van.
    Nem kapcsolt a Nokia időben, utána meg rossz lóra tett, jó nagyot bukott a WP-vel, ráment az egész Device részleg.

    Ez most egy jó, járható út a visszatérésre. Szép fokozatosan meg lehet lovagolni az Android vonalat. Csak ügyesen kell csinálni. Nem szabad elkövetni azokat a hibákat, amikbe más gyártók már belebuktak, vagy épp buknak.

    A terméktámogatást azt tolni kell, ügyesen kell felépíteni a készülékpalettát, hogy mindenki találjon magának való telefont, dizájnt is el kell találni, stb.
    De ha ügyesen csinálják, nagyon sokra vihetik (ha meg bénán, akkor vettek egy újabb jegyet a süllyesztőbe).

    Szerintem magának a brand-nek van akkora húzó ereje, hogy egy ügyes stratégiával szépen vissza tudnak kapaszkodni a komolyan vehető gyártók közé. Csak nem kell elkomolytalankodni a dolgot.